Waar te eten in Sydney: Alpha Restaurant


Ik heb eerder slecht Grieks eten gehad.

Zelfs in Griekenland. Ik had een moussaka in Rhodes die zo zout was dat het meer leek op de keuken die het probeerde te beschermen in plaats van het te koken.

Het eten in Alpha Restaurant – onderdeel van de Helenic Club van Sydney – is zoiets niet. In feite is het voedsel in dit neoklassieke Griekse eetcafe nogal anders dan het meeste Griekse voedsel dat ik heb gegeten.

De banketkeuze Alpha telefoontjes ‘Yia Yia’s Table’ is een fantastische keuze voor een huishoudelijke maaltijd of een dubbele date. We zouden hier echter nog steeds gaan voor een charmante maaltijd en alleen bestellen bij het a la carte menu.

Voor $ 55 per persoon was de tafel van Yia Yia net zo gul als je zou verwachten van authentieke Griekse gastvrijheid. De gestage stroom van smakelijk voedsel hield onze tafel kort aan het gebied, evenals onze buiken steeds voller.

De momenten tussen het eten van eten en voedsel dat werd gespot, namen we onze omgeving in. Ze hebben een fantastische taak gedaan die dit restaurant renoveert. We hielden echt van de verlichting, de meubeloptie en de functiemuur van gigantische gesneden Griekse letters die eruit zien als een oud stenen artefact.

Om te beginnen, platen van warm pitabroodje, romige taramosalata en een rokerige melitzanosalata – een echt smakelijke aubergine dip. Er was ook een kom met gebakken Kalamata -olijven nog steeds heet uit de oven.

Er was ook een kom kikkererwten felafel, maar deze waren een beetje droog.

Vervolgens een aardewerkmaaltijd van zinderende haloumi -kaas – een van mijn favorieten – die zowel op de bodem en in het midden op de bodem knapperig en romig was. De kaas werd gemarineerd met Griekse ouzo, citroen en oregano.

De Spanakopita was ook extreem goed ontvangen. Ongeveer zo klassiek Grieks als je kunt krijgen, is Spanakopita een filotaart vol fetta -kaas, spinazie, prei en dille.

We hebben het kenmerkende gerecht van Alpha geprobeerd: hun Moussaka. Een verre schreeuw van de zoute aberratie die ik had in Rhodes, dit was een dubbele stapel zachte, zachte aubergine. De onderste plak aubergine werd gelaagd met taramosalata en dikke aangebraden sint -jakobsschelpen; De top werd later bedekt met gehakte tomaat en gemengde kruiden. Het is echt een fantastisch gerecht, hoe extreem rijk ook.

Ten slotte nam onze tafel het gewicht van drie trage geroosterde lamschouders! Het was meer dan voldoende voor onze tafel van 11, maar dat is precies hoe Grieken dingen doen. Het lam was zo zacht dat we het met een vork en een lepel van het bot trokken. Het was helemaal gaar.

Het lam heeft misschien met een beetje meer smaak gedaan, maar de structuur en de sappigheid hebben het goedgemaakt.

Met het lam kwam prachtige geroosterde aardappelen evenals tzatziki, evenals een traditionele Griekse salade met kruimelige fetta -kaas.

Ik ben er vrij zeker van dat Alpha een contract heeft met de regionale taxibedrijven, omdat er geen methode was dat we uit deze locatie gingen – vooral na dessert. Van programma was er een dessert. Loukoumades – Griekse donuts – evenals een glad aardbeienijs, frambozen gegarneerd met een filo -sigaar voltooide ons af met een enorme glimlach.

Alpha Restaurant is open:
Ma – vrij ontbijt: 7.30 uur – 10.30 uur
Ma – za lunch: 12.00 – 15.00 uur
Ma – Sat Dinner: 18:00 – laat.

En vergeet niet te onthouden om de Alpha Foodstore naast de deur te inspecteren op een paar prachtige Griekse producten.

Alpha Restaurant
238 Castlereagh Street
Sydney
20000000000000000000000010
Tel: (02) 9098 1111
Alpharestaurant.com.au
Instagram: @alpharestaurant

Afbeeldingen door mevrouw Romance.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *