Family Travel in IJsland


op een breedtegraad van 64 ° 08 ’N, Reykjavik is de meest noordelijke hoofdstad ter wereld. En met een bevolking van ongeveer 120.000 is het ook de grootste stad in IJsland.

Vliegen naar Reykjavik van Minneapolis-St. Paul in het najaar van 2014 maakte ik de non-stop reis van zes uur als onderdeel van een voorverpakte vakantie door IJsland Air.

Bij de landing was mijn eerste gedachte hoeveel het landschap eruitzag op het bovenste schiereiland van Michigan. Nu ik naar Alaska ben gereisd en in Oregon woon, zou ik zeggen dat de geothermische landmassa een combinatie is van alle drie de bestemmingen.

Een deel van ons vakantiepakket omvatte onderdak en een huurauto. IJslanders rijden aan dezelfde kant van de weg als de VS en observeren de meeste van dezelfde verkeerswetten. Een land dat van zijn rotondes houdt, zorg ervoor dat je je voorrang opfleurt als je niet gewend bent om door de cirkelvormige uitwisselingen te navigeren. Onze huurauto was een handmatige transmissie; Dit komt vaker voor in IJsland (als u geen stok kunt besturen, wilt u misschien het huurauto -bedrijf bellen en informeren naar het reserveren van een voertuig met automatische transmissie).

Ongeveer dezelfde grootte als de staat Kentucky, als u naar IJsland reist, staat minimaal 5-7 dagen toe om Reykjavik volledig te verkennen en langs de Ring Road/Route van het land te reizen 1. We reisden in de richting van de vatna gletsjer, De grootste en meest volumineuze ijskap in IJsland, maar haalde helaas alleen tot de stad Vik. Een andere iconische bestemming die we niet konden bezoeken was de Blue Lagoon Geothermal Spa.

Bij het doen van wat pre-trip-onderzoek ontdekte ik het Laugardalur-zwembad, het grootste geothermische zwembad van Reykjavik, een veel betere optie voor kinderen. Het complex herbergt een schootzwembad, kinderzwembad, waterglijbanen en een oversized bubbelbad (ook bekend als “Pot Tub”). De toegang komt uit tot ongeveer $ 5 US, vergeleken met $ 90 US voor de Blue Lagoon. Terwijl we langs Route 1 door verschillende steden reisden, hebben we waargenomen dat de meeste steden een mineraal zwembad hebben dat zowel kindvriendelijk als gemakkelijk is voor het familiebudget.

Laugardalur zwembad

Als je van het buitenleven houdt, zul je van IJsland houden. Een land boordevol watervallen, paden en zwarte zandstranden, pakken wandelschoenen, een herbruikbare waterfles, regenuitrusting en plan zich in lagen te kleden. We hielden van het Black Pebble Beach en Columnar Basalt Rock Formation in Reynisfjara (net buiten Vik). Afhankelijk van wanneer u bezoekt, ziet u misschien migrerende puffins aan de zijkant van de kliffen nestelen.

Grot en kolommen bij Reynisfjara

Niet te missen is Geysir Hot Springs en Gulfoss Falls, twee attracties op rijafstand. Dit jaar ben ik eindelijk in Yellowstone National Park en mijn afhaalmaaltijden was hoeveel beter ik geysir leuk vond. Waarom? De uitbarstingen gebeuren veel vaker en u kunt dichter bij de actie staan. Gulfoss Falls zijn misschien wel de meest indrukwekkende watervallen die ik ooit heb gezien; 1000 keer minder commercieel dan Niagra Falls, bezoekt Gulfoss een bescheiden ervaring.

Het is in Pingvellir National Park, waar u kunt staan ​​tussen de Euraziatische en Noord-Amerikaanse tektonische platen op de top van de Midden-Atlantische bergketen. IJsland heeft frequente seismische activiteit en deze fotomans werd uit paranoia gehaast. Pingvellir heeft veel andere stoppunten en je zou gemakkelijk het grootste deel van de dag in het park kunnen doorbrengen.

Warm veren zwembad in de buurt van Pingvellir National Park

Onze favoriete onverwachte vondst was het Hot Spring Park in Hverager? I. Voor ongeveer $ 2 US (kinderen van 12 jaar en jonger zijn gratis) kun je langs hete streams dwalen die uit een 254 meter diepe put stroomt die variëren tussen 90 en 36 ° C. Als je gaat, ben van plan om een ​​extra $ 1 uit te geven om een ​​ei in het water te koken – gekookte tijden variëren tussen 10 en 12 minuten en je kunt genieten van je ei in de kas met een kopje koffie en room.

Kokende eieren in Hot Springs Park

Wat betreft algemene reistips, weet dat de meeste IJslanders conversationeel Engels spreken. Je betaalt meer voor eten en gas, maar de meeste hotels hebben een vullend ontbijt met vlees, kazen en brood. We stopten bij de supermarkt “No Frills” beloning en laadden snacks en sandwichartikelen.

Terwijl je door het hele land reist, zul je grillige, kleurrijke speeltuinen voor kinderen van alle leeftijden opmerken. We hielden vooral van de speeltuin in het Klambratún City Park in Reykjavik omdat het een leuke zip -lijn en grasachtige heuvels had voor kinderen om op te spelen.

Klambratún speeltuin

In zes dagen hebben we nauwelijks het oppervlak aan de verschillende parken en attracties gekrast die IJsland te bieden heeft; Ik zou graag teruggaan en het noordelijke deel van het eiland eerder dan later bezoeken. Heb je een favoriete tip voor gezinsreizen op deze fantastische Europese bestemming? Laat hieronder een reactie achter.

Gelukkige paden!

Verwant

De beste Europese winterwegreizen zijn zoveel redenen waarom je op een winterwegreis moet gaan. Van de mogelijkheid om het rijden in een echt winterwonderland te ervaren tot koopjes en kortingen buiten het seizoen, u kunt beginnen met zich af te vragen wat de beste Europese winterwegreis is. Lotnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *