Waar te dineren in de Hunter Valley, NSW – Restaurant Botanica


We vinden het geweldig om plaatsen te vinden die zorgvuldigen en tijd om te vinden wat ze in hun keukens gebruiken. Net als varkensvlees in Surry Hills en Zin House in Mudgee, Restaurant Botanica in de Hunter Valley, heeft NSW een seizoensmenu ontwikkeld dat de producten van de lokale regio echt vertegenwoordigt en belichaamt.

Het is zo goed om veel meer en veel meer restaurants te zien met behulp van lokaal geproduceerde ingrediënten in hun gerechten – maar restaurant Botanica heeft dingen een beetje meer overgenomen dan de norm.

Botanica is verbonden met Spicers Vineyards Estate Hotel, niet alleen op de locatie, en is letterlijk letterlijk getrouwd met het hotel. Chef -kok en eigenaar, Mark Stapleton, werkt samen met zijn vrouw Belinda, die het hotel bezit en runt. Mark heeft het soort menu’s gecreëerd dat perfect past bij wat Belinda in het hotel heeft gecreëerd.

Er is een ontspannen, luxe gevoel voor zowel het hotel als het restaurant. Beide bieden een boetiek, persoonlijke service waardoor we ons extreem thuis voelden en toch nog steeds met eerste klasse kwaliteit. En de Stapletons hebben hard gewerkt om alles zoveel mogelijk over de Hunter Valley te maken.

Mark houdt zo van het gebruik van lokale producten, hij heeft zelfs zijn eigen bio -dynamische tuin uit het restaurant gegroeid. Het heeft een opmerkelijk assortiment groenten, kruiden en heerlijk groen dat ze in de recepten gebruiken.

Het resultaat van al deze verse producten die met zoveel liefde zijn gekweekt, is wat opmerkelijk eten.

Mark liet ons in de tuin zien en besprak de dingen die ze daar groeiden en introduceerde ons aan de lokale varkens die ze in de sty naast de tuin hebben.

Mark en Belinda hadden moeite om niet te gehecht te raken aan deze uitstekende dieren, liefdevol bekend als dingen als Salami en Chop Chop, omdat deze schoonheden op een gegeven moment in het restaurant zullen worden gebruikt, ben ik bang om te zeggen.

Na onze foeragesessie in de tuin liet Mark ons ​​zien hoe hij zijn salsa verde maakt voor het avondeten. Hij is zo vriendelijk geweest om zijn recept hier te delen:

Mark Stapleton’s Salsa Verde recept

– 2 trossen peterselie
– 4 Cornichons
– 10 kappertjes
– 2 plakjes knoflook
– Sap van een citroen
– 6 muntblaadjes

– Blend/puree of bonte in een mortel en stamper tot ze fijn zijn, voeg dan 100 g olijfolie en zout naar smaak toe.

– Voeg 100 g koudgekookte aardappel toe om te verdikken.

Die nacht werden we hier getrakteerd op een uitstekend diner dat we deelden met Mark en Belinda, en onze nieuwe voorkeursfamilie The Scarboroughs, die al generaties lang rode wijn maken in de jager.

De maaltijd werd gecomplimenteerd met een proeverij van de voorkeurs jaargangen van de Scarboroughs. We hebben ook gesproken over andere kelderdeuren die ze in de jager beoordeelden en ze hebben ons geholpen om met deze lijst met wijnmakerijen te bedenken die graag bezoeken.

De rode wijn stroomde het gesprek en het eten was uitstekend – van de buik van de varkensvlees en sint -jakobsschelpen tot de ideale kleine affogato die ik als dessert had. Ik ben er vrij zeker van dat de smaak, vitaliteit en schoonheid van het voedsel te danken is aan het feit dat zoveel ervan niet zelfs 5 meter van de keukendeur wordt gekweekt en geoogst.

Restaurant Botanica en Spicers Vineyards Estate Hotel, Hunter Valley

Open: lunch-12.00-15.00 uur za-zo. Diner-vanaf 18.00 uur Mon-zo

555 Hermitage rd
Pokolbin NSW 2320

W: Spicersretreats.com
FB: @SpicersVineyardSestate
IG: @SpicersRetreats
TW: @spicersaust

Wat is uw favoriete Hunter Valley -restaurant? Kent u een restaurant dat graag lokale of eigen producten van eigen bodem gebruikt? Vertel ons uw suggesties in de reacties!

Afbeeldingen van MRS Romance met behulp van een O-MD E-M10 Olympus-camera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *