Werk vinden in het buitenland: 15 manieren om geld te verdienen tijdens het reizen


Laatst bijgewerkt: 6/11/21 | 11 juni 2021

Hoeveel geld heb je nodig voor je reis? $ 1.000? $ 2.000? $ 5.000? $ 50.000?

Voor veel mensen is de gedachte om duizenden dollars te besparen om de wereld rond te reizen – of gewoon te reizen – een ontmoedigend vooruitzicht. Hoewel er talloze manieren zijn om geld te besparen en te reizen met een ultradicht budget, is er voor sommigen geen hoeveelheid bezuinigingen of het besparen van suggesties die hen helpen voldoende te besparen.

Maar in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is brak zijn de beste reden om te gaan reizen.

Maar veel vaker wel dan niet, zie je artikelen over hoe mensen hebben opgeslagen [hier een gek bedrag invoegen] voor reizen (en hoe je het ook kunt!). Persoonlijk vind ik deze artikelen altijd frustrerend. talloze van jou ook. Ze zijn erg onrealistisch.

“Dat zou ik nooit kunnen doen,” zeggen ze. “Natuurlijk, die mensen hebben tienduizenden gered, maar ik kan me niet eens dineren.”

Als u niet kunt besparen [Voeg een dollarbedrag in dat u wilt], wat maakt het uit? Het maakt niet uit hoeveel geld je kunt. Doe gewoon het beste wat je kunt met wat je hebt. Reis met het budget dat u hebt, niet het budget dat u wenst. Het is niet alles of niets.

Als je niet zoveel geld hebt om te reizen als je wilt, overweeg dan optie B: in het buitenland werken. Ga met wat je hebt en vind werk onderweg om je tas gelijk te houden met contant geld – en je op reis te houden.

Het is een optie die reizigers niet genoeg beschouwen. Talloze mensen weten het, maar weinigen doen het echt.

Maar het is niet zo moeilijk om te doen als je je zou kunnen voorstellen.

Werken in het buitenland is een duidelijke en fantastische ervaring. Het biedt diepere inzichten in een land, stelt u bloot aan een nieuwe cultuur en stelt u in staat om een ​​nieuwe taal te leren, nieuwe mensen te ontmoeten en een nieuw perspectief op de wereld te krijgen.

Ik werkte in Thailand en Taiwan en het was levensveranderend. Ik heb in die tijd veel meer over mezelf geleerd dan op een ander punt in mijn reizen.

Het vinden van werk in het buitenland is een informeel proces, en als u zich herinnert dat u op zoek bent naar een baan in plaats van een beroep – en flexibel blijft – kunt u overal werk vinden. Hele economieën en industrieën zijn gebouwd rond het in dienst nemen van reizigers. (Heck, ik denk niet dat de Australische economie zou overleven zonder dat de Labour -backpackers en reizigers bieden!)

Veel van de banen zullen niet glamoureus en moeilijk zijn, maar ze zullen je in staat stellen om voldoende geld te verdienen om je langer op de weg te houden.

Hier zijn enkele voorbeelden van banen die reizigers gemakkelijk kunnen krijgen en vaak geen lange verplichting vereisen:

1. Engels onderwijzen (of enige taal!)

Dit is het gemakkelijkste werk om te krijgen voor moedertaalsprekers van het Engels. Het onderwijzen van banen zijn over de hele wereld uiterst overvloedig, vooral in Zuidoost -Azië.

Echt, bij twijfel, zoek bij twijfel een baan. Ze betalen goed, de uren zijn flexibel, vele landen bieden enorme bonussen en sommige scholen betalen voor je vlucht. (Zorg ervoor dat je het serieus behandelt, want dit is iemands opleiding. Bel het niet en zorg ervoor dat je een TEFL -certificaat krijgt, zodat je de basisprincipes van lesgeven begrijpt!)

Ik heb meer dan $ 10.000 USD bespaard door les te geven in Thailand. Ik heb vrienden gehad om hun studieleningen af ​​te betalen door les te geven in Zuid -Korea. Er zijn veel online bronnen voor potentiële leraren, en het vinden van een online TEFL -cursus is nog nooit zo eenvoudig geweest.

Omdat het zo’n enorm onderwerp is, schreef ik een enorme stapsgewijze handleiding over hoe je onderwijsbanen kunt krijgen, omdat zoveel mensen me erover hebben gemaild.

Geen moedertaalspreker? instrueer je eigen taal. Er is een taalschool voor iedereen, vooral in grote internationale steden. U kunt ook sites zoals Italki gebruiken om mensen uw moedertaal online te instrueren. Je kunt dit overal ter wereld doen en je hebt geen speciale accreditatie nodig. Log in, praat en krijg betaald! Het is een geweldige manier om te instrueren zonder gebonden te zijn aan één bestemming.

Sommige andere bedrijven zijn:

Onderwijzingen

Vipkid

Koker

Ik gaf les in Thailand en Taiwan. Ik had niet alleen een fantastische tijd om een ​​expat te zijn, maar ik heb ook veel over mezelf geleerd en in het buitenland woonde, en verdiende genoeg geld om me jarenlang onderweg te houden. Het is een ervaring die ik nooit zal vergeten.

2. Krijg seizoenswerk

Ga met de seizoenen en werk in skigebieden, als een kampeergids, op boten, in bars of restaurants – wat werkt! Waar een groot reizigersseizoen is, zul je een grote vraag vinden naar arbeid op korte termijn.

Zorg ervoor dat je ruim op je bestemming komt voordat het seizoen een baan begint te beschermen-als je halverwege het seizoen verschijnt, worden alle goedbetaalde banen genomen. Vraag rond in hostels in het gebied en ze zullen je in de beste richting kunnen wijzen!

Australië is een enorme bestemming voor seizoenswerk, net als Canada, Nieuw -Zeeland, Oostenrijk en Noorwegen.

3. Werk online freelance werk

Als u een achtergrond hebt in webservices, ontwerp, programmeren of iets anders, is een site als Upwork een manier om virtueel werk te vinden terwijl u reist.

Er is veel concurrentie, maar als je BUILD UW PORTFOLIO U kunt in de loop van de tijd klanten opbouwen. Ik heb een vriend die al haar freelance adviesbanen van het upwork krijgt en het betaalt haar genoeg, zodat ze op reis kan blijven. Het is een bijzonder ideale optie als u alleen kortetermijncontracten of parttime werk wilt, omdat u kunt kiezen en kiezen welke banen u aanvraagt.

En wees niet bang voor alle competitie. Als iemand die het upwork heeft gebruikt om mensen in te huren, kan ik je vertellen dat het echt moeilijk is om competente mensen te vinden. Als je zelfs op afstand goed bent, is het heel gemakkelijk om klanten te krijgen. Dus, hoewel het enige tijd kan duren om je eerste klanten te krijgen, als het werk binnenkomt, is het gemakkelijk om het te onderhouden.

Als je geen technische vaardigheden hebt, kun je nog steeds een profiel starten en klanten vinden voor een verscheidenheid aan op onderzoek en virtuele assistent-banen. Bewerken, vertaling, schrijven, tutoring, grafisch ontwerp, consulting – Er zijn veel kansen hier als je bereid bent om ze uit te zoeken.

Taakkonijn, outsource.com en FIVERR zijn drie andere sites voor het vinden van online werk ook.

4. Werk aan een cruiseschip

Werken aan een cruiseschip is een uitstekende manier om geld te verdienen tijdens het verkrijgen van een voorproefje van de wereld, het verkrijgen van een aantal solide werkervaring en netwerken met mensen (zowel mede-crew en passagiers) van over de hele wereld.

Veel van de lage banen gaan meestal naar mensen uit ontwikkelingslanden, maar er zijn ook veel andere banen beschikbaar. Cruiseschepen hebben wachtend personeel, barmannen, reisgidsen, entertainers, jeugdcounselors en klantenservice-medewerkers nodig om er maar een paar te noemen. Veel schepen hebben meer dan 1.000 bemanningsleden, die impliceert dat er voldoende kansen zijn.

Dit boek door rond te dwalen (die jarenlang een cruiseschip behandelt) is een geweldige plek om aan de slag te gaan.

5. Ontvang een werkvakvaka

Werkvakantieprogramma’s laten mensen onder de leeftijd van 30-35 toe om juridisch te werken en naar het buitenland te reizen. Deze programma’s hebben de neiging meestal te worden gebruikt door reizigers, studenten van gap-jaar, studenten of jonge volwassen backpackers.

De meeste landen die deze programma’s aanbieden zijn Engels sprekende Commonwealth-landen zoals Canada, Engeland, Nieuw-Zeeland en Australië.

Het visumaanvraagproces is vrij eenvoudig (hoewel het naar boven kost van $ 400 USD) en de visa worden meestal een jaar uitgegeven. Meestal komt het visum met de bepaling dat u niet langer dan zes maanden op één plek kunt werken (dit is om u aan te moedigen aan zowel werk als reizen.

De meeste werkvakanties die u kunt vinden zijn typisch serviceplaatsen of banen met een lage loon. Veel mensen worden kantoorassistenten, arbeiders, barmannen, boeren of obers. De loon is niet altijd geweldig, maar het is genoeg om van af te wonen en zal je typisch een beetje extra geld geven om te besparen voor reizen.

Voor deze banen moet je de kogel bijten, naar deze landen vliegen en werk zoeken als je landt. Hoewel sites zoals Gumtree een aantal advertenties hebben, vindt u de meerderheid van het werk wanneer u landt. Talloze bedrijven zijn gespecialiseerd in het plaatsen van reizigers. En hostels hebben typisch vacatures en kunnen veel ondersteuning bieden bij het vinden van werk.

Het hebben van een up-to-date CV zal u helpen een geweldige positie te beschermen, dus zorg ervoor dat dat gepolijst is voordat u aankomt.

6. Wees een au pair

Hou van kinderen? Zorg voor iemand anders! Je krijgt kamer, bord en een wekelijks salaris. Je zult veel moeten zijn om de kinderen te bekijken, maar je krijgt meestal de weekends uit en wat uitje tijd om het land te verkennen.

Dit zijn enkele populaire sites voor het vinden van Au Pair-banen:

Aupair.com

Au pair wereld

Internationale uitwisseling

Ga au pair

Als een au-pair zal niet voor iedereen zijn en het zal wat onderzoek (en interviews) ondernemen om een ​​familie te vinden waarmee je goed werkt. Als je echter van het werken met kinderen werkt, kan het een eenvoudige en bevredigende manier zijn om je reizen uit te breiden en wat geld uit te geven. Het is een bijzonder goede keuze voor iedereen die op zoek is naar een meeslepende taalervaring.

7. Werk in een hostel

Hostels zijn vaak op zoek naar personeel om het bureau te laten werken, schoon, tonen gasten in de stad, of hun pub kruipt.

Bovendien kunnen deze banen vaak voor zo lang als u wilt – een dag, een week, een maand. Hostels hebben een hoge omzet, dus er zijn vaak veel mogelijkheden beschikbaar.

Als u op zoek bent naar iets dat veel meer tijdelijk is, laten er een groot aantal hostels u volledig verblijven als u het hostel elke dag kunt reinigen. Zelfs als je niet betaald wordt en net helemaal gratis kamer en bord wordt, is het nog steeds een manier om je reisfonds op te slaan.

While numerous hostels will have signs announcing their work opportunities, many won’t. Don’t be scared to ask about them. Additionally, if you have other skills (such as site design, photography, visual arts skills, etc.) you can also try to barter those for totally free accommodation.

Worldpackers is an amazing resource for finding this kind of work in hostels around the world.

8. become a scuba Diving Instructor

If you are a certified diver and want to become an instructor, there are dozens of huge scubaBestemmingen over de hele wereld waar u gemakkelijk werk kunt vinden (inclusief Thailand, Cambodja, Honduras, het Caribisch gebied en Bali).

Het controleren van de site van het duikbedrijf op openingen is een goede plek om te beginnen, maar het is dat direct op hun kantoor wordt gevraagd de beste manier is om erachter te komen of er mogelijkheden beschikbaar zijn. Houd er ook rekening mee dat cruiseschepen ook vaak duikinstructeurs nodig hebben en dat er tonnen duikcentra in Noord -Amerika zijn als je net begint en op zoek bent naar ervaring voordat je naar het buitenland gaat.

9. Maak gebruik van uw bestaande vaardigheden

Onderschat uw bestaande vaardigheden niet als u naar het buitenland gaat. Als je een muzikant bent, instrueer dan mensen hoe ze moeten spelen. Als je danst, bied dan lessen aan. Instrueer yoga, knip haar, bied bedrijfsconsulting, kook voor mensen – gebruik alle vaardigheden die je hebt om een ​​baan te vinden. Wees niet verlegen – wees creatief!

Websites zoals Craigslist en Gumtree zijn twee plaatsen om uw vaardigheden te adverteren en werk te vinden. Waar een testament is, is er een manier!

Je kunt ook onze Airbnb -ervaringen controleren en je vaardigheden/ervaringen daar bieden als het logisch is (je kunt dit ook doen voordat je vertrekt om veel meer geld te verdienen).

Als je een veelgevraagde vaardigheid hebt, is het creëren van je eigen baan een van de gemakkelijkste manieren om geld te verdienen. Ergens op de bestemming waar je bent, is er een persoon die de vaardigheid wil leren die je hebt. instrueer ze. betaald worden. Het geld is misschien niet geweldig, maar zoals ik in het begin zei, je wilt niet rijk worden – je wilt blijven reizen.

En afhankelijk van je vaardigheden, kun je ook virtueel gaan. Instrueer muziek of taal boven zoom, maak een online cursus, film yoga -video’s en stuur ze naar YouTube. U hoeft tegenwoordig niet op uw bestemming te werken, dus denk buiten de kaders na!

10. Word een barman

Bars hebben barmannen nodig – en elk land heeft bars! Bars op feestbestemmingen of bij hostels zijn de beste plaatsen om te gaan kijken, omdat ze vaak een hoge omzet hebben en het werk stabiel kan zijn.

In landen met werkvakantie -visa gaan deze banen vaak naar reizigers. Ik heb ook gezien dat bars in Zuidoost -Azië en Europa reizigers onder de tafel huren om werk te doen en flauwvallen. Het is niet veel geld, maar het is genoeg om wat maaltijden en drankjes te dekken.

Als je geen bartending -vaardigheden hebt, controleer dan of ze een vaatwasser nodig hebben. Het is een minder glamoureuze positie, maar het werk is net zo stabiel.

11. Werk in een restaurant

In dezelfde geest zijn Waitstaff, Bussers en vaatwassers altijd in trek omdat mensen heel vaak van die banen komen en gaan. Deze banen zijn gemakkelijk te krijgen, vooral in populaire backpack- en feestbestemmingen, evenals grote steden.

Nogmaals, in landen die werkvakantievisages hebben, worden reizigers de ruggengraat van de serviceconomie en kunnen banen vaak gemakkelijk te krijgen zijn. Bovendien, als u zich in een niet-Engelstalige land bevindt, maar de lokale taal kunt spreken, probeer dan een aanvraag in te dienen voor restaurants die populair zijn bij expats. Je tweetalige vaardigheden zullen van pas komen.

Wees ook niet bang om in de keuken te werken. U hoeft geen interactie met klanten, dus u hebt minder taalcompetentie nodig. Zolang je wat ervaring hebt als lijnkok, kun je waarschijnlijk een positie vinden om je voet in de deur te krijgen. Koken is een universele taal!

12. Doe vrijwilligerswerk

Hoewel deze posities niet betalen, bespaart u geld op kamer en boord die u langer op de weg houdt. Bovendien doe je iets goeds voor de wereld. Win-win!

U hoeft ook niet veel geld uit te geven met grote wereldwijde organisaties in aankoop om vrijwilligerswerk te doen. Die bedrijven houden uiteindelijk een grote snee voor zichzelf voor ‘operaties’.

In plaats daarvan, wanneer u op een bestemming aankomt, vindt u vrijwilligersmogelijkheden waar uw tijd (en geld) het meest kan helpen. Ik raad de site ook ten zeerste aan om vrijwilligerswerk te doen; Het is de beste site voor het vinden van kleinschalige, lokale vrijwilligersinitiatieven.

Bovendien zijn Worldpackers, Workaway.com en WWOOFing andere nuttige bronnen om vrijwillige oppor te vinden

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *