15 dingen die ik niet leuk vind aan backpacking


Geplaatst: 22/07/19 | 22 juli 2019

Ik ben nu al meer dan tien jaar backpacken. Dat is een lange tijd om te reizen, laat staan ​​dat ze in slaapzalen blijven, online uit exact dezelfde rugzak, en goedkoop reizen.

Maar ik hou echt van dit soort reizen, daarom ben ik het zoveel jaren blijven doen.

Ik geniet van hostels, bevredigende mensen, lichte reizen, de wilde avonturen, de jongere sfeer, evenals geen gidsen en tours die mijn hand de hele weg vasthouden.

Bovendien zie ik eerlijk gezegd geen enkele vereiste om geweldige deals uit te geven aan resorts en elegante kamers. Waarom geld uitgeven aan een hotel als ik dat geld kan uitgeven aan zowel eten als drankjes? (Plus, als je ontdekt om te reizen, kun je gewoon punten maken om gratis in hotels te blijven!)

Maar hoewel ik geniet van mijn reisstijl, betekent dit niet dat ik het altijd leuk vind. In feite hou ik soms echt, echt, echt niet van backpacken. Dit is waarom:

1. slaapzalen

Hostel slaapzalen zijn goedkoop en een fantastische methode om mensen tevreden te stellen, omdat je met hen in exact dezelfde ruimte wordt geschoven. U hebt echter geen optie om elkaar te begrijpen. (Nou, je hoeft niet te praten, maar dan wordt het een beetje ongemakkelijk.)

Maar soms wil je geen nieuwe mensen tevreden stellen, de bovenste stapelbed krijgen of drie snorers in een kamer met zes bedden aanbieden. Dat is wanneer je echt niet van hostels begint te houden. Ik gebruik nog steeds slaapzalen, omdat ze de kosten laag houden, maar ik houd echt niet van hoe vaak ze in de methode van een geweldige nachtrust komen.

2. exact hetzelfde gesprek

Wanneer je ergens nieuw opduikt, stellen reizigers exact dezelfde vijf vragen: waar kom je vandaan? Waar ga je heen? Waar ben je geweest? Hoe lang reis je precies? Hoe lang ben je hier precies?

Na tien jaar – ach, na tien dagen – is het behoorlijk vermoeiend dat het exact hetzelfde gesprek heeft en opnieuw opnieuw. Ze zijn de standaard, fundamentele zorgen die iedereen (inclusief ik) vraagt. Het wordt een tweede natuur.

Tegenwoordig combineer ik het echter net zoveel als dingen interessant houd. Wanneer ik een van de vijf vragen krijg, antwoord ik door hun naam te stellen, evenals dan iets als wat hun favoriete kleur of voorkeursboek is of de minst gewenste locatie die ze ooit hebben gezien. Het is veel fascinerender dan “Wat doe je thuis?”

Ik begrijp dat deze zorgen veel licht werpen op iemand terwijl ze reizen, maar elke langdurige reiziger wordt na een tijdje ziek van hen. Probeer de volgende keer dat je in een slaapzaal bent, verschillende zorgen te vragen aan de mensen die je ontmoet. Misschien ontdek je gewoon iets interessants!

3. De vriend van 5 minuten

Je bevredigt fantastische mensen – en dan zijn ze morgen weg. Misschien zul je elkaar weer zien, misschien niet. Dat is een van de grootste nadelen van reizen.

Het is fantastisch dat zoveel geweldige mensen onderweg bevredigen, maar ik houd niet van precies hoe iedereen altijd vertrekt, vooral net zoals je iemand begrijpt. Het is een sneeuwbal van verdriet. Ik heb talloze geweldige mensen op de weg tevreden, evenals zeker, zowel op dat moment als in die tijd, we hebben het fantastisch gehad. Misschien was dat alles wat bedoeld was. Het is echter leuk om wat consistentie te hebben en meer dan vijf minuten een buddy te hebben.

4. Het extreme feesten

In de backpackwereld is het altijd iemands allereerste of gisteravond en daarom een ​​reden om uit te gaan – wat betekent dat er veel drinken aan de gang is. (Veel!) Ik heb mijn deel van feesten gedaan, en ik geef toe dat het fantastisch is als je net begint. Je bent enthousiast over de weg, wat er nieuw is, en het is een geweldige methode om mensen tevreden te stellen. Evenals er zijn tonnen fantastische feestbestemmingen over de hele wereld!

Maar na een paar maanden wordt het vermoeiend en repetitief. Je wordt moe om gewoon altijd te drinken, alsof dat de enige activiteit ter wereld is. Kunnen we niet gewoon iets anders gaan doen? Moet alcohol altijd worden betrokken? Laten we Minigolf gaan spelen, een film zien, bowlen of een concert vangen. Er zijn meer landen dan hun bars. Plus, al dat drinken kan echt in je reisbudget eten!

5. De goedkoopheid

Ik begrijp dat langdurige reizigers een vast budget hebben. Toen ik eerst voor het eerst naar het buitenland ging, had ik slechts een beperkte hoeveelheid geld en moest het lang meegaan. Dat gezegd hebbende, ben je echt de hele methode voor Spanje gekomen om de paella niet te hebben? Je vloog zowel naar Japan als nooit wanneer je sushi of iets meer had dan goedkope ramennoedels? Skiën in de Alpen overgeslagen sinds van de kosten van een liftticket?

Kom op! Je hebt maar één keer online. Doe iets meer dan een gratis rondleiding, kook je eigen maaltijden en drink de hele dag bier. Het is fantastisch om zuinig te zijn, maar er is een dunne lijn tussen economisch zijn en goedkoop zijn.

6. Know-it-all backpackers

Er is altijd iemand die meer heeft gereisddan jij. Zelfs na een decennium van het backpacken van de wereld, begrijp ik mensen die 12, 15, 20 jaar hebben met niets, maar een reisrugzak op hun schouder.

Wat ik echter niet leuk vind, is wanneer mensen zich in de gesprekken of plannen van andere mensen tussenbeide hebben en hun standpunt beginnen te geven over waar ze wel of niet moeten gaan. Of ze zullen je de geschiedenis van een locatie beginnen te vertellen (en het waarschijnlijk verkeerd hebben) om te proberen je te ‘informeren’ over hoe dingen echt zijn.

Wees niet een andere. Reizen is geen wedstrijd. We zijn hier allemaal uit om ons leven te leven en er zoveel mogelijk van te genieten. Niemand houdt van een show-off.

7. De “Wie is een veel betere reiziger?” Spel

Te veel reizigers praten graag op zichzelf door te bespreken hoe lang ze hebben gereisd of precies hoeveel landen ze zijn geweest, alsof reizen een race of een wedstrijd is. “Ben je naar 20 landen geweest?” “Oh, nou, ik ben naar 37 geweest!”

Of je hoort misschien: “Je hebt Country X niet echt ervaren, omdat je de activiteit Y hebt overgeslagen.”

Zo’n opmerkingen zorgen ervoor dat nieuwe reizigers zich slecht voelen over hun eigen ervaringen. Wees die persoon niet. Het maakt niet uit welke activiteiten je hebt gedaan of als je naar 4, 19 of 150 landen bent geweest – ieders reis is zowel die van hen en dat iedereen gelijk is.

8. De kudde -mentaliteit

Ik wilde een backpacker zijn, omdat ze een geest van ervaring en ontdekking belichaamden. Ze waren erop uit om de wereld te zien, zijn verborgen geheimen te vinden en nieuwe locals tevreden te stellen.

Blijkt dat dat vaak niet het geval is.

Vaker wel dan niet, voldoen backpackers tegenwoordig aan exact hetzelfde goed gelegd reispad dat duizenden voor hen zijn. Ze voldoen gewoon aan het peloton. Ja, prominente locaties zijn om een ​​reden prominent aanwezig, en ik zou bijvoorbeeld nooit voorstellen om Thailand, Parijs of Costa Rica over te slaan, net omdat er andere toeristen zijn.

Maar kom op, probeer een beetje nieuwsgieriger te zijn! Ruim op je volgende reis ergens willekeurig weg. Ga weg van de menigte, zelfs maar één keer. Je zult er geen spijt van krijgen!

9. altijd “aan”

Soms wil ik gewoon niet met iedereen praten. Soms wil ik gewoon mijn boek uitchecken en blijven, inhalen van Game of Thrones of welke nieuwe show dan ook ben die ik in de stemming ben om te binge.

Maar dan maakt dat me de antisociale man in het hostel en mensen kijken me anders aan. Ik hou niet van precies hoe je altijd vriendelijk en vrolijk moet lijken te zijn. Mensen zijn sociale wezens, maar het is ook geweldig om wat tijd alleen te hebben om zowel te decomprimeren en te ontspannen. Altijd ‘aan’ zijn is net zo goed psychologisch vermoeiend voor mij, vooral als je dagelijks exact dezelfde zorgen wordt gevraagd (zie hierboven!).

10. Tot ziens

Ik heb de afgelopen tien jaar meer afscheid genomen dan enige vorm van mens ooit zou moeten. Naast de wijzigingen in innovatie en sociale media, begrijp je dat de e -mails langzaam zullen vervagen ondanks de allerbeste bedoelingen. Het leven gaat verder en mensen gaan hun eigen weg.

Natuurlijk, je zult dat fantastische moment in de tijd samen hebben, hoe meer je reist, hoe meer je de moeilijke realiteit herkent die je die persoon misschien nooit meer ziet. Evenals hoe meer je niet graag afscheid moet nemen.

11. De snelle charmante relaties

Je tevreden mensen, je verlaat mensen. Het is een ongelukkige cyclus die betekent dat je, net wanneer je echt van iemand begint te houden, je uit elkaar gaat. Het maakt het hebben van een langdurige speciale verbinding op de weg echt moeilijk. Je bent samen terwijl je onderweg bent, maar dan gaan mensen naar links terwijl je naar rechts gaat. Evenals toen, zo snel als het begon, is het voorbij.

Het is moeilijk om altijd te beginnen en gevoelens te stoppen. Evenals vaak, omdat je nooit echt ‘uit elkaar gaat’, krijg je nooit een aantal echte sluiting. De weg wordt een reeks korte verbindingen – evenals dat kan vermoeiend worden.

12. Backpack -vlaggen

Je kunt zeggen dat het een methode is om in gedachten te houden waar je bent gegaan, maar wat het echt doet, is mensen laten begrijpen hoe ongelooflijk je bent omdat je op zoveel plaatsen bent geweest. Het maakt allemaal deel uit van de “Who’s the More Feuted Traveler” One-UpSeinans die zich voordoet in hostels.

En het irriteert me.

Heel veel.

Je hebt foto’s, herinneringen en paspoortstempels om in gedachten te houden waar je bent geweest. Ik vraag je tas echt om. Laten we een spade een schop bellen: vlaggen na elk land waar je bent geweest, is slechts een methode om de wereld te laten zien dat je goed bent gereisd.

Nu wil ik niet regenen op iemands parade. Ik begrijp dat je een paar aandenkens wilt, en dat je trots bent op je reizen. Dit is echter een van die dingen die me gewoon irriteren.

13. vuile keukens

Ondanks alle aanwijzingen die mensen vertellen hun rommel op te ruimen, doen ze dat nooit. Waarom? Omdat het niet zo goed hun keuken is als ze binnenkort vertrekken. Iemand anders zal het doen, dus het is niet hun probleem.

Ik hou echt niet van hostelkeukens om deze reden, evenals de reden waarom ikVoorkom de keuken als deze hectisch of rommelig is. Ik reisde niet de wereld rond om je rommel op te ruimen. Doe het zelf! Wat ben je, negen jaar oud? Je moeder is hier niet om na je op te ruimen, en het is onattent en laat een vuile keuken voor de volgende persoon achter.

14. De sportschool missen

Ik fitness graag. Reizen maakt me zowel ongezond als uit vorm, net zo goed als ik het niet leuk vind. Het is moeilijk om een ​​gezonde manier van leven op de weg te houden, evenals ik wens dat ik de mogelijkheid had om naar het fitnesscentrum te gaan en vaker uit te werken.

(Misschien beginnen hostels sportscholen te krijgen, zoals hotels!)

15. Seks in slaapzalen

In de situatie was er enige twijfel, ik wil je niet horen dat je seks hebt. Ooit.

Ga een persoonlijke kamer halen. We geloven haar gekreun van plezier niet, en we willen je witte kont niet zien. Voor de kosten van twee slaapzaalbedden kunt u een persoonlijke ruimte krijgen in bijna elk type hostel ter wereld. Naast dat het meer kosten, is het niet zo veel. Krijg wat privacy, heb veel betere seks, en laat iedereen slapen. Alsjeblieft.

***
Natuurlijk houd ik niet echt niet van backpacken. De meeste dagen hou ik van deze stijl van reizen en ik hou van backpacken. Het is leuk en sociaal, evenals je om geweldige mensen te bevredigen.

Maar soms malen de dingen gewoon je versnellingen, wat het meest is als mensen zowel onbeleefd als onattent zijn. Backpacking is een fantastische levensstijl, evenals zoals elk type levensstijl, het heeft zowel ups als downs. Ik heb gewoon geluk dat het meer ups heeft dan downs!

Hoe u de wereld overreis op $ 50 per dag

Mijn New York Times, zeer populaire paperbackgids voor wereldreizen, leert je precies hoe je de kunst van het reizen kunt beheersen om ervoor te zorgen dat je van de gebaande paden komt, geld bespaart en een diepere reiservaring hebt. Het is uw A tot Z -planningsgids die de BBC de “Bijbel voor budgetplanreizigers” noemde.

Klik hier om meer te ontdekken en begin het vandaag te lezen!

Boek je reis: logistieke tips en trucs
Boek uw vlucht
Zoek een goedkope vlucht door Skyscanner te gebruiken. Het is mijn favoriete bladermotor, omdat deze zowel websites als luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld doorzoekt, zodat je altijd begrijpt dat er geen steen ongemoeid blijft.

Boek uw accommodatie
U kunt uw hostel boeken met hostelworld. Als je ergens anders dan een hostel wilt blijven, gebruik dan Booking.com, omdat ze consequent de goedkoopste tarieven voor gasthouses en hotels retourneren.

Onthoud geen reisverzekering
De dekking van de reisverzekering beschermt u tegen ziekte, letsel, diefstal en annuleringen. Het is een uitgebreide beveiliging in situatie dat er iets misgaat. Ik ga nooit op reis zonder dat ik het in het verleden vele malen moest gebruiken. Mijn favoriete bedrijf dat de allerbeste service en waarde biedt, zijn:

Safetywing (het beste voor iedereen)

Verzeker mijn reis (voor die ouder dan 70)

MedJet (voor extra evacuatiedekking)

Klaar om uw reis te boeken?
Bekijk mijn resource -pagina voor het allerbeste bedrijf om te gebruiken wanneer u reist. Ik vermeld alle mensen die ik gebruik als ik reis. Ze zijn het allerbeste in de klas en je kunt niet fout gaan met behulp van ze tijdens je reis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *