Het verkennen van Albuquerque, New Mexico


Ons huishouden houdt van de Albuquerque Worldwide Ballon Fiesta. Maar sinds van de vroege ochtend en late nachtactiviteiten hebben we Albuquerque niet zoveel onderzocht als we willen.

We vroegen Vera Marie Badertscher*, een professional in het gebied, om ons een paar van haar favoriete huishoudelijke tips te bieden. Vera is vaak naar Albuquerque gereisd, vooral omdat zij zowel als Charnell Havens het leven van Quincy Tahoma (1917-1956) onderzocht, een Navajo die veel van zijn leven in New Mexico woonde.

Albuquerque verkennen, New Mexico

Het risico bij het starten van een huishoudelijke roadtrip in Albuquerque is dat uw jongeren de stad niet willen verlaten. Ik begrijp echt niet nog een stad die veel huishoudvriendelijke attracties heeft. Dus hier is een stadsreis die zich slechts op een korte afstand ten noorden en ten westen van Albuquerque waagt.

Coronado specificeer monument

Een beetje ten noorden van de stad op I-25, je komt naar Bernallilo (Burn-A-Lee-oh). Het dichtbij Coronado-monument biedt jongeren de kans om zich voor te stellen een Spaanse veroveraar te zijn, maar de onze waren ook gefascineerd door de kans om naar beneden te klimmen in een oude kiva teruggebracht (het centrum van religieuze rituelen). In het bezoekerscentrum ziet u reproducties van de originele muurschilderingen van de Kuaua (Kwah-Wah) Pueblo, waar de soldaten van Coronado een aantal weken in 1540 kampeerden.

Als je rond lunchtijd in Bernallilo bent, stop dan in de primaire straat (die gebruikte om Path 66 te zijn) in het Variety Cafe, een restaurant dat voor elk wat wils heeft. Probeer – goed geluk! – om te weerstaan ​​om een ​​paar van hun weelderige desserts te krijgen, weergegeven in een glazen situatie door het geldregister, voor snacking later.

Sandia -hoogte tram

Van onder de grond stijgen we 2,7 mijl omhoog Sandia Mountain op ‘s werelds langste tram voor een oogje in de Eagle van de Rio Grand Valley. Ga terug naar de stad en neem de I-25 exit gemarkeerde Tramway Road, en neem de tram naar de top van de berg. Als jonge ontdekkingsreizigers nog steeds over Coronado geloven, kunnen ze zich de onderstaande gebouwen voorstellen, evenals foto een lange trein van soldaten die langs de rivier sjokken. Er is een relaxte buffet bovenaan, naast een interpretatief centrum om de extreem andere flora te bepalen die je hier zult zien in plaats van in de woestijnvallei.

Ballonduseum

Nadat onze bergexcursie, terug op de I-25, weer naar de stad ging, maar één veel meer stopte ons voordat we zo goed worden. Het Anderson-Abruzzo Albuquerque Worldwide Ballon Museum levert geweldige deals van hands-on en sit-inside exposities die een voorproefje geven van het stijgen van een van die levendige ballonnen. De ballonviering hield elk in het aangrenzende ballonpark echt Albuquerque op de toeristische kaart.

Het centrum

Na het Ballon Museum zijn we tot slot het centrum van de stad in gegaan, maar in plaats van de 2e grote snelweg te nemen die Albuquerque oversteekt-de oost naar west-40, nemen we de uitgang voor Central Avenue. Dat straat loopt parallel met deel uit van het oude pad 66-pad (later vervangen door de grotere, badder I-40). Evenals hier, evenals daar, zie je sporen van de “Mother Road”, zoals het 66 Diner op Central, een must-stop eetgedeelte voor huishoudens op de weg. Aan de andere kant van het kleine binnenstad, begin je met één verdieping motels te zien, sommige met torenhoge neon-indicaties overgebleven van de gloriedagen. (Zie onderdak voor een van hen)

Oude stad

We willen altijd een paar uur doorbrengen rond het plein van de oude stad, nabij de kruising van zowel centrale als Rio Grande Boulevard. De winkels zijn zowel anders als leuk, kijken naar zowel Amerikaanse Indiase kunst als Mexicaanse import. Of je kunt Indiase mode -sieraden krijgen van Pueblo en Navajo -indianen die op dekens op het trottoir zitten. Geweldig Mexicaans eten kan op een aantal locaties worden ontdekt (zie dineren). Hoewel je in dit gebied bent, mis je het Pueblo Cultural Center echter niet een paar blokken verderop op 12th Street. Dit museum, gerund door de Noord-New Mexico Pueblos, is een extreem kindvriendelijke introductie tot nog een cultuur en een geweldige primer voor een latere kijk op een levende pueblo. In het weekend dansen verschillende stammen in het interieurplein van het museum (of in uw huis wanneer de weersomstandigheden slecht worden.) En, mam, gewoon tussen ons, is het Pueblo Cultural Center een uitstekende locatie om te winkelen voor authentieke Indiase sieraden, potten, potten evenals manden.

Albuquerque Biological Park

Wanneer u de Auto Parking grote deal (uit Central en New York Avenue) verandert, ziet u het aquarium aan uw linkerkant en de botanische tuin aan de rechterkant. Je gaat naar het aquarium, maar spring niet naar de laatste gedachte dat jongeren door veel planten in de botanische tuin moe zullen zijn. We hebben genoten van een aantal mensen die gebruik maken van externe gadgets om designboten rond een grote vijver te sturen, en waren enthousiast over het ontwerptreinontwerp dat veel beslaatnullnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *