Van Borneo met Like – IG -editie gaat naar Sabah


Het is een hectisch geweest, maar spectaculaire afgelopen weken voor ons op het hoofdkantoor van Romance. Zoals je misschien hebt gezien, hebben we de mooie Maleisische specificatie van Sabah in Noord -Borneo bekeken. Omdat we je zoveel te laten zien van onze reis naar het land onder de wind, hebben we de normale sectie voor het samenvatten van de reis niet in de IG -editie van deze week opgenomen.

Dus leun achterover en geniet ervan terwijl we je meenemen op een reis van bevolkte stad naar milieuvriendelijke mangrovegebieden, van maagdelijke regenwouden tot de uitstekende wateren van de Celebeszee.

We beginnen onze reis naar Borneo – na een vrij eenvoudige vlucht van Sydney naar Kuala Lumpur naar Kota Kinabalu, Sabah’s Funding City – met een blik rond ons hotel.

De Le Meridien Kota Kinabalu is volledig te vinden voor het bekijken van Kota Kinabalu – of KK zoals iedereen het noemt. Bovendien heeft het dit mooie zwembad op het dak en de bar die met West te maken heeft. De zonsondergangen hier bij KK worden begrepen voor hun aantrekkingskracht en vanavond lijkt alsof het die belofte geweldig gaat maken!

Aan de overkant van ons hotel ligt de markt voor het water. Dit zijn regionale markten die voornamelijk voedsel verkopen – hoewel er een deel van is dat ook lokaal gemaakte handwerk biedt. Natuurlijk denken we veel meer aan het eten en de mensen waar het in trekt.

Ik heb geen concept precies hoe deze persoon de grill in dit hoofd kabbelt, maar het is allemaal voor een geweldig doel. Het maakt het eten niet alleen geweldig, het brengt de lokale bevolking ook voor hun diner net na het vallen van de avond.

Je kunt niet veel frisser worden dan dit. De waterkantmarkt biedt de vis die het krijgt van vissers die naar voren komen naar de keukens bovendien terug in de markt die vervolgens alles opkijken. De vis hier is uitstekend, net als de (angstaanjagend grote) garnalen.

We verlangen gewoon dat we hier langer hadden om onze tanden echt in de locatie te laten zinken – eigenlijk evenals figuurlijk!

Vandaag inspecteren we precies hoe we standaard batik -kunst kunnen maken. Er is een programma gerund door College Yayasan Sabah om regionale onthechte jeugd een mogelijkheid te bieden om een ​​ruil te ontdekken die nog steeds in overeenstemming is met hun douane, maar dat zal hen ook servicevaardigheden bieden om te overleven.

Deze batiks zijn uitzonderlijk moeilijk te maken, hoewel deze jonge kunstenaars het er zo gemakkelijk uit laten zien. Je begint met een metalen stylus van Hot Bee’s Wax en trekt in de lijnen van je ontwerp. Vervolgens gebruikt u inkt en water om in te kleuren. De was voorkomt dat de kleuren zich van een menigte en het water uitstaande diepte produceert.

Deze studenten, die studeren onder een regionale meester -ambachtsman, hebben 6 maanden om de handel te ontdekken. Als ze passeren, gaan ze vervolgens door naar een ‘incubatieperiode’ waar ze dingen ontdekken zoals fundamentele boekhouding, servicebeheer en marketing. Ze worden vervolgens 6 maanden lang vastgehouden voordat ze het programma doorstaan ​​met een erkende kwalificatie.

Het is een uitstekende inspanning en een ongebruikelijke uitstraling van een overheidsbaan die goed werkt voor inheemse culturen. Bezoekers kunnen hier komen en ontdekken over batiks, proberen het en krijgen er ook een paar van de lokaal gemaakte handwerk in de winkel hierboven.

Dit is in een gebouw naast de vreemd gevormde Tun Mustapha Tower 20 minuten ten noorden van KK.

Een van die ongebruikelijke momenten die je vangt die echt vertelt over hoe de mensen in KK zijn.

Vandaag zijn we bij de wetlands van Kota Kinabalu. De 1,5 km van promenades met de mangroven vertoont een cruciaal ecosysteem dat zo lang is genegeerd.

De NGO Sabah Wetlands Conservation Society heeft uitstekend werk verricht om dit te veranderen van een ietwat vergeten vogelreservaat naar een locatie van behoud, training, toerisme en onderzoek. Er is een kleine aanklacht om in te gaan (ongeveer AUD $ 5), maar het is een ongewone mogelijkheid om een ​​bloeiend ecosysteem in het hart van de hoofdstad van Sabah te zien.

Vanmorgen zijn we op het water om Gaya Island uit te checken vlak bij de kustlijn van KK. Dit is het grootste eiland aan deze kant van Sabah, dus het is logisch dat ‘Gaya’ ‘groot’ aangeeft in de taal van de regionale stam.

Het duidt ook op ‘trotse schoonheid’, waarvan ik geloof dat het ook goed past. Dit eiland, dat huis is voor drie resorts, heeft ook zijn eigen miniatuur regenwoud erop. Deze foto is van die van de belangrijkste steigers van Gaya Island Resort, die eveneens burgernaturalist en natuurbeschermer Justin Juhun hier hebben die hier werkt.

Het werk dat Justin doet om de nodige aspecten terug te brengen naar het eiland, net als zijn mangroven, is fascinerend. We hebben voldoende geluk om een ​​snelle reis te maken met het regenwoud met Justin op sporen die hij zelf heeft gevormd. Het is mooi, mysterieus en echt eye-opening precies hoeveel de natuur er precies hier is-zelfs op dit kleine stuk land.

Het terrein van Gaya Island Resort is verbluffend. We willen dat we hier misschien langer blijven, maar zelfs een dagtocht ligtHier heeft ons laten zien wat de rest van Sabah te bieden heeft.

Een van de diensten die ze hier in Gaya Island Resort aanbieden, is een persoonlijke picknicklunch op het strand om de hoek. Het is heel speciaal om te doen – hoewel je je eten in de gaten moet houden. De brutale burger bebaarde varkens Bacchus en zijn simian vrienden zullen hun best doen om je voedsel te nemen.

Bacchus, je kunt snel wegjagen, maar de langstaartmakaken zijn veel minder lastig, dus wees gewaarschuwd!

Dit strand is gemakkelijk bereikbaar door een wandeling van 45 minuten langs een van Justin’s tracks met de jungle … of een snelle (gratis) bootaanbod van het primaire resort.

Onze reis terug naar het vasteland wordt opgefleurd door deze mooie zonsondergang boven Gaya Island. Je kunt precies zien hoeveel bos op dit 1400 hectare -eiland op slechts 10 minuten van de bustende straten van KK is.

En we zijn weer in de lucht. Deze keer gaan we op weg naar de wereldberoemde Danum Valley. Zelfs KK -locals zijn tevreden als we ze vertellen waar we heen gaan. We kunnen niet wachten om daar te komen en een paar van de meest cruciale jungle ter wereld te ervaren, evenals een van de laatste natuurlijke habitats van het wilde Orang-Utan.

Na een 2 uur durende stoot rijden langs niet-afgedichte wegen naar het bos, zijn we er ten slotte hier. Deze mooie boom markeert het begin van het ware hoofdbos, onaangeroerd en groeit 150 miljoen jaar. Kijk naar de grootte van dit monster!

Danum Valley is een natuurbeschermingsgebied waar de Maleisische regering overeenkomt om bezoekers in te stellen. Het is echter nog steeds moeilijk om te zien; Machtigingen worden gerund door de Borneo Rainforest Lodge en Borneo Nature Tours. Je moet in de lodge verblijven om hier te vinden, omdat ze niet langer dagbekers mogelijk maken.

Voor de kosten van uw verblijf krijgt u veel meer dan alleen een kamer. Uw toegangskosten om te parkeren, uw eigen gids, alle maaltijden en transfers in zowel uit het park zijn inbegrepen. Evenals geloof me, zul je ook vereisen en grondig plezier hebben in al deze dingen!

Danum Valley en het gebied dat je kunt bekijken is slechts ongeveer 15 hectare van meer dan 1.000.000 hectare beveiligde jungle. Je krijgt alleen een concept van precies hoeveel er te ontdekken is over deze prachtige locatie wanneer je een dag hebt doorgebracht met deze uitstekende omgeving.

Deze groep Redleaf -apen is meer dan blij dat we ervan genieten, slechts een paar meter verderop vanaf onze ruimte in de lodge. Er is hier gewoon dieren in het wild!

Een van de meest prominente delen van Danum Valley is de luifelwandeling. Dit netwerk van bruggen omvat enorme bomen en biedt u een uitstekende uitzichten op het bos vanaf maar liefst 30 meter. Kun je onze gids Paul achter me zien om je wat schaal te bieden?

Diep in de jungle gaan we langs een paar van de mooiste wandelpaden. Alle methode die we omgeven zijn door deze spectaculaire bomen.

Uitkijkend vanaf het grootste punt van de Treetop Walk, realiseer je je precies hoe dik het regenwoud is. Je kunt de grond niet eens zien voor veel van de weg. Dat is Paul dat je daar beneden op het onderste pad kunt zien.

De planten hier in de Borneo Jungle zijn geweldig. Dit is olifantenoorplant groeit bladeren zo enorm dat je snel onder hen kunt beschermen.

We hebben het geluk om deze persoon te regelen als we de jungle uitrijden. Dit is een makaak met varkenstaart, evenals hij is eerder de poser!

Sommige jungle-basisprincipes Ik geloofde dat ik je zou laten zien-naast bloedzuels, wandelschoenen en veel water, kunnen je paspoort niet herinneren, Olympus OM-D E-D E-M5 Mark II CAM met 12-40 zoomlens, iPhone 6, geweldige verrekijker evenals Jord Wooden Watch!

Ik bel dit mijn Jungle Trendy -collectie!

Onze ruimte in de Borneo Rainforest Lodge is verrassend luxueus. We zitten in een van de nieuwste villa’s – een van de slechts drie die ze hier op het land kunnen vestigen. Wat een geweldige taak hebben ze gedaan. De andere ruimtes zijn helemaal comfortabel, maar als je hier bent, kun je ook de allerbeste kamer krijgen!

Danum Valley is een prominente huwelijksreisbestemming en is het verwijderen waarom: zoveel natuurlijke aantrekkingskracht zo goed. De gidsen en gastvrijheidspersoneel hier zijn fantastisch. Naast een beetje extra, kun je ook een persoonlijke lunch ideaal hebben aan de oevers van de mooie Danum -rivier die rond het woonwoning stroomt en met de jungle.

Het eten hier is ook de bovenste trekking.

Het is onze laatste ochtend hier in Danum Valley en de lodge heeft zijn laatste stop voor ons gehaald: dit persoonlijke ontbijt met onze gids en nu een goede goede vriend Paul. We kijken echt niet vooruit om de jungle te verlaten – iets waarvan ik nooit geloofde dat ik het zou zeggen. Dit is echter echt een buitengewoon deel van de wereld, evenals ergens waar ik naar verlang, iedereen minstens één keer kan zien.

Alleen al hier zijn heeft mevrouw Romantiek gemaakt en ik allebei zoveel veel meer bewust van de sfeer en hoe de wereld waarschijnlijk miljoenen jaren leekG UP.

Nadat hij dat heeft verklaard, laat het high-end hier in de Borneo Rainforest Lodge zien dat je niet noodzakelijkerwijs comfort hoeft te maken om groen te geloven! Ja, dit is onze eigen persoonlijke infinity dompel zwembad met uitzicht op een paar van de meest cruciale regenwoud ter wereld.

Zie zowel high-end als milieuactiviteit allemaal in één!

Trouwens, we hebben inderdaad Orang Utans gezien terwijl we hier waren, maar we kregen geen enkele geweldige foto’s van hen. Dat is echter oké – de herinnering aan het zien van deze mooie dieren in het wild – verheugd in hun eigen habitat zonder gevaar of ontbossing – zal lang bij ons blijven.

Het is een lange rit van het bos alle methode naar de See Hoe ten slotte we hier zijn: vanuit de havenstad Semporna op een snelle bootoverdracht 45 minuten naar de Cebeles-zee naar het matre eiland.

Ja, dit is het water dat we zien als we zoveel trekken als de steiger, evenals nee, we kunnen het ook niet geloven!

Mataking is een fascinerend eiland. Het heeft alleen het ene resort erop – het toepasselijk genoemde Mataking Island Resort. De huurwoning waarin we ons bevinden, ligt aan de oostkant van het eiland, dat ongeveer zo ver weg is van het primaire resort als u kunt krijgen. Als het zowel romantiek als vrede is die je wilt, zijn dit de ruimtes waarvoor je moet gaan. Het is beter dat het resort niet zo leuk is, de ruimtes zijn niet zo nieuw (de onze is ontwikkeld in februari 2016) en er is veel meer lawaai.

Het resort lijkt vooral te zijn ontwikkeld voor duikliefhebbers – de uitzonderlijke snorkelen net buiten het strand is zeker een bewijs van dat – evenals nog veel meer, er lijkt een focus te zijn op zowel huishoudens als groepen vrienden. De primaire bar ‘s avonds wordt een karaoke -hotspot en er zijn veel jongeren rondrennen, wat dit een geweldig gebied maakt voor huishoudelijke vakanties.

Op het noordelijke idee van Mataking Island is deze bit-zandbar die bij eb naar voren komt om het kleine met bomen bedekte eiland in de verte te koppelen. Het is zo’n mooie plek. Vreemd genoeg is het water op het ideaal echt nogal heet, terwijl het water links geweldig en verfrissend is. De vissen lijken het koelere water leuk te vinden – maar ik geef ze niet de schuld.

De groepen snorkelaars die samenkomen in de buurt van de zandbar achter mij, vertellen ons dat er absoluut genoeg te zien is onder de golven hier.

Voordat de karaoke opstart, ontdekken we een vredige tafel om op te zitten en krijgen we een ijs koud bier. Er is veel kans op romantiek over matchaking – je moet je timing ideaal krijgen. Naast dat je niet van duiken houdt, kun je hier een beetje moe worden, ook al is de snorkelen zo geweldig en het water doet je hersenen pijn, het is zo heerlijk om naar te kijken.

Welnu, dit is het einde van onze IG -editie voor deze week, maar dat geeft niet aan dat dit het einde is van de bescherming tegen onze reis – niet door een lange schot. De mooiste en charmante omgeving waar we naartoe zijn gegaan, moet nog komen, dus zorg ervoor dat je aan Instagram voldoet … of je kunt gewoon volhouden tot aanstaande maandag voor onze IG -editie.

En als je niet afhankelijk bent van jezelf om te onthouden, heb ik een nog veel betere keuze voor je. Door zich te abonneren op onze nieuwsbrief, e -mail ik je wekelijks met een samenvatting van waar we de afgelopen 7 dagen over hebben gesproken.

Teken hier zoveel als onze gratis lidmaatschapsdienst.

Dus volgende week hebben we het slotgedeelte van onze reis naar Borneo en je zult ook de terugkeer van ons prominente reisoverzicht zien.

Ik hoop dat je een uitstekende week hebt en we zien je snel weer.

Afbeeldingen van MR en mevrouw Romance door middel van Instagram: @mrandmrsromance

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *