Fijne dineren op Fraser Island


Een van de laatste dingen die ik had verwacht op het grootste zandeiland ter wereld te ontdekken, was lekker eten. Hoe fout ik precies kan zijn! Blijkt dat het niet alleen is om te kamperen, evenals 4 × 4 rijden op Fraser Island op de N.E. Coastline of Australia …

De laatste keer dat we op Fraser Island waren, was het om het ruw te maken in een mishandelde Nissan Patrol. Ons doel: om 3 dagen kamperen te doorstaan ​​en rond Fraser Island te rijden, een unieke locatie aan een al verbazingwekkende kustlijn.

Het is alsof Noordoost-Australië een loterij heeft opgetuigd voor de meest mooie of ongebruikelijke dingen die de natuur kan creëren. Het uitstekende barrièrerif? De Whitsunday -eilanden? Humpback Whale Migration Route?

En het is hier dat het grootste eiland dat volledig van zand is gemaakt, ook bestaat? Kom op jongens! Werkelijk? Beetje hebzuchtig, nietwaar?

Nou, over hebzuchtig gesproken, ik voelde me precies dat toen we opdook in Kingfisher Bay Resort. Ik moet zeggen, mevrouw Romance en ik was zeer verrast om dit echt vrij belangrijke resort hier te ontdekken. We begrepen er absoluut niets over de laatste keer dat we hier waren!

Binnen deze vroege incarnatie van een eco-resort is Seabelle Restaurant.

We waren niet zo goed zeker wat we konden verwachten. Ik bedoel, laten we ermee omgaan, Resort Food is niet precies beroemd omdat hij veel goeds is, toch? Naast zijn Bush Tucker Institution (afbeeldingen hierboven) heeft de chef hier echter een aantal spectaculaire dingen gedaan.

Hij heeft een menu geproduceerd, waaronder zoveel van de aspecten waar hij in zijn klassen over praat. Ze worden allemaal lokaal ontdekt op het eiland of zo dicht mogelijk. Het resultaat is niet alleen extreem fris, maar ook ook uniek ook lekker.

We dineerden met 2 andere mensen – onze goede vrienden Alexx van Alexxstuart.com en Jenn uit TEQ … Alleen in de situatie geloofde je dat we dit allemaal zelf hadden gegeten!

Dit is wat we allemaal hebben gegeten:

Voorgerecht:

Voor Entrées hebben we er maar drie besteld – Alexx heeft meer wilskracht dan ik me ooit zou kunnen voorstellen!

Zwart Angus rundvlees en gerookte kangoeroe carpaccio met een panna cotta met drie herten en zure quandong jam voltooid met truffelolie en gebarsten peperry.

Maleny geitenkaas en rode biet mille-feuille met babybieten mousse, truffel erwtenpuree, geitenkaas en crème fraîche.

Juniper bessenzout evenals peperkrokodil en calamaresalade met Fraser Island -raket, sinaasappel, macadamia en Deense feta -salade evenals anise myrtle aioli.

Interessant is dat het enige deel van deze maaltijd (afgezien van de Deense feta natuurlijk!) Dat niet uit Australië kwam, de krokodil was.

Hoewel we de Crocs hier boeren, is het onwettig om de karkassen hier te verwerken. De boeren moeten de Crocs naar Indonesië aanbieden voor leer, dan kopen we het vlees terug van hen … maar alleen het staartvlees, niets anders. Raar, hè?

Aangebraden Hervey Bay sint -jakobsschelpen met gekruide Capsicum Coulis, Grana Padano Crumb en uitgedroogde Pancetta voltooid met Fraser Island Chocolate Mint.

Mains:

De hoofdgerechten waren vooral moeilijk te kiezen, maar uiteindelijk deden we allemaal het juiste en bestelden we iets anders, dus we kunnen allemaal het meeste uit dit ongelooflijke menu halen:

Murray River Lamb Rackstrap met peperry, komijn prachtige aardappelpuree en baby broccolini met geroosterde pijnboompitten.

Orange Grove Confit Pork Belly aangebraden Hervey Bay Sint -jakobsschelpen, gekarameliseerde peer en Muntharry Berry Puree en babyappels voltooid met een bietanijsglazuur.

Emerald Valley Beef Eye Filet met citroen Aspen-doordrenkte knolselderpuree, tijm met de heirloom Cherry Tomatoes, mierikswortel crème quandong en Rosella jus.

Eerst geloofde ik dat de Rosella Jus een beetje verkeerd klonk. Rosellas zijn bit papegaaien, toch? Mis. Zoals Deabelle’s chef -kok uitlegde, is het ook een soort “scharlaken gekleurd bloembladfruit, dat een frisse rabarber en bessensmaak heeft, gewoonlijk gebruikt door kolonisten in jam.”

Als je wat meer wilt begrijpen over de Bush Tucker die ze gebruiken bij Seebelle, is hier de volledige lijst van hun componenten met smaaknoten en een beetje geschiedenis voor hen ook.

Nagerecht

In dit stadium waren we allemaal helemaal vol, maar het zou niet gaan gebeuren om iets uit het dessertmenu te proberen. In plaats daarvan hebben we besloten om 2 gerechten te delen tussen ons vieren:

Lemon Myrtle Panna Cotta Apple, komkommer en Bombay Saphire Gin Sorbet.

Wattle zaad en België -chocoladepudding geserveerd met honingraat, Muntharry Berry en macadamia notenijs.

Al het eten hier was prachtig voorzien en elke maaltijd zo goed geloofd door.

Ik was bezorgd dat de regionale componenten zouden uitsteken als de spreekwoordelijke zere duim in een paar van deze gerechten, maar ze mixen niet alleen, ze verbeterden de smaak van het voedsel.

Ik zou hier terugkomen als een schot voor meer van deze keuken!

Seabelle Restaurant evenals bar

Kingfisher Bay Resort
Kingfisher Bay
Fraser Island
Queensland

W:Kingfisherbay.com

FB: @KingfisherbayResort

T: @kingfisherbay

IG: @kingfisherbayResort

Heb je enige vorm van Aussie Bush Tucker geprobeerd? Begrijpt u ergens anders dat Australische bush -componenten in hun menu’s gebruikt? Ben je ooit op Fraser Island geweest? Vertel het ons in de reacties!

Afbeeldingen door mevrouw Romance.
De heer en mevrouw Romance dineerden als gasten van TEQ en zien Fraser Coast.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *