Hoe u wordt betaald wanneer uw vlucht wordt uitgesteld


Geplaatst: 27/03/21 | 27 maart 2021

Dingen gaan niet altijd zoals gepland op de weg. Verloren bagage, vertraagde vluchten, reiszwendel – er zijn tonnen dingen die uw reis kunnen ontsporen.

Hoewel serendipiteit, ongelukken en verrassingen deel uitmaken van de allure van reizen, is degene die niemand leuk vindt een vertraagde vlucht.

Er is geen plezier in gemiste verbindingen en lange vertragingen, vooral na weinig slaap en lange reisdagen.

Als iemand die regelmatig vliegt, heb ik vrijwel elke hik meegemaakt die er is. Vertragingen, annulering, verloren of vertraagde bagage, overboekte vluchten – de lijst gaat maar door.

Hoewel ik altijd een reisverzekering krijg voordat ik naar het buitenland ga, is er eigenlijk een bedrijf dat speciaal is ontworpen om reizigers te helpen de veilige compensatie te helpen wanneer vluchtvertragingen en annulaties toeslaan.

Het heet AirHelp.

Sinds de oprichting in 2013 heeft AirHelp meer dan 16 miljoen mensen geholpen een vergoeding te krijgen voor vertragingen en geannuleerde vluchten die aankomen in of vertrekken uit de Europese Unie.

Ik gebruikte ze in 2019 toen ik op weg was naar Parijs. Mijn verbindingsvlucht werd gedurende acht uur vertraagd en dankzij de EU -regels had ik het recht om een ​​vergoeding van de luchtvaartmaatschappij te krijgen.

Het probleem was dat ik maanden achter elkaar Tap Air Portugal niet echt wilde achtervolgen. Mensen zeiden dat ze het proces naar buiten slepen in de hoop dat je opgeeft (wat veel dat doen). Als iemand die pas een korte tijd in Europa was, realiseerde ik me dat het laatste wat ik wilde, mijn kleine tijd doorbrengen in het leven in Parijs aan de telefoon met tap. Ik geef aan wie dat soort stress in het land van wijn en kaas wil?

Dus besloot ik AirHelp te gebruiken.

Uiteindelijk duurde het ongeveer vijf maanden voordat ik mijn geld werd terugbetaald. Maar het werd terugbetaald en het enige dat ik moest doen was een klein formulier invullen. Airhelp nam een ​​aanzienlijk percentage, maar ik kreeg alles wat de EU zei dat ik wettelijk recht had om te ontvangen.

Dus als u op een Europese vervoerder van/naar Europa reist en er is een ongeluk en u vraagt ​​zich af wat u moet doen, hier is een overzicht van hoe AirHelp u kan helpen gecompenseerd te worden voor vertraagde en geannuleerde vluchten:

Wat dekt AirHelp?

De EU heeft sterke wetten voor consumentenbescherming, wat betekent dat als u een vlucht hebt in of vertrekt uit de Europese Unie en deze wordt vertraagd of geannuleerd, of als u bepaalde andere omstandigheden ervaart, u recht hebt op een vergoeding, die varieert van $ 300 tot $ 700 USD, afhankelijk van de ernst van de vertraging.

OPMERKING: Als uw vlucht niet afkomstig is of aankomt in de EU, of als de vervoerder niet zijn hoofdkantoor in de EU heeft, kunt u geen compensatie aanvragen.

Hier is een snel overzicht van wat er door AirHelp wordt gedekt:

Vertragingen van meer dan drie uur waarbij de luchtvaartmaatschappij schuldig is (d.w.z. geen weersleen vertragingen)

Vluchten geannuleerd met 14 dagen vertrek en er wordt geen geschikt alternatief aangeboden

Overboekte vluchten

Gemiste verbindingen vanwege vertraging, annuleren of overboeking

Verloren of beschadigde bagage

Bekijk de diepgaande richtlijnen voor een diepgaande blik op het dekkingsbeleid van AirHelp.

Hoe dien ik een claim in?

Ga naar AirHelp.com om een ​​claim te indienen en volg de aanwijzingen, met uw vluchtgegevens en instapkaart bij de hand. Het duurt twee minuten en is super eenvoudig. De site zal je ideaal vertellen als je een claim hebt.

U kunt een vergoeding aanvragen voor vertraagde vluchten tot drie jaar na de datum, wat betekent dat als u een vlucht van of naar de EU hebt gehad met een vertraging van drie uur (of meer) ergens in de afgelopen drie jaar, dan kunt u Stel nog steeds een claim voor compensatie.

Kost AirHelp geld?

Een claim maken is gratis. U betaalt alleen AirHelp als deze uw compensatieclaim wint. Het duurt echter 35% van de compensatie (50% als ze naar de rechtbank moeten gaan).

Hoewel dat een aanzienlijk percentage is, onthoud dan dat je maar twee minuten werk hoeft te doen. Geen slechte handel als het je een paar honderd dollar wint!

Werkt AirHelp voor vluchten in de VS?

In de eigen woorden van de Amerikaanse regering, “zijn er geen federale wetten die luchtvaartmaatschappijen verplichten om passagiers te voorzien van geld of andere compensatie wanneer hun vluchten worden vertraagd.”

Om compensatie via AirHelp aan te vragen, moet uw vlucht van de EU opstaan ​​of in de EU landen – en worden gevlogen door een luchtvaartmaatschappij met het hoofdkantoor in de EU.

Unfortunately, if you’re flying a us airline, you won’t be entitled to compensation unless that airline has its own policy stating otherwise.

How Do the compensation rules work in the EU?

EU guideline EC 261 is the main protective piece of legislation that protects passenger rights in Europe. It’s the driving force behind your ability to make a claim.

Under EC 261, you are entitled to file a delayed flight claim for $700 (600 EUR) if:

You arrived at your destination a lot more than three hours late.

The flight took off in the EU (from any airline) or landed in the EU (provided that the airline is headquartered in the EU).?

You checked in for your flight on time.

Your flight operated no a lot more than three years ago.?

The airline is verantwoordelijk voor de vertraging (operationele omstandigheden, technische problemen, enz.).

Het maakt niet uit of de luchtvaartmaatschappij u al voedsel- of reisvouchers heeft gegeven – ze zijn u nog steeds een vergoeding verschuldigd. Zolang u aan de bovenstaande vereisten voldoet (zelfs als u geen EU -burger of burger bent), wordt u gedekt en in aanmerking komt om een ​​claim in te dienen.

Waarom doe je het niet gewoon zelf?

U kunt absoluut een luchtvaartmaatschappij achtervolgen voor compensatie als u tijd hebt. Sommige luchtvaartmaatschappijen maken het relatief eenvoudig, terwijl anderen je door hoepels laten springen. Als u de tijd en geduld hebt, kunt u het zelf doen en 100% van uw compensatie behouden.

Ik wilde het zelf niet doen. Tijd is geld!

En ik heb zeker niet veel meer stress in mijn leven nodig.

De vergoeding van AirHelp is behoorlijk groot, maar 35% om hier niet mee te maken was het voor mij waard.

U bespaart veel tijd en vergroot uw kansen om een ​​vergoeding te krijgen door AirHelp te gebruiken. Het heeft een bewezen trackrecord en weet hoe u uw geld zo snel en handig mogelijk kunt krijgen.

***
De volgende keer dat uw vlucht wordt geannuleerd of vertraagd, ruimt u niet alleen op voor een voucher. Neem twee minuten en voer een claim uit via AirHelp. Een paar honderd dollar in je zak is beter dan niets, vooral wanneer je dat geld zou kunnen uitgeven aan je volgende reis!

Opmerking: dit is geen betaalde advertentie. AirHelp heeft me geen enkele compensatie geleverd om dit te schrijven. Dit is slechts een recensie van de service, omdat veel lezers me blijven vragen naar mijn ervaring met het gebruik ervan.

Boek je reis: logistieke tips en trucs
Boek uw vlucht
Zoek een goedkope vlucht met behulp van Skyscanner. Het is mijn favoriete zoekmachine omdat het websites en luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld zoekt, zodat je altijd weet dat geen steen ongemoeid blijft.

Boek uw accommodatie
U kunt uw hostel boeken met hostelworld. Als je ergens anders dan een hostel wilt blijven, gebruik dan Booking.com, omdat ze consequent de goedkoopste tarieven voor gastenhuizen en hotels retourneren.

Vergeet de reisverzekering niet
Reisverzekering zal u beveiligen tegen ziekte, letsel, diefstal en annuleringen. Het is gedetailleerde bescherming voor het geval er iets misgaat. Ik ga nooit op reis zonder dat ik het in het verleden vaak moest gebruiken. Mijn favoriete bedrijven die de beste service en waarde bieden, zijn:

Safetywing (het beste voor iedereen)

Verzeker mijn reis (voor die ouder dan 70)

MedJet (voor extra evacuatiedekking)

Klaar om uw reis te boeken?
Bekijk mijn resource -pagina voor de beste bedrijven om te gebruiken wanneer u reist. Ik vermeld alle mensen die ik gebruik als ik reis. Ze zijn de beste in de klas en je kunt niet fout gaan met ze tijdens je reis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *