Superstar Maagd: Cruisegids voor first-timers (wat te verwachten)


Onlangs zijn we uitgenodigd door Star Cruises om zeilen uit Manila naar Ilocos naar Taiwan naar Hong Kong aan boord van Superstar Maagd te ervaren. Dit was niet onze eerste keer cruisen, dus we waren deze keer een beetje veel meer vertrouwen. Op onze eerste keer een paar jaar geleden waren we zo geïntimideerd door het hele cruise-ding. Zie je, we zijn gewend om te backpacken, dus alles dat lijkt op luxe voelt zich vreemd aan ons. alleen voorbereiden was zenuwachtig. Wat pak ik in? Wat zou ik dragen? Welke reisbestanden heb ik nodig? Hoe duur gaat het zijn? Zijn er verborgen kosten? Hoe bis ik?

Dit bericht wordt aan u gebracht door Star Cruises. Als je al snel aan boord van Superstar Virgo vaart en het is je eerste keer om te cruisen, is dit bericht voor jou. Dit geldt ook voor andere routes van de Maagd. Ik hoop dat dit korte artikel je kan voorbereiden op deze nieuwe, geweldige en uiterst afwikkelingservaring! Hier zijn 10 dingen die je kunt verwachten.

Wat is bedekt met deze gids?

Pakking en pre-trip preparaten
Instappen
Veiligheidsoefening
3-inclusieve restaurants
Shore Excursions (Shorex)
Kamer en voorzieningen
Gala Night and Dinner
Wifi
Personeel
Uitchecken
Meer suggesties op YouTube ⬇️⬇️⬇️related Posts:

Pakking en pre-trip preparaten

Eerste dingen eerst, reisdocumenten. Als je deelneemt aan de Manilla-Laoag-Kaohsiung-Hong Kong Cruise, benodigde geen visa. U hoeft alleen uw paspoort en een fotokopie van zijn BIO-pagina mee te nemen.

Het is een cruise, dus het zou geen pijn doen om je #ootd-doelen te verkleinen en te bereiken. We hebben ten minste 2 sets kleding per dag ingepakt: een reeks lichte kleding voor touring, en een andere voor de avondshows. Waarom twee sets? Het is behoorlijk verbluffend in het schip, maar dingen veranderen zodra je eruit komt. In ons geval is het midden april! Aanboord, ik ben bekleed in korte broek en een t-shirt met een polo er bovenop. Maar zodra we naar buiten gaan, moest ik de polo verwijderen omdat het te warm zou worden, vooral op Ilocos en Kaohsiung stopt. Hong Kong was een ander verhaal. Het regende zo hard voor een kort moment. Afhaalmaaltijden: controleer het weer in elke halte en bereid me dienovereenkomstig voor.

De kamers zijn ook uitgerust met slip-on sandalen, badjassen en toiletartikelen. Je krijgt ook een doorzichtige plastic zakje aangeboden waarin je je paspoort en toegangskaart kunt plaatsen (die ik later zal bespreken).

Denk eraan: elke passagier mag slechts één stuk check-in bagage free-of-charge. Alles veel meer zal extra kosten oplopen.

Voor het Manilla-seizoen is de standaardvaluta de Hong Kong-dollar (HKD).

Instappen

Superstar Maagd in Manilla

Op verschillende manieren is het proces vergelijkbaar met dat op de luchthaven. U hebt nog steeds geldige reisdocumenten nodig, incheckt u uw bagage en passeert u door een immigratie-inspectie en veiligheids- en beveiligingscontroles voordat u aan boord gaat.

Je krijgt een MAG-kaart (toegangskaart). Verlies het niet. Het is het meest essentiële item zodra je het schip stapt. Het dient als uw keycard in uw cabine- en kredietrapportkaart bij het kopen van iets of dineren in speciale restaurants. U zult dit ook nodig hebben bij het uitschakelen om de havens te verkennen en bij het terugkeren naar het schip.

U moet uw paspoort overgeven bij het instappen. Je hebt het terug na de reis.

Veiligheidsoefening

Zodra iedereen is afgewikkeld, is er een veiligheidsboor die nodig is om deel te nemen. Het is ongelooflijk essentieel dat u bekend bent met de geografie van het schip en de aanwijzingen die u nodig heeft in geval van nood.

Veiligheidsoefening
Manila Bay Sunset
In Manila gebeurt de boor het beste voor zonsondergang, dus zo snel als het voorbij is, ga rechtdoor naar het dek 12 om een ​​beter zicht te hebben. We zijn in veel plaatsen over de hele wereld geweest, maar Manilla biedt enkele van de meest spectaculaire zonsondergangen.

Doe het bij elke halte. Niets is veel meer afwijkend dat gewoon het bekijken van de zon het een dag noemen.

3-inclusieve restaurants

“Inclusief,” Impliceren U kunt hier gratis dineren. Het maakt deel uit van waarvoor je hebt betaald. Aan boord van de Maagd, er zijn drie inclusief eetgelegenheden:

Mediterraan buffet. De meest populaire, gelegen aan dek 12, net achter het Parthenon-zwembad. Serveert ontbijt, ochtendthee, lunch, afternoon tea, diner en avondeten. Geen reserveringen nodig.

Genting Palace. Western en Chinese gerechten. Serveert ontbijt, lunch en diner. Dit is ook waar het galadiner plaatsvindt. Hoewel het inclusief is, is reservering vereist.

De paviljoenkamer. Family-stijl restaurant. Naar mijn mening is dit de beste van de drie. Serveert ontbijt, lunch en diner. Reserveringen vereist.

Zowel genting paleis als het paviljoen bieden full-course maaltijden (aperitief, soep, hoofdgerecht, dessert). Drankjes worden in rekening gebracht op uw kamer.

Garnalen op engel haar pasta bij het genting paleis
Zalm en hamachi sashimi bij samurai
Afgezien van deze zijn er speciale eetgelegenheden! Er is de Taj die Indiase favorieten biedt, en Samurai met verrukkelijke Japanse keuken. Samurai heeft ons onze beste gastronomische ervaring onbOard. Vanaf de zalm en de Yellowtail (Hamachi) Sashimi als voorgerecht tot Teppanyaki als hoofdgerecht en matcha-ijs als dessert, die maaltijd was heerlijk van begin tot einde.

Shore Excursions (Shorex)

Dit is het deel waar je van het schip kunt uitstappen en de stad verkennen waar het is aangemeerd.

In ons geval heeft het drie haltes: Laoag, Kaohsiung en Hong Kong. Bij elke halte bieden ze verschillende vooraf afgesproken reizen genaamd Shorex (Shore Excursions). In Laoag heeft u bijvoorbeeld een keuze tussen de stadstour van Laoag, Paoay Sand Dunes, Vigan Heritage Tour en een paar meer.

Andere routes zullen natuurlijk hun eigen Shorex-aanbiedingen hebben.

Hong Kong Island Skyline
Je kunt een vooraf afgesproken reis boeken of alleen doen (DIY). Het is helemaal aan jou.

Als je een Shorex boekt, zul je deelnemen aan de rest van de cruise passagiers die die tour boekten. Het geweldige ding erover is dat je alles voor je hebt verzorgd. U zult een reisgids hebben en een paar leden van de bemanning zullen toetreden tot de groep. Ze zorgen ervoor dat je op tijd terug bent in de haven voor zeilen. Maaltijden zijn ook meestal inbegrepen.

Als je een doe-het-zelf hebt, heb je volledige controle over je tijd en wordt het goedkoper. Zorg er echter voor dat je terug bent door de voorgeschreven tijd omdat het schip niet op je wacht.

Hoe dan ook, je krijgt een klein vel papier bij ontscheping. Lees het, begrijp het, houd het. Het zal je vertellen hoe laat je terug moet zijn. Het verandert per halte. De instapdadline in Taiwan is anders dan dat in Hong Kong.

Kamer en voorzieningen

Balkonzaal
Er zijn vier soorten accommodaties aan boord, van de meest betaalbare tot de chiquist: binnenkamer, kamer met uitzicht op de oceaan, een balkonroom en suite. Op onze eerste keer verbleven we in een binnenkamer; Deze keer in een balkonkamer. In beide gelegenheden werd de kamer altijd vaak gehandhaafd, met meerdere opruimingen in de dag. Gratis flessen water aanvullen ook elke dag.

Als u genoeg budget voor een binnenkamer hebt, kiest u ervoor. Laat het idee van cruisen niet vallen, alleen omdat je de beste kamers niet kunt betalen. In mijn ervaring brachten we veel van onze tijd buiten de kamer door – gaande op wal-excursies, uitkijken in de restaurants en andere voorzieningen te verkennen.

Over voorzieningen gesproken, hier zijn sommigen die je gratis kunt genieten:

Sportschool. We pakten gymkleren, maar we hebben ze niet gebruikt omdat we al 15.000 treden per dag zouden hebben door gewoon bij de kustexcursies aan te sluiten.

Zwembad. Gelegen op Dek 12.

Casino. In het geval dat u geïnteresseerd bent. Deck 7.

Parthenon Pool
Plicht helemaal gratis aan boord
Er is ook verantwoordelijkheid volledig gratis winkels op decks 7 en 8, en een kleine winkel die chips, chocolaatjes en koekjes (inclusief Filippijnse producten) op het dek 12 naast de bar verkocht.

Breng uw avonden door met het bekijken van een show in het Lido-theater. Sommige van deze uitvoeringen kunnen gratis zijn, terwijl anderen extra kosten met zich meebrengen, inclusief de programma’s voor volwassenen.

Gala Night and Dinner

Gebeurt op de vijfde nacht. Het is een evenement dat begint met een cocktailparty in het Grand Piazza op het dek 7, waar de kapitein de senior leden van de bemanning introduceert. Er zijn ook muzikale uitvoeringen. Overlopende wijn! Ik vond het geweldig!

De kapitein introduceert de senior leden van het team.
Gala Diner in Genting Palace
Om ongeveer 18.00 uur, verrukking in een full-gangen diner in het genting paleis als pianist serenades je met de onbeperkte oceaan op de achtergrond.

Als u van plan bent om deel te nemen, moet u ervoor zorgen dat u zich voor de gelegenheid bent gekleed. Kledingcode: stijlvolle casual. Geen shorts en geen openstaande schoenen. Voor de kerels, bereid een collared t-shirt of blazer.

Wifi

We weten hoe essentieel het is voor jou, dus hebben we er een aparte sectie voor gemaakt.

Elke passagier krijgt een gratis internettoegang van 1 uur. Als je meer nodig hebt, moet je een plan kopen.

24 uur: HKS 116

24 uur (sociaal plan): HKD 54

Hele cruise: HKD 505

Denk eraan: je bent in het midden van de oceaan, het delen van de verbinding met de rest van het schip, dus verwacht geen bliksemsnelheden, maar het is goed genoeg om te browsen, e-mails, sociale media te controleren en zelfs YouTube-video’s te bekijken.

Personeel

Filipina werkt bij Samurai
Wat we het leukst vinden aan de Superstar Maagd is dat het als thuis voelt vanwege het personeel. Er werken veel Filippino’s aan boord: van de receptie naar de restaurants tot de kamerdiensten. Ik ben er vrij zeker van dat er veel meer is in de niet-gastenkofferde afdelingen. En het is altijd fantastisch om met ze te praten. Ze zijn blij met hun werk!

De rest van de bemanning is warm, vriendelijk en altijd bereid om te helpen. Je hoeft niet eens om hulp te vragen. Als ze zien dat je eruit ziet alsof je iets nodig hebt (info, richting, wat dan ook), zullen ze de eerste zijn die je met een glimlach method.

Uitchecken

Op de dag voordat u aankomt in Manilla, wordt u verzocht om door te gaan naar Deck 12 voor een gezondheidscontrole. Je zult gewoon een formulier invullen en passeren door een thermische imager.

Pak je spullen in voordat je de zak op je laatste n raaktight omdat ze je incheckbagage vroeg in de ochtend van je laatste dag innen. Je kunt de tas of een koffer buiten je deur verlaten en iemand zal hem ophalen.

Vergeet niet om de rekening uit te werken voordat u van boord gaat. Weet dat een fooi van HKD110 per nacht voor elke gast in rekening wordt gebracht (behalve baby’s onder 2YO). HKD120 per gast verblijft in een suite.

Ik geloof dat ik alles heb behandeld! Over het algemeen was het een geweldige ervaring. Vins en ik waren een beetje gebumpt dat het seizoen van Manilla pas tot 28 mei zou duren omdat we het opnieuw wilden doen met onze ouders! Ik hoop dat ze volgend jaar naar de Filippijnen terugkeren!

2️⃣0️⃣1streek

Meer suggesties op YouTube ⬇️⬇️⬇️

Gerelateerde berichten:

Hong Kong en Macau: Budget Travel Guide

Coron en Busuanga: Budget Travel Guide

Masasa Beach en Anilao: reisgids

12 Aziatische bestemmingen voor eerste solo-backpackers

5 plezierige indoor attracties in Metro Manila

Manila reisgids met voorbeeldschema en budget

Singapore: Budget Travel Guide (bijgewerkt 2014)

Taroko Gorge reisgids: buspassen, rondleidingen, dingen om te doen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *