7 Ideeën bewerken om uw reisfoto’s te verbeteren


Geplaatst: 12/09/18 | 9 december 2018

Tegenwoordig maakt professionele fotograaf Laurence Norah van Finding the Universe zijn vijfdelige serie af over het maken van betere reisfoto’s. In deel vijf geeft Laurence een aantal eenvoudige postverwerkingstechnieken die u kunt gebruiken om uw reisfoto’s te laten wow je vrienden en familie! Het bewerken van je foto’s is net zo cruciaal als hoe je ze componeert, dus ik hoop dat je klaar bent om wat aantekeningen te maken!

Een van de meest verkeerd begrepen delen van digitale fotografie is wat er gebeurt nadat je de opname hebt gemaakt: je foto’s bewerken, aka nabewerking. Hier bewerkt u de afbeeldingen die u hebt gemaakt, om het eindproduct te maken.

Nutverwerking is het equivalent van de donkere kamer vanaf de dagen dat we in films hebben geschoten.

In het bericht van vandaag gaan we enkele ideeën behandelen voor het bewerken van uw foto’s, van de basisprincipes (bijsnijden en nivellering), tot veel meer gecompliceerde acties zoals het herstellen van schaduw en het markeren van informatie.

Foto’s bewerken: 7 Ideeën bewerken voor uw reisfoto’s

1. Hoe u uw foto’s kunt bijsnijden
Met de gewasgereedschap kunt u de grootte van uw afbeelding wijzigen en ook de beeldverhouding wijzigen. U kunt bijvoorbeeld een afbeelding van een rechthoekige vorm naar een vierkante vorm knippen. Er zijn veel redenen waarom u zou willen bijsnijden, ook voor het publiceren in verschillende formaten en beeldverhoudingen.

Laten we eens kijken naar de eerste foto uit dit bericht, een bliksemschot die ik maakte op een recente reis naar de Florida Keys. Hier is de originele versie zonder bij te snijden:

En de bewerkte versie, post-crop:

In vergelijking met het origineel heb ik de afbeelding bijgesneden om het donkere deel van de pier aan de rechterkant van de afbeelding te verwijderen en opnieuw samengesteld met behulp van het beleid van derden, dus ik heb een derde land en tweederde hemel. Dit maakt de bliksemschicht veel meer de focus van het schot.

Je vraagt ​​je misschien af ​​waarom ik niet alleen op de juiste manier was samengesteld bij het maken van de opname. Welnu, in dit geval maakte ik een schot met een lange blootstelling zonder een statief, dus had de nok gebalanceerd aan de rand van de pier voor stabiliteit. Dat beperkte mijn vermogen om het moment perfect in te kaderen, dus ik schoot gewoon breder, wetende dat ik de schot daarna op de juiste manier zou kunnen bijsnijden.

Laten we eens kijken naar wat bijsnijden eruit ziet in een paar beschikbare tools.

Hier is een voorbeeld van bijsnijden in snapseed:

En hetzelfde in Lightroom:

In beide gevallen is bijsnijden heel eenvoudig: het gaat alleen om het selecteren van het gewasgereedschap en het selecteren van het gebied dat u wilt behouden met uw muis of vinger. Vervolgens past u de wijzigingen toe, en voilà, uw nieuwe bijgesneden afbeelding is klaar om te gaan.

Zoals u hieruit ziet en latere voorbeelden, lijken de tools op verschillende platforms vergelijkbaar op verschillende platforms, dus het is gemakkelijk om het leren van de ene tool toe te passen op de andere.

2. Hoe u uw reisfoto’s kunt nivelleren
Een van mijn persoonlijke kleine ergernissen in fotografie is wanneer de horizonlijn op een foto niet gelijk is. Als we op dit moment verstrikt zijn, is dit basiscompositiebeleid vergeten – maar het goede nieuws is dat het bewerken van uw foto’s om ze niveau te maken ook heel eenvoudig is.

Ik gebruik de bliksemschot weer als mijn voorbeeld. Het balanceren van de nok aan de rand van de pier gaf aan dat het schot niet gelijk was – dit is met name duidelijk voor het oog wanneer het beeld een duidelijk gedefinieerde horizonlijn heeft, zoals de zee.

Als we kijken naar een ingezoomde versie van de afbeelding in de oorspronkelijke vorm, met een regel bedekt in de buurt van de horizon, kunnen we zien dat het niet niveau is-de lijn is dichter bij de horizon aan de rechterkant dan links.

In Lightroom maakt het niveau van het niveau deel uit van het gewasgereedschap en kunt u de afbeelding gewoon roteren. Wanneer u het niveau -tool gebruikt, lijkt een raster u te helpen de uitlijning correct te krijgen. Hier is een screenshot daarvan in actie in Lightroom.

En hier is dezelfde procedure in Snapseed, waarbij het niveau -tool “roteren” wordt genoemd:

Het nivelleren van een afbeelding is een echt eenvoudige taak die slechts enkele seconden van uw tijd zal duren, wat resulteert in een veel veel meer visueel aantrekkelijke afbeelding.

3. Vaarding van uw foto’s
Vignetting gaat over het donkerder of lichter maken van delen van het beeld dan andere delen, in kopen om het duidelijker te maken wat het onderwerp van de opname is.

Sommige tools beperken uw vignet tot de hoeken, maar in toepassingen zoals Snapseed en Lightroom kunt u selectief de gebieden van de afbeelding donkerder maken en verlichten – u hoeft u niet te beperken tot de hoeken.

Laten we het bliksemschot hierboven maken, laten we het vignetgereedschap in Snapseed laden.

Hier hebben we opties voor hoe groot om de ‘middengrootte’ te maken, d.w.z. het te bewerken gebied. Binnen dit gebied kan alles helderder worden gemaakt (innerlijke helderheid) en alles buiten het gebied kan donkerder worden gemaakt (buitenste helderheid). We kunnen het ook omgekeerd doen, waardoor het binnenste donkerder en de buitenste helderder wordt.

Laten we het vignetgereedschap toepassen op de bliksemschicht, om u een idee te geven van het effect:

Hierboven staan ​​de instellingen die ik heb gekozen voor uiterlijke helderheid en innerlijke helderheid, terwijl hieronder de grootte is van het vignet zelf, dat is gebaseerd op the instelling in het middelste grootte.

Vignetting is vooral goed voor portretten, en overal waar je het onderwerp echt veel duidelijker wilt maken voor de kijker.

4. Hoe u schaduwen en hoogtepunten kunt wijzigen in uw foto’s
Soms wanneer we een foto maken, kunnen delen van de opname donkerder of helderder worden dan we willen. We verwijzen naar de donkere gebieden van het schot als schaduwen en de heldere delen van het schot als hoogtepunten.

We kunnen dit repareren door de helderheid van de schaduw te wijzigen en specifiek gebieden te markeren, met behulp van het gereedschap “schaduw” of “markeer”. Dit is een tool die bijzonder goed werkt op RAW -bestanden, omdat ze veel meer informatie over de schaduw behouden en gebieden van een afbeelding markeren in vergelijking met een gecomprimeerde JPG, die veel van deze informatie in kopen weggooit om de bestandsgrootte op te slaan.

Laten we snel kijken naar het aanpassen van schaduwen en hoogtepunten met behulp van Lightroom. In Snapseed zijn schaduw en aanpassing van het hoogtepunt te vinden onder de instelling “Tune Image”.

Hier is een schot van een paar dat geniet van een vreugdevuur en vuurwerk in Edinburgh tijdens Hogmanay:

Zoals je kunt zien, zijn het vuurwerk en het vreugdevuur duidelijk zichtbaar, net als de fakkels die het paar vasthoudt, maar de rest van het schot is donker. Laten we de instellingen aanpassen en kijken wat we kunnen krijgen.

In deze versie van de afbeelding is het paar veel veel zichtbaarder, net als de heuvel waar het vuurwerk is en de omliggende menigte.

Om dit te bereiken heb ik de algehele blootstelling van het beeld verhoogd, waardoor het hele beeld helderder werd, inclusief de schaduwen en de hoogtepunten.

Toen de schaduwgebieden nog steeds een beetje donker waren, heb ik die een beetje meer gestimuleerd.

Ten slotte, omdat de wereldwijde blootstellingsaanpassing het vuurwerk en het vreugdevuur te helder maakte, heb ik de hoogtepunten een beetje geminimaliseerd om het eindresultaat te geven.

Schaduw- en hoogtepuntaanpassing is gunstig in een groot aantal scenario’s om de afbeelding in evenwicht te brengen – overbelichte gebieden in helderheid te brengen en de schaduwen te verbeteren. Houd er rekening mee dat een lichte aanraking wordt aanbevolen – het stimuleren van de helderheid van de schaduwen te veel kan ertoe leiden dat veel geluid wordt onthuld, die er misschien onnatuurlijk groen of paars uitzien.

5. Hoe het contrast aan te passen
Contrast gaat over het accentueren van het verschil tussen de lichte en donkere delen van het beeld. Het stimuleren van het contrast van een afbeelding kan de visuele impact die het heeft, door de grenzen tussen die lichte en donkere delen duidelijker te maken dramatisch verbeteren.

Laten we eens kijken naar een foto van mensen die tegen de zonsondergang in de Sahara springen, bijvoorbeeld, die ik in Snapseed ga bewerken.

Er is niets te mis met deze opname, maar het mist de visuele impact die ik wilde. In het ideale geval zou ik willen dat de vormen van de mensen in volledig silhouet tegen de zon zijn, maar toen het werd neergeschoten, pakte de camera wat huidtinten en kledingkleur op.

Met behulp van het contrastgereedschap kunnen we de donkere gebieden tegen de heldere gebieden laten steken.

En hier is het resultaat:

Zoals je kunt zien, maakte dit de springfiguren en de duin veel meer silhouetted tegen de hemel. In veel foto’s wil je het contrast alleen een beetje aanpassen om het gewenste effect te krijgen, meestal niet veel meer dan +20 of zo, maar in dit geval gaf het hogere aantal het beste resultaat.

6. Hoe kleuren u aan te passen
Kleuraanpassing is een ander cruciaal stuk van de bewerkingstoolkit. We kunnen de beeldkleur op allerlei manieren aanpassen, van het veranderen van de algehele “warmte” van de afbeelding (hoe blauw of geel het verschijnt), tot het individueel veranderen van de kleur en verzadiging van bepaalde kleuren in een afbeelding.

Voor dit bericht wil ik echter gewoon enkele zeer eenvoudige kleurwijzigingen dekken die u kunt gebruiken om uw afbeeldingen net een beetje veel visueel impactvoler te maken.

De snelste manier om de kleur van een afbeelding aan te passen, is met het gereedschap “Verzadiging”. Dit verandert het uiterlijk van elke kleur in een afbeelding om het een stuk meer of minder verzadigd te maken. We kunnen het verzadigingsgereedschap gebruiken om een ​​afbeelding te desatureren, wat uiteindelijk resulteert in een zwart-wit beeld zonder kleur:

Of we kunnen helemaal naar het andere uiteinde van het spectrum gaan en de kleur uitzonderlijk verzadigd maken:

Net als bij veel bewerkingen, is het cruciaal om een ​​goede balans te vinden – oververzadigde beelden zien er meestal nogal onnatuurlijk uit. Verzadigde beelden kunnen zeer effectief zijn, en natuurlijk zwart-wit is een uitzonderlijke keuze voor allerlei situaties, met name portretten, architectuur en bepaalde landschapsscènes. Maar over het algemeen zou je een opgetogen middelpunt willen vinden: niet te oververzadigd en niet te onderverzadigd.

Verzadiging wordt op een schuifschaal aangepast en bevindt zich op het basisaanpassingspaneel in Lightroom of de optie “Tune afbeelding” in Snapseed.

7. Blekcorrectie
Het laatste gebied dat ik vandaag ga aanraken, is een vlekcorrectie, of ‘beeldgenezing’. Vaak zal er iets in een afbeelding zijn dat je er echt niet wilt zijn, zoals een ongemakkelijke puist op iemands gezicht. Dit is gemakkelijk te verwijderen in alle belangrijke bewerkingstools.

Je kunt in theorie elk object uit een scène verwijderen, maar de hijAling Tool werkt het beste op verschillende, kleine objecten die worden omgeven door uniforme kleuren. Dit komt omdat het HEAL -tool het gebied dat u wilt verwijderen door iets anders moet vervangen, en dit werkt het beste wanneer het een gebied in de buurt heeft dat er hetzelfde uitziet. Dus bijvoorbeeld, een puistje op een gezicht is omgeven door veel vergelijkbare gekleurde huid, zodat het genezingsgereedschap gemakkelijk kan berekenen wat het puistje moet vervangen op basis van de omgeving.

Voor dit voorbeeld ga ik laten zien hoe snapseed kan worden gebruikt om een ​​object in een scène te vervangen. Hier is een groep mensen die op een zandduin in de Sahara zitten:

Laten we zeggen dat ik om de een of andere reden alleen mensen in mijn schot wilde laten zitten, en ik moet de staande persoon verwijderen. Ze is een goede kandidaat voor verwijdering omdat ze los staat van de rest, en het omliggende landschap is niet te ingewikkeld.

In Snapseed laden we het genezingsgereedschap en vervolgens inzoomen we in op het object dat moet worden verwijderd met het standaard “knijpen tot zoom” gebaar.

Vervolgens gebruiken we onze vinger om het te verwijderen gebied te tekenen. Het is cruciaal om zo exact mogelijk te zijn, omdat het gereedschap veel nauwkeurig is met kleine objecten.

Zodra we het gebied hebben getekend, zal Snapseed het bewerken en het vervangen door de beste gok van wat er achter het object zit.

Zoals je kunt zien, is het resultaat indrukwekkend, zonder echt bewijs dat er een persoon was die daar überhaupt stond.

Het helende hulpmiddel is het beste voor allerlei fixes, van het bewerken van ongewenste achtergrond vreemden in je schot, tot het verwijderen van huidvlekken in portretten of hoogspanningsleidingen in landschapsopnamen.

Beste fotografiebewerkingssoftware

Hier is een lijst met de beste bewerkingstools die er zijn:

Adobe Lightroom (pc of Mac) – Lightroom is de industriestandaardtool voor fotografieprofessionals. Maar dit bericht zal zich niet concentreren op Lightroom, noch alles over alles wat je kunt doen in Lightroom dekken, omdat het een massaal complex hulpmiddel is, die zowel fotomanagement als fotobewerking behandelt.

Foto’s (Mac) – Ik geef hier in het algemeen een lijst van iPhoto omdat het een vaak gebruikte tool is bij Apple -gebruikers. Ik raad ik er echter nooit nooit aan om het te gebruiken. Hoewel het je alles laat doen wat ik in dit bericht behandel en beter is dan niets, maakt de manier waarop het je foto’s beheert het moeilijk om naar een veel meer geavanceerd systeem te migreren, bovendien als je ervoor kiest om dit te doen.

Snapseed (iOS of Android)-Een andere gratis Google-tool, Snapseed is de beste mobiele beeldbewerking-app voor zowel iOS als Android. Het is een uitzonderlijk krachtig hulpmiddel dat, hoewel fundamenteel om te gaan gebruiken, veel functies heeft die tijd kosten om volledig te beheersen. Ik gebruik het voor 95% van mijn mobiele bewerkingsbehoeften.

***
Het bewerken van je foto’s is een cruciale stap die veel te veel mensen overslaan. Zoals u in deze les kunt zien, is er veel meer aan het bewerken van uw foto’s dan het kiezen van een filter en het plaatsen van uw foto op Instagram. Door enkele van deze ideeën en technieken op te nemen in uw nabewerkingsroutine, kunt u uw reisfotografie in sprongen en grenzen verbeteren.

Dus ga erop uit en begin met het maken van foto’s!

Laurence begon zijn reis in juni 2009 na het verlaten van het bedrijfsleven en het proberen een verandering van omgeving te vinden. Zijn blog, het vinden van het universum, catalogiseert zijn ervaringen en is een geweldige bron voor fotografieadvies! Je kunt hem ook vinden op Facebook, Instagram en Twitter.

Reisfotografie: leer veel meer tips

Bekijk voor veel meer nuttige reisfotografie -tips de rest van Laurence’s Travel Photography Series:

Deel 1 – Hoe maak je professionele reisfoto’s

Deel 2 – Hoe schiet u de beste reisfoto

Deel 3 – De beste camera’s en reisfotografie -uitrusting

Deel 4 – Hoe de beste foto te maken: Geavanceerde technieken

Deel 5 – 7 Ideeën bewerken om uw reisfoto’s te verbeteren

Boek je reis: logistieke ideeën en trucs
Boek uw vlucht
Zoek een goedkope vlucht met behulp van Skyscanner. Het is mijn favoriete zoekmachine omdat het websites en luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld doorzoekt, zodat je altijd weet dat geen steen ongemoeid blijft.

Boek uw accommodatie
Yo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *