Het geheim van het vinden van uw fotografie Vision


Het vinden van uw fotografie Vision gaat niet alleen over het verbeteren van uw technische vaardigheden; Het gaat erom je gevoel te vinden waarom je de foto maakt. Tijdens een fotografiecursus met de eminente Carla Coulson deelt mevrouw Romance de visie die ze heeft ontdekt die haar fotografie naar een hoger niveau brengt.

Geboden door Olympus.

“Laat ze niet zien hoe het eruit ziet, laat ze zien hoe het voelt.”

Dit citaat is de hele tijd in mijn gedachten geweest die ik heb doorgebracht in de verbazingwekkende “visionaire” workshop met Carla Coulson in Puglia in de hiel van Italië.

Elke fotograaf heeft zijn eigen afzonderlijke visie. Ik heb zes dagen doorgebracht met het verkennen van Puglia met een kleine groep collega -fotografen; Elke dag gingen we naar dezelfde locaties, maar niemand nam dezelfde foto’s. Zelfs als we naast elkaar stonden en naar dezelfde scène keken, was er iets anders en duidelijk in ieders oog.

Zelfs als je niet denkt dat je creatief bent, vertel ik je dat je dat bent.

Je verhaal en je verleden zullen je helpen de verhalen te vertellen die je nu voor je ziet. Je oog zal worden getrokken in iets anders en dat is je verschillende fotografie -visie.

Het vinden van uw fotografievisie

Wees moedig

Ik kan me niet herinneren hoe ik de fotografie van Carla Coulson voor het eerst tegenkwam, maar we hebben onze blogs verbonden en verbonden via sociale media. En nadat ik haar persoon had ontmoet, wist ik dat haar foto’s het ware hart delen dat ze ook online plaatst.

Toen ik zag dat ze een fotografieworkshop had in een van mijn all-time preferente landen, Italië, wilde ik echt echt gaan. Het kostte een duwtje van mijn vrienden Carly en Kate, en steun van Jim voor mij om ja te zeggen.

Ja, om tijd door te brengen aan mijn creativiteit, ja om te investeren in mijn fotografie, en ja om nieuwe ervaringen te openen en mezelf uit te dagen.

De week in Puglia was alles waar ik op had gehoopt en meer. Ik ontmoette de mooiste groep mensen en werd elke dag geïnspireerd. Ik heb dingen over mezelf geleerd en ik heb nieuwe vrienden gemaakt.

Ik weet dat ik deze keer zal koesteren en ik wil enkele van mijn inzichten delen over hoe je ook je fotografie -visie kunt vinden.

Ik heb geprobeerd het in deze video hieronder vast te leggen, maar het is zo moeilijk om het gevoel in te kapselen.

Uw waarden vinden, uw fotografie -visie vinden

Een van mijn belangrijkste persoonlijke waarden is vrijheid. Daarom doe ik het werk dat ik hier doe met de blog bij MR & Mrs Romance en ik heb een leven gekozen waar vrijheid zo essentieel voor mij is. Ik voelde dat deze week van fotografietraining me eigenlijk toestemming gaf om helemaal gratis te zijn met mijn werk.

Ik vind het geweldig dat Carla niet prescriptief was over het maken van een ideale foto. Er is geen enkele manier om te fotograferen en het gaat erom je verschillende fotografie -visie en -stijl te vinden, en het vastleggen van het verhaal dat je wilt vertellen.

Dat verhaal kan je gevoelens inhouden, de waarden die je hebt; Zie je schoonheid? Zie je vreugde, lijden, familie, liefde? Elke emotie kan in je visie worden vastgelegd en je in staat stellen een echt verhaal te vertellen via je foto’s.

“Details in foto’s zijn als aanwijzingen”

Met mijn Olympus OMD EM 5 Mark II -videocamera in de hand, ging ik elke dag verkennen. Ik was vroeg op schieten bij het eerste licht en experimenteerde ook ‘s nachts met beweging en langzame sluitertijden.

Zoals Carla zegt: “Details in foto’s zijn als aanwijzingen – een stukje van de puzzel om beter verhaal vertellen te informeren. We kunnen zoeken naar de ‘juiste’ woorden met behulp van verschillende fotografische technieken. ”

Gedurende de week hebben we enkele technieken en alle richtlijnen voor fotografie geleerd en vervolgens hoe ze te breken. Zoals Carla uitlegt: “Fotografie is een persoonlijke visie. Het is een individuele manier om de wereld te bekijken en een foto te maken die een verhaal vertelt ”.

Visie is wat u in staat stelt het werk van een fotograaf uit een enkele foto te herkennen en het vinden van uw persoonlijke visie kost tijd. Ik voel dat ik net aan het begin van mijn reis ben, maar ik weet dat mijn visie gaat over vrijheid, gesprekken en in de buurt van het water zijn. Dit zijn de keren dat ik me veel levend voelde toen ik achter de camera zat.

Het is essentieel wanneer u uw visie ontwikkelt om zo talloze inspiraties mogelijk te absorberen. En dan om je ware inspiraties ook naar buiten te laten komen.

Waar komt inspiratie vandaan?

Tijdens de cursus merkte ik dat ik zo geïnspireerd was door mijn klasgenoten als door de leraren. Mijn klasgenoten waren zo’n geweldige groep vrouwen om omringd te worden.

We hebben elkaar geïnspireerd met onze verschillende individuele verhalen. Het bracht onze eigen persoonlijke visie uit, waardoor we echt volledig vrij konden zijn en vastlegde wat we zagen.

Ik weet dat we een klein stukje Carla’s hart hebben genomen dat ze met ons heeft gedeeld en ook ons ​​eigen hart in de wereld heeft gezet. Dit klinkt misschien allemaal een beetje “woowoo” omdat fotografie technisch zou moeten zijn, toch? Maar er is zoveel meer aan de hand.

Maar wanneer je fotografeert met een geweldige videocamera (ik ben dol op de Olympus -camera’s – zelfs op auto), is je visie wat je kiest om vast te leggen. En wanneer u klaar bent, kunt u uw V veranderenIdeo -camera naar volledige handmatige modus en zet uw eigen stempel op uw foto’s.

Laat uw stijl zich ontwikkelen terwijl u uw fotografie -visie vindt

Het is interessant om te zien hoe mijn stijl zich tijdens de week heeft ontwikkeld door behoorlijk passief te zijn en gewoon architecturale details te observeren om echt in de buurt te komen en mijn eigen verhaal met de lokale bevolking te vertellen.

Ik kan niet wachten om deze technieken en suggesties naar Sydney te brengen en veel meer betrokken te raken bij de verhalen om me heen. Ik ben heel blij om te zien hoe mijn visie zich blijft ontwikkelen.

Bedankt Olympus dat je aan mijn zijde bent op deze reis, en bedankt Carla voor je vrijgevigheid, kennis en passie. Special Shout Out to Loc Boyle, een geweldige Australische fotograaf die samenwerkt met Carla, die me ook hielp wat foto’s te maken voor haarromantiek zoals een van mijn favoriete foto’s hieronder.

Hoe u uw fotografie -visie kunt vinden

Nu gaan mijn reizen door met Jim, die heeft gezegd dat hij enkele verschillen heeft ontdekt met hoe ik nu foto’s maak. Zelfs na slechts een week verander ik mijn oog om een ​​nieuwe invalshoek te vinden en dichterbij te komen om het verhaal te vertellen.

Deze cursus heeft me ook geholpen mijn geduld te vinden. In plaats van alleen de opname te maken zonder na te denken, heb ik geleerd om te wachten op dat extra moment dat een foto van een enkele afbeelding in een heel verhaal verandert.

Ik trek ook terug van het fotograferen van de details en het vastleggen van de hele scène zodat we je kunnen meenemen met onze reizen en je echt kunnen laten zien hoe het voelt, niet alleen hoe het eruit ziet.

We hebben veel meer berichten opgesteld uit Italië; Ik hoop dat je geniet van het volgen van onze verhalen en het delen van onze visie. En als je wat meer suggesties wilt over het bevorderen van je reisfotografie -vaardigheden, hier is ons bericht over het brengen van je reisfotografie naar een hoger niveau.

Ik dacht dat het geheim van het vinden ervan reizen zou vereisen en voor mij dat wel. Maar u kunt ook uw visie vinden door te reizen in uw woonplaats of vanuit uw bureaublad.

Volg voor veel meer fotografie -inspiratie de #Olympus geïnspireerde hashtag van Olympus op sociale media, waar je mensen kunt zien die hun eigen fotografie -visie ontdekken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *