Koud weer sprankelen-Is het ooit net zo goed bevriezen voor bubbels?


In ons interview met Ed Carr-hoofd wijnmaker van Distinguished Home of Arras uit Tasmanië, kijken we naar weer geschikte bubbels en wat een eten met een fijn glas sprankelende.

Naarmate Australië en het zuidelijk halfrond verschuift naar de wintermodus, is de verleiding om terug te gaan op dingen als rijke rode en verwarmende whisky’s.

Er zijn echter andere drankjes die zich volledig lenen voor koelere dagen en bevriezende avonden waarvan je misschien niet hebt geloofd.

We spreken met de thuisbasis van Arras ’Ed Carr-veel van Australië, veel bekroonde mousserende wijnmaker, om te ontdekken of sprankelende witte wijn werkt terwijl ze in dekens versierd en zich voor de winter nestelt.

Gekoeld sprankelend voor vriesweer

1. Is het oké om in de winter mousserende witte wijn te drinken?

Sprankelende witte wijn is een verfrissende stijl en om deze reden geloof ik dat geschikt voor alle seizoenen. Hoewel de kans om zowel het buitenleven en de zonneschijn veel minder een mogelijkheid te hebben, zijn er nog steeds veel redenen om te vieren of gewoon plezier te hebben in de wijnen zelf, of door ze te koppelen met een breed spectrum van voedsel gedurende alle seizoenen !

2. Wat is de allerbeste stijl van sprankelen om te drinken als de weersomstandigheden afkoelen – en welk voedsel zou je ermee combineren?

Sprankelende wijnen worden gewoonlijk gescheiden in twee brede stijlen:

– Aperitif – Normaal gesproken lichter en frisser. Voor Arras is de multi-vintage Brut Elite een beste vorm voor deze categorie.

– volwassen en complexe – verouderde stijlen met aanzienlijk veel meer rijkdom en diepte. De Arras Vintage Wines (Blanc de Blancs, Grand Vintage, Late Disgorged Vintage en Rosé) zijn voorbeeldige voorbeelden van deze witte wijnstijl.

Aperitif -stijlen zullen altijd een uitstekende methode blijven om een ​​evenement te beginnen waarbij hun levendige karakter een uitstekende introductie is tot andere witte wijnstijlen en ze aanvullen aan lichtere voedselsoorten zoals oesters, evenals verse, lichte zeevruchten.

De rijkere vintage wijnen (Arras Blanc de Blancs evenals Grand Vintage evenals late disgorged vintage) zijn extreem fit voor veel voedingsmiddelen met een hogere intensiteit en kunnen goed worden gecombineerd met pluimvee, spel, zowel spel als lichtere vleesgerechten zoals zoals zoals zoals zoals Lichte vlees zoals zoals zoals zoals Lichter Vlees zoals zoals zoals zoals Lichter Vlees, zowel Varkensvlees, lam of herten.

De rosé, met het extra mondgevoel en tannine van de rode druivencomponent, is extreem aanpasbaar van matige hartige gerechten met desserts. Ik zou persoonlijk aanraden dat er een prachtige match kan zijn met invloeden van nieuwe fruit.

Als een sprankelende wijnmaker maakt u een basis witte wijn die aanzienlijk zal aanpassing gedurende zijn rijpingstijd vóór vrijgave.

Samenvattend heeft de natuurlijke zuurgraad van mousserende wijn, geïntegreerd met de rijkdom of de veel meer volwassen wijnen, een uitstekende ‘doorsneden’ impact en ze kunnen effectief worden gecombineerd met veel rijker voedsel dan normaal wordt overwogen.

3. Tasmanië is niet alleen een van de Australië, veel van het mooie specificeert, maar ook de koudste.

Welk verschil maakt dit voor uw wijn?

Om de thuisbasis van Arras ‘wereldhoogwaardige sprankelende wijnen te creëren, is de allereerste belangrijke fase om de druiven te laten groeien in een koud klimaat waar rijping met een gematigde snelheid verloopt, waardoor de vrucht een hoge natuurlijke zuurgraad en ingehouden karakters kan behouden.

Tasmanië ligt bovendien ten zuiden van de Australische landmassa, evenals het koele maritieme klimaat en oude bodems hebben de prefect atmosfeer voor sprankelende witte wijnviticultuur bewezen.

De thuisbasis van Arras -wijnen hebben uitzonderlijk verouderingspotentieel getoond, evoluerend naar prachtig complexe en verfijnde wijnen die een verbazingwekkende levendigheid behouden.

4. Is het moeilijker maken van mousserende witte wijn dan het maken van niet-sparsende wijn?

In tegenstelling tot nog steeds wijnen, zijn er drie unieke podia voor premium mousserende witte wijn maken:

1. Het maken van de basiswijn; Dat is het oogsten en het drukken van de druiven en het sap nemen met gisting naar witte wijn – dit is telefoongesprek de hoofdgisting.

2. Een mousserende wijn maken; Dit is de gisting van de basis witte wijn – secundaire gisting genoemd. Voor premium mousserende witte wijnstijlen wordt dit uitgevoerd in een verzegelde fles waar de koolstofdioxide gecreëerd door de fermentatie niet zo goed kan uitkomen en oplost in de wijn, waardoor het sprankelend verandert.

Dit is het stadium waarin premium mousserende wijnen worden gerijpt, meestal voor vele jaren, om zowel een complexiteit van aroma als smaak vast te stellen.

3. het voltooien van de uiteindelijke wijn; De gist uit de tweede gisting wordt verwijderd, wat resulteert in een verwijderde wijn. Deze witte wijn is echter extreem droog, dus een speciale likeur wordt gebruikt om de witte wijn te veranderen in de beste balans om te genieten.

Nog steeds worden wijnen voltooid in fase één hierboven, terwijl een sprankelende witte wijn moet worden gekoesterd met de tweede en derde stappen om op te voorbereiden op MArket.

Als een sprankelende wijnmaker maakt u een basis witte wijn die aanzienlijk zal aanpassing gedurende zijn rijpingstijd vóór vrijgave. Daarom is het belangrijk om het rijpingsproces te begrijpen om ervoor te zorgen dat u de voorkeursstijl van voltooide wijn volbrengt.

5. Wat is uw geliefde uit het arras-bereik?

De Grand Vintage moet voor mij zeer geliefd zijn in het huis van Arras Wines. Het was de voorlopige witte wijn van de variëteit en leidde de ontwikkeling van een enkele witte wijn naar een wereldwijd erkend merk, gezien de oprichting in 1995.

Bedankt Ed Carr voor zo’n interessant inzicht in de wereld van sprankelende witte wijn, evenals de geruststelling dat bubbels in de winter volledig gerechtvaardigd zijn.

U kunt tegenover Arras Sparkling White Wine van elk type geweldige flessenhop in het hele land tegen verschillende prijzen.

Daarover gesproken, de Arras Brut Elite is hoogstwaarschijnlijk de allerbeste waarde topfles bubbels die je zult vinden. We hebben ook voldoende geluk gehad om de vlaggenschip Arras Grand Vintage te proeven met Ed en ik vertel je wat, het is een drankje om te onthouden.

Bekijk hier een paar van onze andere witte wijnverhalen:

Mousserende witte wijn van over de hele wereld
10 trucs met bijpassende witte wijn met eten
Onze witte wijn en de evaluatiebibliotheek van de wijnmakerij

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *