Het kleine geheim van Maitland en een excuus voor een winkelende spree


Er gaat niets boven springen in de auto en de open weg. Deze week gingen Christina en ik naar het land en gingen ze naar een nieuw deel van regionaal New South Wales.

We zijn dol op het verkennen van onze eigen achtertuin, vooral als het zo veel plezierige verrassingen verschijnt.

Het Hunter Valley -stad Maitland staat misschien nog niet op de radars van veel mensen, maar markeer onze woorden, het zal niet lang duren voordat dit kleine stad grote indrukken maakt op mensen die op zoek zijn naar een weekendontsnapping uit de stad.

We zullen de komende week nogal wat verhalen uit onze tijd in Maitland vertellen, dus hier is slechts een momentopname van enkele van de plaatsen waar we naartoe gingen en dingen die we deden terwijl we daar waren.

En blijf lezen voor nieuws over hoe u tot 12 september grote besparingen kunt scoren op uw winkelen met American Express.

We hopen dat je geniet van deze wekelijkse editie.

Proost – Jim & Christina XX

Ongeveer 15 minuten buiten Maitland, een paar uur rijden ten noorden van Sydney en op slechts 30 minuten van Cessnock en de Red Wine -regio Hunter, is het dorp Morpeth.

Morpeth zit vol met geschiedenis-inclusief deze oude brug op houten gebaseerde, die zoals je uit het bord kunt zien, niet is ontwikkeld voor moderne voertuigen.

Hier zijn we ook gebaseerd op het weekend. Bekijk ons ​​hotel:

Dit is het prachtige toilet van onze opgravingen in het Bronte Boutique Hotel aan Main Street van Morpeth.

Onze kamer – kamer 3 – is de belangrijkste in het hotel en heeft een aantal geweldige antieke meubels om het Victoriaanse gevoel voor het hotel te kiezen. Er is ook een mix van Japanse kunst en objecten verspreid over de plaats, die het hotel een interessant accent geven.

Een van onze favoriete dingen om te doen wanneer we in kleine landelijke steden zijn, is de antiekwinkels bekijken. Je vindt gegarandeerd een aantal absolute schatten die je nooit in de stad zou zien.

Trouw aan vorm, heeft Morpeth een aantal geweldige winkels met allerlei dingen. Het is een eerlijke weerspiegeling van een stad met zoveel geschiedenis-Morpeth was vroeger een van de meest essentiële havens in het land in het midden van de 19e eeuw.

Dit is slechts één kamer van één niveau van de oude Campbell’s winkel, die de thuisbasis is van Morpeth Antique Centre. Er zijn hier gewoon zoveel dingen, maar het is waarschijnlijk ook de meest georganiseerde winkel waarin we ooit zijn geweest.

Het diner vanavond is bij de absoluut geweldige Coquun – een restaurant en café met sterke banden met de lokale Aboriginal -cultuur, gebaseerd op inheems eten en lokale wijnen. Bekijk deze ruimte voor onze review – kan niet wachten om u veel meer over deze plek te vertellen.

De schuur van de Indian Root Pills van Dr. Morse is een gerenommeerd monument van het gebied rond Maitland. De koeien lijken zeker dit ongewone stukje geschiedenis leuk te vinden.

Ze willen echter niet zo graag hun foto laten maken. Kort nadat Christina dit schot krijgt, wordt de koe op de voorgrond gek en loopt weg naar het veld!

Dit is slechts een van de verbazingwekkende gebakjes die je kunt hebben bij de icky plakkerige Patisserie in Lorn, net over de Belmore Bridge uit Maitland. De cakes op deze plek zijn van de hitlijsten – maar maak je klaar om in de rij te staan, het is populair.

Maitland en de omliggende steden zitten vol met mooie plaatsen zoals deze. Christina vult geheugenkaarten als Crazy op!

Terwijl we vandaag in Maitland zijn, wandelen langs de oevers van de Hunter River, besluiten we terug te springen om naar Coquun te komen en onze partner Daniel te zien. We krijgen ook de kans om dit prachtige restaurant te zien, dat over de rivier uitkijkt, bij het daglicht.

Er zijn enkele fascinerende winkels in Maitland, en kunst is heel erg een focus in de gemeenschap.

De ingang van de Maitland Regional Art Gallery is best cool en illustreert perfect wat ik impliceert dat kunst essentieel is voor de gemeenschap hier.

En misschien is het beste aan de kunstgalerij het café binnen zijn muren! Seraphine heeft een aantal fantastische dingen op het menu – kan niet wachten om je meer te vertellen. Het volstaat te zeggen dat mijn gnocchi geestververstelden goed was.

Maitland heeft deze berichten overal in de trottoirs. Ze wijzen naar prachtige oude gevels op gebouwen die je waarschijnlijk zou missen als het niet voor de borden was. Een slimme activering.

Gebouwen zoals deze – Treasure Corner – het beste in het midden van de Leevee Home Entertainment Quarter van de stad.

Er zijn zo talloze interessante stukken openbare kunst verspreid over Maitland. De RainCloud-lichten en de ‘hondenman’ opruimen achter zichzelf op-zo interessant en leuk.

Het diner vanavond is in de Rigby in Maitland. Deze plek is zeer uitstekend en heeft veel meer een gevoel van Melbourne dan regionale NSW. Rustig zelfverzekerd en erg cool, dit is een hotspot om te bezoeken als je hier bent.

Het eten is geweldig, de service is geweldig en de sfeer zorgt voor een fantastisch diner.

U kunt hier onze volledige recensie van de Rigby zien.

Het is een teken dat Maitland op de hoogte is. Deze bar – Rama – is absoluut fantastisch. Leuk, ongebruikelijk en enkele van de beste cocktails die we hebben gehad. Zeker de moeite waard om voor- of postdinner de moeite waard te zijn. Of allebei!

Meer uitstekende openbare kunst in Maitland.

Terug in Morpeth, de daken van de stadVertel over een plek die veel geschiedenis heeft. Wanneer dit een havenstad was, zouden de matrozen hier opgraven moeten vinden, en talloze van hen zouden op de zolder van deze gebouwen terechtkomen, hun hangmatten van de dakranden en spanten geregen.

We stoppen voor nog een schot van de Indiase root -pillenschuur en besluiten dat we een beetje licht op onze nobele ros moeten schijnen voor de reis!

Dit is een gloednieuwe Subaru Forester dat Hertz ons heeft gehuurd (slechts 1000 km op de klok) en het heeft een aantal coole functies. Ik heb nog nooit een auto gereden die je eerder in je rijstrook houdt.

Als de auto te dicht bij de rand van de lijn begint te komen, voel je het stuur een beetje trekken en je terug op koers duwen. In het begin een beetje zenuwslopend, maar geweldig voor langere schijven. Nogal indrukwekkend.

We hebben allemaal een kijkje genomen van het Bronte Boutique Hotel en hebben afscheid genomen van Morpeth. We zijn nu terug in Maitland en genieten van de uitstekende koffie bij de tong-wankelend uitdagende sluwe culinariër! Later nog veel meer op deze plek, echter …

… Ik moet je de opperste brekky -rol laten zien die ze hier doen. Absoluut prachtig!

Ons bezoek aan de oude Maitland Gaol is een echte eye-opener. Enkele van de slechtste schurken in het land waren hier ooit gasten, waaronder Ivan Milat.

Onze laatste stop als we teruggaan naar Sydney is naar het Heritage Gardens Cafe in Ashtonfield. Onderdeel van een spectaculair tuincentrum, het eten en de koffie hier doen er goed aan om uit elkaar te staan ​​tegen alle bloemen om ons heen.

Het nemen van bloemen, nu zijn we terug in Sydney, we ontdekken dat de David Jones Flower Show is begonnen.

Tegelijkertijd is de Vogue American Express Fashion Night Out (Vafno is gemakkelijker) naar Sydney gekomen en zit Pitt Street Mall vol met enthousiaste shoppers.

Het is de ideale avond voor de Vaefno, en terwijl de zon goud over de skyline glanst, vinden we onze weg naar de Amex -lounge.

De American Express Lounge (gratis toegang voor AMEX -kaartleden) heeft dit jaar een coole, NYC Block Party -sfeer. We krijgen een glas mumm en een bagel en zien de wereld voorbij.

Als onderdeel van de samenwerking tussen Vogue en American Express kunnen kaartleden een geweldige deal activeren die tot donderdag 12 september gaat.

Wanneer u $ 50 of nog veel meer uitgeeft aan een van de 600 deelnemende verkopers – groot en klein, krijgt u $ 20 terug! Niet slecht.

De deal is geldig voor de eerste 10.000 kaartleden, dus kom snel binnen.

Hier is gejuich voor een geweldige week. We hopen dat je blij bent met deze editie.

Jim & Christina XX

We gingen naar Maitland als gasten van bestemming New South Wales en werden door American Express uitgenodigd voor Vaefno.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *