Kalk de vinger geven – Australië’s citrus vinger limoen en de man achter de gin


van duisternis tot alomtegenwoordigheid, vingerdlimmen en hun krachtige citrussmaak bevinden zich zo veel van de dingen die we eten en drinken, nu. Hoe zijn ze echter, waar komen ze vandaan, evenals wat is het verhaal met vinger limoengin?

Hoog op een plateau van de Blue Mountains een paar uur ten westen van Sydney Australië, Lee Etherington – Farmer van Trade, innovator per functie en distilleerder per ongeluk – verhoogt over zijn ongebruikelijke gewas.

Uit de rijen stompachtige struikachtige bomen bengelen donker fruit dat een beetje op vingers lijkt. Beter omhoog, hun hobbelige milieuvriendelijke en diepe donkere rode schil veel meer lijkt op de huid van een limoen.

Dit zijn inderdaad vingerlimoenen – een van de zes citrusvruchten afkomstig uit Australië – en een die de afgelopen jaren uitzonderlijk prominent is geworden.

Lee reikt in de takken en plukt een vingerkalk, die in werkelijkheid veel meer op een opgeblazen chili of een okra lijkt dan op een vinger, en snauwt het open en knijpt zachtjes.

Binnen is niet wat je zou verwachten.

Noch zaden noch sap – overigens botten – lurken van binnen. evenals in plaats van de segmenten die je verwacht in citrusvruchten; Finger Lime Flesh is verpakt op kleine bollen zoals zalm roe.

In feite wordt de vrucht gewoonlijk aangeduid als vingerkalk ‘Caviar’. Deze heldere milieuvriendelijke evenals rode kralen barsten van scherpe, smakelijke citrussap. Evenals ze zijn een openbaring.

Vingerdimben, Hibiscus evenals Lee Etherington

Lee’s allereerste succes was echt met Hibiscus Flowers. Hij vestigde de methode om de bloemen in potten te stoppen en ze in felrode siroop te bewaren. We gebruikten zijn hibiscusbloemen in ons gemengde drankboek toen we zo eerst Mr & Mrs Romance begonnen, zo veel jaren geleden.

Lee brak zelfs in het specificaties met dit product en biedt nu zijn creaties in meer dan 50 landen over de hele wereld.

Maar met vingerlimoenen nam Lee een beslissing die hij wilde maken om een ​​gin te maken die het meeste uit deze ongewone kaviaarvormige fruit haalde. Andere distilleerderijen hebben vingerkalkkaviaar in hun flessen, maar omdat de vrucht zwaarder is dan de geest, worden de kralen gewoon op de bodem van de fles opruimen.

Na tien jaar – ja, tien jaar – van R&D, heeft Lee een methode bedacht met een eiwit van een lotus die een soort web in de gin produceert. Het is smaakloos, kleurloos, geurloos en is volkomen natuurlijk, maar het houdt de bitbollen van vingerkalk omhoog en lijkt ze door de vloeistof te hangen.

Het geeft aan dat je de vingerkalkkaviaar echt perfect kunt zien, maar het geeft ook aan dat elke giet wat vingerkalkstukken zorgt – niet alleen wie aan het einde van de fles komt.

Wat meer is, Lee nam een ​​beslissing dat de gin iets extra’s nodig had – een ander smaakprofiel. Dus weken hij de vingerkalkkaviaar in een totaal gescheiden gin voor het fruit om die smaken in te nemen voordat ze de fles in gaan. In feite krijg je twee gins in één.

En omdat Lee niet graag extreem lang stopt, heeft hij nog een vingerlime gin gemaakt met behulp van de diepe rode vingerlimieten.

Het probleem met vingerlimoenen

Het zou geweldig nieuws zijn om te ontdekken dat boerenvingerlimoenen een eenvoudige bezetting waren, nietwaar.

Helaas is dat niet het geval.

Zoals Lee beschrijft terwijl we rond de boomgaard lopen, zijn de bomen bedekt met lange, scherpe doornen, die handblokkerend onaangenaam maken. Omdat de vrucht echter nogal delicaat is, is het oogsten van makers geen optie.

We zijn hier op Lee’s Farm met de uitzonderlijke knuts van Guts Crew!

Vingerkalkhuid zit vol met bittere oliën die, indien gemengd met het fruit, de smaak verpest. De oliën zijn ook extreem plakkerig en komen ook niet snel van je huid af.

Wat meer is, vingerlimieten – vooral de rode – om allemaal tegelijk te rijpen. Lee schildert de foto van iedereen die de boomgaard binnenstormt in een poging om te kiezen als veel rijp fruit als ze kunnen, allemaal op exact dezelfde dag. Daarna is de vrucht er gewoonlijk voorbij.

En om een ​​extra moeilijkheidslaag toe te voegen, zit elke vingerkalk ook vol met kleine zaden, die moeten worden geëlimineerd voordat ze kunnen worden verwerkt.

Maar het dodelijke kers op deze specifieke cake is het land hier is een geliefd gebied voor een van ‘s werelds veel gevaarlijke spinnen.

De extreem giftige evenals agressieve Sydney-trechter-Web Spider, die een hap heeft die zo krachtig is dat het je miniatuur snel kan doorboren met zijn tanden, vindt het leuk om online in holen in zachte grond te zijn.

En er zijn veelbetaalde gaten eigenlijk overal op de boomgaardvloer.

Maar wanneer je die allereerste slok van de meest uitstekende gin en tonic die je ooit hebt gehad, borrelt met bitballen van vingerkalk en barsten met het behouden van die bruisende limoensmaak, realiseer je je al het onderzoeksstudie en moeilijk Werk, alle doornige pijn en het gevaar van de dood zijn het waard geweest.

Je kunt je fles wild ophalenHibiscus Co Finger Lime Gin hier.

Je moet ook onze volledige evaluatie van deze gin hier op onze routinematige kolom met Hero to Australian Craft Spirits Nip of Courage inspecteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *