Cubaanse cultuur, kronieken en namaak – De geheimen achter sigarenlabels


Cuba’s sigaren, samen met geweldige auto’s uit de jaren ’50, geweldige muziek en verleidelijke architectuur, zijn een icoon van de natie. Maar er is veel meer aan de typisch uitgebreid gevormde, felgekleurde banden die elke sigaar bellen dan alleen decoratie …

Cuba is aangekondigd als het maken van de beste sigaren ter wereld eeuwenlang. De rijke, donkere vulkanische grond, tropisch klimaat en conventionele landbouw- en productiemethoden produceren verbluffende sigaren die veel meer lijken op kunstwerken – een punt van consternatie elke keer dat ik er een aan het licht ben.

Wanneer zou je meestal in brand steken in illustraties waar je van houdt?

Tijdens onze laatste reis naar Cuba gingen we naar de Partagas -fabriek in Havana. Het was geweldig om de rollers (bekend als Torcedores) elke sigaar grondig te zien knutsen.

De finishing touch is het label rond de sigaar met een conventionele plantaardige lijm.

Bekijk onze video van Cuba, waar we naar het Cubaanse sigarenpad rond Havana namen:

Klik hier om deze video op YouTube te bekijken.

Mijn favoriete sigarenmerk, Montecristo, krijgt zijn naam aan Alexandre Dumas ’The Count of Monte Cristo. Het was het voorkeursverhaal van Torcedores, voorgelezen door een ‘lector’ om ze te vermaken terwijl ze werkten.

Dit sigarenbedrijf (en anderen zoals Romeo Y Julieta) brengen een eerbetoon aan zijn literaire wortels in zijn label. De Royal Fleur de Lis op Montecristo -sigarenbanden en de gekruiste zwaarden op de box -logo’s zijn beide knikken naar het boek.

Maar deze prachtige labels op premium sigaren doen veel meer dan alleen versieren of praten over erfgoed en herkomst.

Ze hebben ook andere functies.

Een nep Cubaanse sigaar spotten

Anders dan de prijs, is de verpakking waarschijnlijk de beste tip voor een nep -sigaar.

Bekijk hier ons verhaal over het spotten van nep Cubaanse sigaren.

Dus afgezien van marketing- en merkdoeleinden, ontwikkelden sigarenbedrijven steeds meer mooie ontwerpen om vervalsingen te verminderen.

Maar ondanks dat labels steeds veel uitdagender zijn om te kopiëren, zijn opnieuw gemerkte nep over de hele wereld.

Tegen de jaren 1950 dacht de eigenaar van het Cubaanse merk Cabañas: “Voor elk van de twee miljoen Cubaanse sigaren die ik naar Europa stuur, worden daar zes miljoen verkocht.”

Het is nog een reden om alleen te kopen bij gerenommeerde bedrijven of – indien mogelijk – van gesanctioneerde winkels in Cuba zelf.

Het nadeel hiervan is natuurlijk dat de Cubaanse regering alle sigarenwinkels en zelfs de fabrieken bezit en controleert, dus je geeft geld aan een corrupte kracht.

Elke zilveren voering heeft zijn wolk, denk ik.

Hoe oud is je sigaar?

In deze voortdurende strijd tegen frauduleuze sigaren werken merken de labels regelmatig bij. Sommigen, zoals Cohiba – de duurste, prestigieuze en om die reden hebben velen het merk sigaren gekopieerd – hun sigarenbanden vrijwel om de andere jaar, zo lijkt het.

Veranderingen zoals deze zijn zowel een zorg als een genot voor sigarenliefhebbers.

Ten eerste, wanneer je band er anders uitziet dan wat je gewend bent, maak je je zorgen dat je een nep -sigaar hebt gekocht. Aan de andere kant maakt het daten met uw sigaren relatief eenvoudig.

Oude sigaren kunnen zeer waardevol zijn. En net als premiumwijnen ontwikkelen en rijpen goed onderhouden fijne sigaren in de loop van de tijd.

Zoals je kunt zien, hebben deze drie Montecristo -sigaren elk een iets andere band en zijn ze afkomstig van heel verschillende ‘vintages’.

De lichtere kleur en geen reliëf impliceert dat deze sigaar werd gemaakt tussen 2003 en 2006 toen Montecristo hun labels veranderde. Ik heb deze in ongeveer 2005 gekocht.

Een donkerder, glanzender label en een reliëfinsigne komt tussen 2006 en 2013. Dit is vanaf ongeveer 2011.

Groter en veel donkerder label met een gouden folie reliëf Fleur de Lis is de huidige lijn die in 2013 begon. Ik kreeg deze sigaar als verjaardagscadeau in 2015.

Als je er een hebt die er niet uitziet, kan deze tussen de jaren 1940 tot 2003 van overal zijn. Of mogelijk een speciale editie.

Met gewone verpakkingswetten die sigarenbanden bedekken, is het moeilijk om zelfs de branding te zien. Of om te zeggen of wat u koopt echt is. Vaak kunnen de lelijke bruine stickers eraf komen en het originele label eronder onthullen.

Maar een label van een label zal niet te goed gaan met de winkelier.

Bekijk de Cubaanse sigarensite – een uitstekende bewaarder van talloze Cubaanse merken -labels door de jaren heen – als u het niet zeker weet.

Wat mijn drie voorbeelden betreft, het verouderingsproces gaat goed. Door ze in een relatieve vochtigheid van 70% te houden in een temperatuurgecontroleerde door ceder beklede humidor heeft wonderen gedaan.

De oudste ruikt compleet anders dan de andere twee – rijker, dieper en veel geuriger. Ik kijk er naar uit om erachter te komen hoe het smaakt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *