Onze allereerste smaak van reizen na Covid Lockdown


Ik geloof dat het risicovrij is om te stellen dat we allemaal net zo snel mogelijk weg zijn om weg te komen op een reis. Ik begrijp dat Christina en ik voel me veel meer dan normaal het sleepboot van de open weg.

Deze tijd van het jaar verbergen we ons normaal gesproken voor de bevriezingslook van de winter in Europa, het specificeert of Azië … vaak alle drie! Natuurlijk is dat op dit moment niet mogelijk.

Wat echter mogelijk is, is de mogelijkheid om intrastat te leiden en veel meer van New South Wales te bekijken.

We hebben een beslissing genomen dat onze allereerste reis voorbij onze eigen buurt, evenals de allereerste nacht die we al lange tijd niet in onze eigen bedden hebben doorgebracht, ergens waar we ons prettig bij voelen. Ergens zijn we eerder geweest.

Dus zijn we teruggegaan naar Port Stephens – ongeveer twee en een half uur ten noorden van Sydney.

Christina’s broer of zus heeft daar een vakantiehuis en we zijn extatisch om terug te zijn in dit veel onbezongen beroepsgebied aan de NSW -kust. We hebben nogal een beetje over dit heiligdom aan zee geschreven.

Hier is een link naar veel meer van onze verhalen over Port Stephens, evenals ook onze noodzakelijke gids voor Port Stephens.

We kijken ook vooruit om rond te hangen met onze partner Anton, die zich halverwege met ons verblijf bij ons zal voegen.

We hopen dat je plezier hebt in deze editie en dat het je beïnvloedt om (veilig) zo goed uit te komen als ongeveer opnieuw.

Proost – Jim & Christina XX

Het allereerste wat we altijd doen als we onze locatie in Port Stephens bereiken, is rechtstreeks naar het strand gaan. Veel van de tijd worden we verwelkomd door een warme bries, misschien een sensationele zonsondergang … niet deze keer.

Storm is een komend.

Na onze snelle piepgeluid op het strand, bunker naar een goed gevulde specht en een warm diner.

Het is vreemd om je zo in huis te voelen als we zo lang in ons eigen huis vastzitten.

Vanmorgen is de hemel opgehelderd en de regen is verdwenen. Het is echter nog steeds koud. We hebben onze zwemuitrusting ingepakt, maar ik vraag me af of ik deze pauze voor een dunk ga. Zelfs als ik in reuzel was bedekt zoals die gekke mensen die het Engelse kanaal zwemmen.

Gelukkig houden het mooie uitzicht ons echter voldoende warm.

We hebben een beslissing genomen om de regionale golfclub uit te proberen voor de lunch. Nelson Bay Golf Club heeft een enorme restauratie gehad, aangezien we hier voor het laatst waren en wat een verschil!

Dit is een aanzienlijk 27-holes programma, en terwijl je op de green chipt, je wordt vaak gehouden door mobs kangoeroes.

Maar vandaag zijn we hier precies voor de uitzichten en het eten.

We zijn echt tevreden met het eten. De laatste keer dat we hier waren, leek het veel meer op een RSL -club en niet als extreem geweldige. Het eten is nu echter uitstekend.

Christina’s Sweetcorn beignets met gerookte zalm en avocado ziet er zo goed uit en smaakt heerlijk.

Wat betreft mijn dukkah -korst zalm geserveerd op een maïsbritter is geweldig. De pittige aubergine geniet van de bovenkant, maakt dit gerecht echt.

We zijn allebei passend onder de indruk. Tijd om onze noodzakelijke reisgids bij Port Stephens bij te werken, denk ik!

Dat lijkt er veel meer op. De zon doet zijn beste om nu te spannen – verlichting in de kustlijn en sprankelen van het zorgvuldig kloppende wateren.

Tijdens haar zonsopgangwandeling stelt Christina aan deze verfijnde heer. Hij is op de rotsen die langs het kustpad liggen, evenals ze moet vrij dicht bij hem komen om langs te komen.

Hij lijkt het echter niet erg te vinden.

Ik wed dat het een ander verhaal is wanneer hij aan de schoonmaaktafel naast de boot op de weg staat. Ik heb vissen uit mijn handen laten pakken door deze slingerende monsters. Ze zijn niet erg leuk en nemen geen gevangenen!

Soms voelt het alsof we terug in SoCal zijn als de hemel dit blauw is en de handpalmen zo lang zijn.

Hoewel ik in werkelijkheid precies vraagt ​​hoe lang het zal duren voordat we veilig terug kunnen reizen naar de Verenigde Staten. Idealiter niet zo lang.

Vanavond, zowel Christina als ik trotseer het koude om te doen waar we vaak plezier in thuis hebben: een backgammon -competitie, een paar glazen witte wijn en enkele snacks.

Vanavond stoomt Christina me absoluut. Normaal gesproken is het een beetje veel meer, maar misschien heeft de zeelucht haar nieuwe krachten verstrekt …

Ik ben ook stil afgeleid door deze gewoon uitzonderlijke sigaar. Niet dat ik enige vorm van excuses maak. Chris brak me zowel redelijk als vierkant.

Maar deze Partagas Serie E nr. 2 is voortreffelijk. Ik heb dit vorig jaar in België gekregen toen we in Brugge waren. verlangen we woonden dichterbij.

Vanavond is de zonsondergang ongelooflijk. Gouden filigraan lijnen rand de wolken van de horizon en de gepolijste kusten spelen met eindigen terwijl de golven breken en de vlammen weg zijn.

Eindelijk arriveert mijn vriend Anton. We zijn al meer dan 15 jaar vrienden en het is altijd uitstekend om met hem rond te hangen.

Het is Anton’s allereerste keer naar Port Stephens en we kijken vooruit om hem rond te laten zien.

We nemen het bush -spoor dat van Corlette rond leidt naar Nelson Bay. Het is een behoorlijk walK en duurt slechts ongeveer 35 minuten om naar de jachthaven te gaan.

Langs de methode houden we onze ogen open voor koala’s, maar ook een aanzienlijke hoeveelheid vogels. Witte Bellied Sea Eagles en Osprey zwerven door deze luchten. Evenals wat dan ook van tawny Frogmouths tot roetige oystercatchers baars, flit of stijgen hier.

We klimmen naar de top van de lage landtland en kijken terug naar Bagnalls Beach. Dit lange dunne stuk zand is een van de weinige loute dondenstranden in NSW-nog een reden waarom we hier graag komen.

Afgezien daarvan is het absoluut heerlijk, ik geloof dat je het ermee eens zult zijn.

We halen Nelson Bay Marina waar het water zo verwijder dat we de vissen hieronder kunnen zien zwemmen.

Maar we zijn na een lunch. De chipwinkel die hier gebruikte, is helaas gesloten, maar John Dory is bovendien in Nelson Bay extreem goed.

In plaats daarvan selecteren we een paar biertjes in de kroeg, evenals een taart van de meest uitzonderlijke bakkerij die u zult vinden.

De gastronomische taartbalk van Red Ned heeft meer dan 50 verschillende taarten om uit te kiezen. Praat over jongere in een snoepwinkel! Mijn gerookte pluimvee en Camembert -taart zijn van de hitlijsten.

We stoppen ook bij het bit Nel Cafe voor een snelle koffie. Absoluut het gebied om te vinden voor respectabele Joe.

Port Stephens, je hebt het opnieuw gedaan. Nog een absurde zonsondergang. We kunnen echter niet zo lang stoppen – de zon kan er helder uitzien, maar de winterwind heeft nog steeds een hapje.

Terug naar binnen om de beëindiging te starten.

Vandaag staan ​​we aan de andere kant van het schiereiland in Boat Harbor.

Deze tijd van het jaar is het beste voor het spotten van migrerende walvissen hier terwijl ze naar het noorden gaan voor warmere wateren. Voordat we bij de rotsen rond de steenachtige kust van Boat Harbor komen, bevredigen we deze beetje engel. De wind is echter zo goed voor haar en ze probeert me te gebruiken als een windbreuk.

We winnen echter allebei – ze krijgt wat onderdak en ik krijg een klop.

Het is de koude rillingen waard van de brullende wind – er zijn zo veel walvissen vandaag (ik geloof dat je gewoon een trekje uit een blaasgat tussen mij en Anton kunt zien) Het is net als bultrugsoep. Gazpacho natuurlijk. Het water bevriest.

Het is tijd voor de lunch en we gaan terug in het binnenland. De brouwerij van Murray heeft veel veranderd, aangezien we hier als laatste waren. gelukkig is hun bier echter net zo geweldig als altijd.

Als bier niet jouw disco is, doet Murray ook een duiden op witte wijnproeverijen. Dit gebied bevindt zich nog in de regio Hunter, dus de vino van de wijnstokken hier is extreem goed.

De kelderdeur hier is veel plezier en is prachtig gestyled. Toen we hier voor het laatst waren, was het een kleine ruimte met slechts één locatie om bier, eten en merchaan te krijgen. Nu is het de hele ervaring.

Over eten gesproken, ik ben dolblij om deze arme jongen te beoordelen. De originele hamburger van Murray’s heeft me echt behandeld om me te converteren tot pro-beetroot op een hamburger.

Het landde ook een gebied op onze top 10 -hamburgerslijst.

Murray’s nieuwe Fred Guy Burger heeft niet langer het bietelement en er lijkt minder saus te zijn, maar het is nog steeds een geweldige hamburger!

Ik hou echt van de nieuwe look voor de brouwerij. Ik kijk vooruit om hier zo vaak mogelijk terug te komen!

Vanavond hebben we een beetje een pre-diner traktatie gepland. Rond de hoek van waar we verblijven is Holberts Oyster Farm, waar je vers geteisterde oesters, mooie garnalen en een hele verscheidenheid aan zeevruchten kunt krijgen.

De oesters hier zijn uitzonderlijk – romig, zout, mollig – het beste voor zonsondergang en een glas bubbels.

Geen slechte methode om onze laatste nacht door te brengen in Port Stephens …

En ook geen slechte zonsondergang.

Vanmorgen zijn we het schiereiland opnieuw tegengekomen naar Anna Bay. Ontbijt op Crest Birubi Beach is een geweldig concept op elk soort tijd van het jaar, maar met de walvissen die op dit moment migreren, biedt het een heel extra voordeel voor dit beeld en het uitzonderlijke voedsel.

Ik geloof niet dat er veel locaties op aarde zijn waar je plezier kunt hebben in spek en eieren terwijl je geniet van bultruggen die in de onderstaande golven spelen.

Voordat we allemaal de weg terug naar Sydney gaan, maken we een snelle wandeling op het zand. Dit is Birubi Beach, dat dan bovendien Stockton Beach wordt.

Daar kunt u uw auto’s en vrachtwagen (op voorwaarde dat deze vierwielaandrijving heeft) op het strand, wat best cool is.

Achter het strand wordt het zand bergen als de Stockton Sand Dunes beginnen. Deze zandduinen maken deel uit van de Woromi Conservation Lands en zijn de grootste bewegende zandduinen op het zuidelijk halfrond.

Op de duinen die u te voet of op Camel kunt bekijken, kunt u een zandbord en van programmarijfer.

Er zijn eveneens paardenback -expedities op de duinen die eindigen met een reis in de branding. Ik begrijp dat Christina opgewonden is om dit te proberen, maar voor nu is de enige reis die we zullen hebben thuis.

De volgende keer, Chris.

We hopen dat je plezier hebt genomen in deze beetje smaak van reizen. We hebben BEEN UITSTEEM TE VERHOUDEN met precies hoe alle locaties en plaatsen in Port Stephens voorzichtig zijn geweest om sociale afstandsrichtlijnen te observeren en aan de deur aan te melden.

Het is nu veel belangrijker dan ooit om voorzichtig te zijn om ervoor te zorgen dat we allemaal kunnen op reis gaan en gezond blijven.

Ik hoop dat je volgende reis snel is, maar dat we een beetje hebben geholpen om je te beïnvloeden om te reizen.

Proost – Jim & Christina XX

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *