Reizen naar Tulum: we zijn de cirkel rond!


In 2007 gingen we op ons eerste uitje samen om te ontsnappen aan de ijskoude winters in Calgary. We hebben onze koffers ingepakt, onze zomerkleding aangebracht en afscheid genomen van onze banen … voor een week! We waren op weg naar Tulum op een all-inclusive uitje en we konden niet veel opgewondener zijn geweest. Tijdens die week samen genieten van het zand en de zon, hebben we allebei de reisbug opgelopen! Alleen die kleine smaak van Mexico was alles wat nodig was, we waren verslaafd.

Ik kan niet geloven dat dit 7 jaar geleden was!
Snel vooruit 7 jaar, en verschillende landen tussendoor, en we zijn terug waar onze liefde voor reizen allemaal begon! Na twee weken in Valladolid gevuld met het maken van tamale, Maya culturele uitvoeringen en tequila drinken, kwamen we aan in Tulum. Deze stad bevindt zich in de Maya Riviera op een spectaculair stuk puur wit zand en turquoise helder water. Dit is zeker een van de beste plaatsen om uit te checken in Mexico.

De stad Tulum heeft verschillende opties voor goedkope eten en slaapt en er zijn veel leuke dingen te doen in Tulum. We verblijven in Casa del Sol Hostel in een schattige kleine kamer, die eigenlijk aan het hoofdgebouw is bevestigd, maar ze hebben het slim gemaakt als een funky hut. De vloeren zijn betegeld, het bed is comfortabel, er is een gemeenschappelijke ruimte waar alle backpackers samenkomen voor bieren en ze huren fietsen voor slechts 50 pesos voor de dag. Het is een redelijk goed hostel, we hebben beter gezien, maar we hebben veel erger gezien.

Omdat we enorm genieten van elk beetje keuken dat Mexico onze weg heeft gegooid, is het goed geweest om op onze felrode fietsen te springen en wat oefening te krijgen.

We hebben er een te veel van deze gegeten …
We hebben de afgelopen twee dagen 5 km naar het strand en terug gereden en voelen serieus de brandwond in onze dijen … ja, we zijn enigszins uit vorm. Voorbij zijn de dagen van wandelen door Mongolië en Centraal -Azië, nu liggen we op stranden en eten we alles in zicht!

Tulum is zo’n geweldige stad. De hoofdstad is een beetje een stoffige snelweg, maar het gedeelte in de buurt van het strand is relaxed en funky. Het is niet zo opgebouwd en druk als Playa del Carmen of Cancun en het heeft veel te bieden. Oude Maya ruïnes klampen zich vast aan een klif met uitzicht op het strand en er zijn verschillende cenotes in de buurt. We hebben de ruïnes nog niet bekeken omdat we samenwerken met het Riviera Maya Tourism Board die ons daar over twee dagen naartoe brengen.

We hebben veel aankomende plannen, waaronder naar een Maya -dorp gaan, conventionele dans bekijken, naar de ruïnes van Coba en Tulum gaan en wat grotverkenning doen! Na al die opwindende dingen komen we terug naar Tulum, waar Nick een paar duidelijke duiken zal doen.

Blijf op de hoogte om te horen over onze avonturen in de Riviera Maya!

Ben je in dit deel van Mexico geweest? Wat was uw favoriete activiteit/zicht in het gebied? Deel met ons in de reacties hieronder!

Het leuk vinden? Pin het! ?

Disclaimer: Geiten On the Road is een Amazon -medewerker en ook een filiaal voor sommige andere retailers. Dit houdt in dat we commissies verdienen als u op Links op onze blog klikt en koopt bij die retailers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *