7 Istrische steden die je zou moeten zien in de opmerkelijke kustlijn van Kroatië


Kroatië, evenals rijke milieuvriendelijke heuvels zijn huis voor enkele van de meest pittoreske steden in Europa. Hier zijn hier 7 gerenommeerde Istrische steden om te zien in Kroatië.

Er zijn weinig veel betere reiservaringen dan bochtige wegen aan het bestrijden van het spits-prikgedrukte profiel van een beetje drystone stad. Of dat leidt je naar de blauwe glans van de Adriatische Ze terwijl deze eindigt aan de muren van een oude haven die dobbelt met bitvissersboten.

Het Istrische schiereiland, dat zoveel invloed trekt, evenals cultuur uit Italië, is een ideale mix van kustdorpen die je herinneren aan Puglia en heuveltoppen die Toscane een run bieden voor zijn geld.

Dus toen we onlangs naar Istria gingen, konden we niet wachten om een ​​paar van deze bit verloren plaatsen te bekijken.

Bekijk onze reisvideo van een paar van deze mooie bitkust en heuveltoppen:

Klik hier om de video te bekijken.

Om de een of andere reden is Istrische Kroatië, dat veel zelfs noordwest is dan de bekende Dalmatische kustlijn en split, genegeerd … nou, misschien is ‘genegeerd’ hard. Met rust gelaten kan misschien veel nauwkeuriger zijn.

Relatief reiziger licht, Istria heeft nog steeds tal van zijn helderste schatten die nog steeds onaangeroerd zijn door de stampende voeten van de massa -toerisme juggernaut. In het voorjaar, wanneer de lokale bevolking suggereert dat je komt, heb je een paar van dit deel van de vele prominente gebieden van Kroatië voor bezoekers.

Soms voelde het alsof we de enige mensen waren die de gladde keien van verbluffend mooie steden liepen. Het was soms griezelig, maar voor het grootste deel gelukzaligheid!

Let wel, je moet niet zo goed wachten lang voordat je bezoekt. Je begrijpt nooit precies hoe lang het zal blijven zoals het is.

Hier is onze keuze uit de allerbeste steden om te zien in Istrische Kroatië

7 steden die je zou moeten zien in het Kroatische Istria

Kuststeden

Als een schiereiland heeft Istria veel meer dan zijn redelijk deel van de kust, evenals het fantastische blauw van de Adriatische Zee, die aan zijn kusten raakt, versterkt de pracht van dit alles.

Rovinj

Mogelijk de mooiste stad waar we ooit zijn geweest, is Rovinj een centraal punt voor bezoekers in het hoogseizoen. De smalle geplaveide straten klauteren soms nogal steil op. De limiet van het land is hier eenvoudig te zien, met de stadsmuren die direct opdrijven van de Adriatische Zee.

Deuren gaan rechtstreeks over het water open en herinneren ons aan Venetië.

De barokkerk van de vroege jaren 1700 en de toren die de skyline van deze stad domineert, biedt een geweldig uitzicht vanaf de top, als je een spel voor een klim bent.

Food Tip:

Zorg ervoor dat je net zoveel inktvis en calamares eet (ze zijn trouwens verschillende dieren) als je kunt terwijl je hier bent. Naast het menu biedt regionale truffels met het gerecht, neem het!

Pula

De financiering van de regio en dus de belangrijkste stad in Istria, Pula heeft veel te bieden. Veel met name het Romeinse amfitheater aan de noordkant van de stad. Het is het meest totale amfitheater in Europa, evenals de enige met alle partijen nog steeds intact.

Terwijl je naar de zee gaat, zul je de verrassend weinig ontdekken, maar extreem essentiële tempel van Augustus, het oudste blijvende gebouw in Pula, daterend uit 2BCE.

Food Tip:

Rijd naar het zuiden langs de kustlijn naar Restoran Skuza in Pjescana Uvala voor dineren aan het strand en de meest heerlijke kaasgnocchi.

Porec

Porec, een UNESCO -erfgoed opgemerkt stad, is een prominente resortstad in juli en augustus. Zowel in mei als begin juni zijn de dingen echter kalm, vredig als mooi. We waren in staat om de bit -straten te bekijken, met winkeleigenaren te praten zonder ons geduwd te voelen en te vreugde in het behoorlijk beetje park in het centrum van de stad.

Loop de Esplanade rond de oude stad die voldoet aan de rand van het water. Het is absoluut verbluffend, met de oude muren van de stad ene en de flat, mooie blauw van de zee de andere.

Food Tip:

Restoran Rialto voor uitstekend, redelijk geprijsd eten, vriendelijke service en een zeeweergave dakterras. Kies voor de truffel gnocchi of de gegrilde zeevruchten.

Hilltop Towns

Het interieur van het Istrische schiereiland heeft een zo opmerkelijk landschap als zijn kust. Zoveel als Toscane is het griezelig dankzij de heuvels en ravijnen van Istria, evenals de inzittenden van de regio, er is een rijkdom aan ansichtkaart die steden verdient die uit hun hoge uitkijkpunten gluren.

Motovun

Motovun zit op 277m en is een van de grootste heuveltoppen en eenvoudig te herkennen. Het is ook een van de kleinste steden van Istria met ongeveer 500 inwoners. Het is dus nogal onverwacht precies hoeveel er hier te doen is.

Veel galerijen en restaurants zijn weggestopt af zijn mooie beetje laneways. We werden betrapt in een vreselijke storm toen we naar Motovun kwamen en in het dichtstbijzijnde restaurant schuilden. Voor uitstekend eten, service en waterdicht zijn, is Restoran Pod Napun de locatie om te gaan!

Als je aankomt, laat je niet worden gelokt door de volledig gratis Auto ParkinG onderaan de stad. Voor een kleine vergoeding kunt u het beste parkeren waar de gepaste stad begint, evenals alleen de weinige inwoners van de stad kunnen verder rijden.

Food Tip:

Restoran Pod Napun voor een geweldig uitzicht op de vallei vanuit drie verschillende niveaus, evenals mooi, huiselijk eten.

Groznjan

Groznjan is net op de weg van Motovun (je kunt het vanuit de vallei zien), maar net als bij de steden Toscane heeft Groznjan een totaal ander gevoel dan zijn buurman.

Het wordt ook opgevat als de stad van kunstenaars en is huis voor tal van regionale muzikanten, schilders en beeldhouwers. Je kunt hiervan bewijs zien in de ontwerpen op de stenen muren van talloze huizen, evenals in de cafés, evenals bars die een uitstekend uitzicht over de valleien bieden.

Food Tip:

Zoek naar een café genaamd een modomio-caffe vero, dat een achterterras heeft dat uitkijkt over het mooie platteland.

Baal

ISTRIANS TOEPELDE COME DIT STAD KATIA’s best bewaarde geheim … hoewel het zijn eigen website heeft. Het is echter een mooie heuveltop die echt de moeite waard is om te bezoeken.

Niet ver van de kust, deze bitwandige stad, op een heuvel op een heuvel net ten zuiden van Rovinj, is ideaal om het gevoel te krijgen van waar Istria over gaat. De bit smalle geplaveide straten leiden je met kleine kromme passages en rijstroken. Het is eenvoudig om in de tijd terug te worden genomen naar de Romeinse tijd wanneer deze stad is opgericht.

Food Tip:

Konoba Bembo, genadig dicht bij het primaire parkeergarage van de stad, doet smakelijke visgerechten en super geladen knoflook inktvis.

Zowel Beram als Pazin

In het midden van het schiereiland is de heuveltop Beram mogelijk de langst constant bezette stad in Istria. Bewijs vertelt ons dat mensen hier hebben gewoond omdat 800 v.Chr. – misschien langer.

Als je Beram te voet verkent, zul je alle attributen van een goed onderhouden extreem vrij Istrian Hilltop Town ontdekken.

Er is een wandelpad van Beram naar zijn naaste buur, Pazin, dat ongeveer een uur duurt. Pazin is huis van een kloof waar je over kunt ziplineren! Het is echt geweldig! Inspecteer hier zip -lijn Pazinska.

Food Tip:

Konoba Vela Vrata in Beram is een echte regionale truc die bezoekers nu hebben ontdekt. Probeer de Manestra -soep – een Istrische versie van de traditionele minestrone.

Kroatië’s Istria is echt een mooi deel van de wereld. De mensen zijn gastvrij, de landschappen zijn spectaculair en het eten is uitstekend. In werkelijkheid hebben we moeilijk geprobeerd om hier een slechte maaltijd te hebben en volledig te zijn mislukt.

Ben je in Kroatië of het Istrische schiereiland geweest? Heeft u een gewenste Europese bestemming? Vertel het ons in de reacties!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *