Wat te doen in San Diego: witte wijn- en bierexcursies


Witte wijnexcursies zijn erg leuk. Maar als we het hebben over understatements, was de excursie die ik doorging met San Diego -bier en witte wijn excursies onlangs de beste tot nu toe! Het had de beste mix van een vermakelijke gids, buitengewone Zuid -Californisch landschap en een aantal verrassend goede wijnen.

San Diego is best het beste om wijn te maken. Veel zon, niet veel water, glooiende heuvels en vruchtbaar land … en veel belangrijk – zeer dorstige lokale bevolking!

En die lokale bevolking heeft al geruime tijd een honger.

Deze regio in Zuid -Californië waar we naartoe gingen, heeft de oudste wijnstokken in de hele staten.

San Pasqual Valley en Ramona Valley zijn wat Ava Regions wordt genoemd. Ava is een Amerikaans wijnbouwgebied – een aangewezen regio voor het kweken van druiven en het maken van witte wijn gedefinieerd door de overheid.

Ik weet dit allemaal dankzij de zeer educatieve kelderdeur witte wijntournee over de San Pasqual en Ramona -valleien die ik onlangs heb doorgegaan met San Diego White Wine & Beer Tours.

Onze gids, Paul Anthony, vertelde me dit allemaal toen we de snelweg inzoomden op weg naar het noordoosten. Onderweg wees hij op een aantal fascinerende elementen die de rit naar de eerste wijnmakerij heel snel maakten.

Hij gaf ons een snelle run-down van de geschiedenis aan Californië en van San Diego, en hoe de wijnstokken die in de San Pasqual-vallei groeiden, hier in de jaren 1770 werden geplant, en hij gaf ons een aantal zeer nuttige richtlijnen over wat te doen en hoe te doen en hoe te doen en hoe Handel bij de kelderdeur.

Onze eerste wijnmakerij, Bernardo Winery, werd gestart door 5 Siciliaanse mensen in 1889.

Het is een opmerkelijke configuratie bij Bernado. De proeflokaal en cadeauwinkel is nu ook de kelderdeur. Maar je kunt je (indrukwekkend vol) bemonsteringsglas buiten de schattige kleine straat in meenemen om te verkennen.

Vanaf het duidelijk bescheiden begin, waar de witte wijn oorspronkelijk werd gemaakt, zijn kleine winkels en cafés opgekomen, er is een plek waar geblazen glas wordt gemaakt en verkocht, een aardewerkwinkel en zelfs een klein museum. Veel van de oude apparatuur die ze vroeger gebruikten, zijn er nog steeds te zien. Als je zoiets als mevrouw Romance bent en genieten van het maken van foto’s van oude boerderijmachines, heb je hier de jackpot geraakt!

Breng uw witte wijn naar de Sweetie Shoppe voor een gratis combinatie met hun lollies en chocolaatjes, of de olijfwinkel kan hetzelfde voor u doen met hun hartige goederen.

We gingen zitten en hadden een smakelijke kaasschotel met de groep, terwijl Paul ons een snelle witte wijnwaarderingklasse gaf en enkele groepsfoto’s namen.

We kregen 5 gratis proeverijen in Bernardo, en de gieten waren bijzonder genereus. Ik heb genoegen genoten van hun schone en spritely chablis – vooral als het eerste drankje van de tour. Ik heb de Bourgondië vervolgens geprobeerd, maar dat was niet echt mijn ding. Ik hou van rood met een beetje veel meer lichaam. De Mulino Syrah die ik de volgende keer probeerde, was echter heerlijk. En daarna had ik de Petit Syrah, die zo soepel en sappig was, je kon het niet helpen, maar vind het leuk.

Ik heb mijn 5-hit kaart afgemaakt met een voorproefje van de chocoladerepoort. Het was alsof je een met chocolade bedekte kers dronk die in een emmer alcohol was gevallen en moest genieten. absoluut geweldig.

We waren allemaal een beetje verdrietig om deze plek te verlaten, maar we gingen verder.

Het volgende was Orfila Estate en een ponskaart van niet 5 maar 6 witte wijn smaken!

Paul reed het terrein van de wijngaard en wees op de rozenstruiken aan de randen van alle Vine Blocks. De rozen fungeren als vroege waarschuwingssystemen voor aanvallen van ziekte of ongedierte. Ze zijn net als de kanaries van de mijnwerkers van de witte wijnindustrie. Een ander interessant element van dit wijnhuis is de vreemde kleine hutten op palen die rond de velden bezaaid zijn.

Deze hutten zijn uilhuizen en de eigenaren voeden de groei en reproductie van deze vogels. Elke uil kan ongeveer 5 knaagdieren per nacht meenemen, dus verdienen ze hun keep!

Het proeflokaal in Orfila is enorm, met een grote run-around bar waar je proeverijen van haal. Op twee muren hebben ze elke vlag vastgemaakt uit elke Amerikaanse staat, wat rustig interessant is. Buiten de achterkant zijn stapels en stapels vaten.

Buiten het landschap is absoluut verbluffend. Het is niet ongebruikelijk dat ik, terwijl we daar waren, observeerde over drie groepen mensen die praten met evenementenorganisatoren die praten over trouwplannen voor de locatie.

De vergezichten over dat klassieke Californische Mountainscape, in combinatie met de glooiende heuvels van de wijnstokken, zittend onder een prachtig wijnstoklatter en 5 glazen wijn … zeer plezierig!

Voor mij was de beste witte wijn hier de Petit Syrah. Het was rijk, inkt en vol met bessen goedheid. De andere wijnen – de Viognier, de Gewürztraminer Tracken, de Sangiovese, de Merlot van de ambassadeur en de Syrah waren OK.

Als je hier honger krijgt, hebben ze alleen snacks in het proeflokaal. Er zijn echter foodtrucks waaraan u kunt feesten.

Al te snel was het tijd om weer op te gaan (net toen de band op het punt stond te beginnen) tot onze laatste stop voor de dag.

Onze laatste wijngaard van de dag was Cordiano Winery.

Cordiano is een andere Italiaanse plek die eigendom is van GERArdo en Rosa, jeugdliefjes terug in het oude land. Hier hebben ze witte wijn gemaakt gezien de jaren ’80 en hebben ze een witte wijnclub genaamd Primo Amore – het duidt op de eerste liefde. Aww!

Lidmaatschap van de White Wine Club geeft u 20% korting op alle witte wijn en merchandise. De witte wijn – ook het thema van de geliefden volgen – is allemaal gemarkeerd met een ander gekleurd hart op het etiket om de verschillende variëteit aan te duiden.

Deze wijnmakerij gaf ons 7 proeverijen en ze werden aan ons geserveerd toen we aten diner. De pizza’s die uitkwamen waren echt goed – allemaal gemaakt in de houtgestookte oven van de wijnmakerij. Een van onze groep was zelfs glutenintolerant en zei dat haar vriendin pizzabasis de beste was die ze ooit had gehad!

Het enige dat me kon afleiden van mijn witte wijn en pizza was het uitzicht als de zon onder. De verhoogde kelderdeur, het hangende terrasgebied, vooral voor evenementen en de kleine bar verlicht met kleine lichten waren allemaal mooi. Wat een charmante kleine plek.

En terwijl we terug reden naar de stad, was dat de gedachte die door mijn hoofd ging toen ik dacht aan alle plaatsen die we vandaag hadden uitgecheckt. Het waren allemaal kleine wijnhuizen, buiten de gebaande paden en waarschijnlijk niet degenen waar we naartoe zouden gaan als we niet met SD Beer & White Wine Tours waren geweest.

Interessant is dat elke plaats opvallende kenmerken had die de andere plaatsen ontbraken:

Bernardo had de beste wijn, Orfila had het beste uitzicht en Cordiano had de beste zonsondergang en eten. Maar dan bedoel ik dat daarom Paul onze gids die plaatsen in die volgorde heeft gekozen. Wat erg sluw!

San Diego Beer & White Wine Tours

Tours lopen veel dagen.

Pick-ups voor excursies van chauffeur zijn van veel plaatsen in het stadsgebied van San Diego.

Oproep of tekst: +1 (858) 551-5115

W: SandiegoBeerWinePiritstours.com

IG: @sdbeerwine

FB: @SandiegoBeerandwinetours

TW: @sdbeerwine

SD White Wine & Beer Excursies heeft ook dagelijkse bier- en brouwerij-excursies-ofwel chauffeur-aangedreven, wandelen of per trein, hetzelfde met de witte wijnronden. Controleer hun website voor veel meer details.

Voor nog veel meer ideeën over wat je kunt doen terwijl je in San Diego bent, is hier onze first-timer’s gids voor San Diego en onze recensie van San Diego’s Zoo van wereldklasse.

Naar welke tekenkaarten zoek je in een wijnmakerij: landschap, eten of wijn? Hoe zit het met witte wijnexcursies – wat is het meest cruciale aspect in een tour? Vertel het ons in de reacties!

Afbeeldingen door Mr Romance.
Mr Romance tourde als gast van SD Beer & White Wine Tours.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *