Wonen in Buenos Aires: onze onverwachte liefde / haatrelatie met de hoofdstad van Argentinië


van de noordkust van Colombia naar het meest zuidelijke land op het continent, stapten in onze vlucht in Cartagena op weg naar Buenos Aires, Argentinië, dat zou zijn Ons kortetermijnhuis voor de volgende maand.

Bekend om zijn overheersende steaks, robuuste wijnen en zwoele tango-dans, keken we er erg naar uit om voet te stappen in ons tweede Zuid-Amerikaanse land.

We konden niet wachten om tango -shows overal in de stad te zien!
Het klonk allemaal ideaal en we hadden hoge verwachtingen van onze tijd in de beroemde Latijns -Amerikaanse hoofdstad, maar helaas waren we enigszins in de steek gelaten.

Ik kan de reacties al horen:

“Ben je gek?”

“Hoe kon je niet van een van de vele dynamische steden van Latijns -Amerika houden?”

“Je moet het dan gemist hebben.”

Weet je wanneer je ergens aankomt en je snel weet dat je er dol op zult zijn en dat je gewoon ‘klikt’ met de plek? Dit is ons verschillende keren overkomen en we houden praktisch altijd van overal die we bezoeken. Maar we gaan allemaal over eerste indrukken en Buenos Aires had gewoon niet de sfeer of het gevoel van andere grote steden waar we zijn geweest.

Om eerlijk te zijn, worden talloze mensen verliefd op de stad en er zijn verschillende dingen te doen in Buenos Aires, maar voor ons ontbrak gewoon iets.

Het had kunnen zijn omdat we nog niet klaar waren voor een huis en nog steeds veel meer van Colombia wilden reizen. Of mogelijk was het te wijten aan het feit dat de locatie van ons huis veel verder weg was van de belangrijkste locaties en buurten dan we dachten dat het zou zijn. Of misschien is het omdat ik 2 weken naar artsen moest gaan vanwege mijn rugpijn.

Lijden onze ervaring in Buenos Aires vanwege onze persoonlijke gevoelens, of is de stad gewoon niet zo aantrekkelijk? We hadden persoonlijk een liefde / haat (afkeer) relatie met de stad tijdens ons verblijf van 1 maand, en verschillende dingen over BA verbaasden ons ook. Laten we het afbreken.

De liefde

Ons appartement

Groggy vanaf de nachtelijke vlucht met layovers, we hebben Carla, de eigenaar van onze Airbnb, ontmoet. Dit was de eerste keer dat we ooit Airbnb hadden gebruikt en we hadden onze vingers gekruist in de hoop dat het een goede ervaring zou zijn. Gelukkig was de gastheer erg lief en was het huis dat we huurden net zoals het werd beschreven op de online boekingssite.

De woonkamer van ons huis in Buenos Aires – net zoals het er online uitzag.
Ons kleine huis was gevestigd in de Crespo -wijk Vacation Home, ongeveer 20 minuten lopen van Palermo. Uitgestuurd met een solide wifi-verbinding, een zeer comfortabele kingsize bed, bank en stoelen en een flatscreen-tv, dit huis zou onze digitale nomad-basis zijn voor de volgende 30 dagen.

De accommodatie had een goed uitgeruste keuken, een oven (ja!) En een ontbijtbar. Op slechts enkele ogenblikken van het huis was een fitnesscentrum, een grote supermarkt, een paar restaurants / cafés en een bushalte.

De woonkamer / eetkamer / keuken van ons huis in Buenos Aires
Ongeveer 20 – 30 minuten lopen door lommerrijke straten, bracht ons naar de trendy Palermo -wijk die onze favoriete rode wijnbar bood, een fantastische hamburger joint, wat winkelen en veel (relatief dure) restaurants.

Een wandeling van 30 minuten in de andere richting bracht ons naar een prachtig park, Parque Centenario. We hadden zich verheugd over een paar middagen rond te lenen en de lokale bevolking op hun partner te kijken terwijl ze met hun vrienden kletsen.

We hebben zeker van ons kleine appartement gehouden.

Dit is het prachtige Parque Centenario, ongeveer 30 minuten lopen van ons appartement
Recoleta Cemetery

Ten oosten van Vacation Home Crespo is de buurt van Recoleta, een van de veel meer luxe plaatsen in Buenos Aires. De thuisbasis van de beroemde, extreem sierlijke begraafplaats, dit is een must-see voor iedereen die de hoofdstad van Argentinië bezoekt.

Er zijn 4691 mausoleums langs de “straten” van deze begraafplaats, in een brede verscheidenheid aan architecturale stijlen-neo-gothic, art deco, barok en meer. Veel van de graven zijn in uitstekende staat, maar sommige zijn echt niet onderverdeeld met gebroken glas, spinnenwebben en afval erin.

Wandelend door de “straten” van de Recoleta -begraafplaats was een hoogtepunt van onze tijd in Buenos Aires

Ik heb nog nooit zo’n begraafplaats gezien. Dus talrijk van de graven zagen eruit als kleine kerken of hofhuizen! Het was een zeer uitstekende site.

De mensen van Buenos Aires

We vonden de Porteños (mensen van BA) erg vriendelijk en gastvrij – vooral voor een grote stad. We hadden gehoord dat mensen in Buenos Aires een beetje “hooity-to-heity” kunnen zijn en zichzelf als de beste kunnen beschouwen, maar als toeristen hebben we dat gevoel niet gekregen.

De mensen waren welL-gemanierd, beleefd, attent en genereus. Veel meer dan niet, we zagen de lokale bevolking geld geven aan straatartiesten en ook aan daklozen. Bovendien gaven de mannen praktisch altijd hun stoelen op in de bus naar vrouwen, en hielden de deuren open van restaurants en winkels – ridderlijkheid is niet dood!

San Telmo Sunday Market

Ten zuiden van Recoleta is de interessante wijk San Telmo, een van de oudste barrios in Buenos Aires. Hier konden we eigenlijk wat tango -dansen bekijken – iets waarvan we dachten dat het veel vaker zou worden gezien. Er zijn hier niet zo veel hoogbouwgebouwen en de buurt is gewoon veel interessanter dan andere.

De zondagmarkt begint bij Plaza de Mayo en lijnt de straat van Defensa tot Plaza Dorego en verder. De markt bruist van zowel de lokale bevolking als toeristen elke zondag. Alles wat je kunt bedenken is hier verkocht en we hielden ervan een zondag door de straten te dwalen.

Dit lieve paar deed wat tango op straat naar livemuziek tijdens de San Telmo -markt
De haat (of, niet leuk)

Zoals je kunt zien, was er veel dat we leuk vonden aan Buenos Aires, maar elke stad heeft zijn fouten. Sommige dingen die we niet leuk vonden over Buneos Aires waren eigenlijk niet de schuld van de stad, het is gewoon dat we er om deze redenen persoonlijk niet mee zijn:

Honden shit

OK, dus misschien is deze de feitelijke fout van de stad!

Er was hondenpoep over de hele trottoirs, overal in de stad. En het was niet omdat er overal in BA zwerfdieren zijn, eigenlijk was het precies het tegenovergestelde. We hebben geen zwerfdieren gezien, gewoon goed verzorgd, eigendom van honden. De honden zouden hun zaken doen en de eigenaren zouden het niet oppakken. Zo vies.

Het is moeilijk om te genieten van rondlopen om op te kijken naar architectuur en bomen wanneer je talloze stapels doggy do-do op elk trottoir moet ontwijken.

Vrij grof, toch?

Laat eten

We hadden echt moeite om op het eetschema van Buenos Aires te komen. De mensen van Argentinië, en vooral in de stad Buenos Aires, eten graag om 10.30 – 11.30 uur ‘s nachts. En het is niet alleen dat de mensen graag laat eten, maar de restaurants gaan pas rond 21.30 uur open en zijn in wezen leeg tot ongeveer 22.30 uur.

Zelfs kinderen eten op dat moment!

Hierdoor hebben we thuis talloze maaltijden bij het eten.

Zodra we zelfs wat sushi hebben besteld via een app die populair is in Buenos Aires. We wachtten 1,5 uur en het eten verscheen niet. Dus hebben we onze Airbnb -gastheer een bericht gestuurd en haar gevraagd of voedsel meestal zo lang duurt om in BA te worden afgeleverd. Ze lachte en zei dat de sushi -plek zeker nog niet open is, het is pas 8:30! Maar dat onze aankoop eerst zou zijn wanneer ze openden. Het arriveerde net na 22.00 uur.

Onze Airbnb -gastheren hebben ons om 22.00 uur vriendelijk uitgenodigd voor het avondeten. We zijn pas om 1:30 uur thuisgekomen van het diner!

De grootte

We hebben snel geleerd hoe uitgestrekt en groots de stad BA is. Tal van de straten zijn ongelooflijk breed en verkeer gevuld, terwijl talloze parken, pleinen en rotondes enorm zijn.

In feite waren we op een dag op een weg met 12 rijstroken … 12! En het was ook niet alsof we buiten de stad waren, we waren net op weg naar de haven om ons naar Uruguay te brengen.

Vanwege de enorme grootte van Buenos Aires, was het niet zo gemakkelijk voor ons om gewoon naar een andere buurt te “springen” om wat diner te krijgen, en we konden zeker niet naar San Telmo, Recoleta, La Boca of Centro lopen. Overal naartoe gaan was een beetje een taak.

Onnodig te zeggen dat we veel gebruik hebben gemaakt van onze openbaar vervoerkaart.

De metrolijn in Buenos Aires

Moeilijk Spaans wordt gesproken

We spreken geen Spaans. Maar we waren net 6 weken in Colombia geweest en konden meestal begrijpen wat mensen zeiden. We konden voedsel kopen, op transport gaan en enkele basisgesprekken voeren.

De Spanjaarden die in Buenos Aires worden gesproken, is anders dan Spaans dat we ooit hebben gehoord. Ze spreken met een Italiaanse toon en een dubbele “L” in een woord is een “sh” -geluid, in plaats van een “y” -geluid (dat wil zeggen: voor kip is het niet poy-o, het is po-sho). Ze spreken ook extreem snel en gebruiken veel jargon!

We worstelden veel om te begrijpen toen mensen tegen ons spraken, en niemand begreep wat we zeiden. Dit was niet geweldig voor ons vertrouwen.

Niet erg charmant

Tot onze verbazing vonden we Buenos Aires niet zo charmant. We hadden verwacht dat er verschillende levendige straten zouden zijn bekleed met cafés en bars. We dachten dat we straatartiesten zouden vinden die tango deden. We visualiserenED kleine pleinen geweldig voor mensen die kijken.

In plaats daarvan waren er hier en daar een paar cafés, tango alleen op zondag op de San Telmo -markt (of als we onze nacht om 3:00 uur wilden beginnen, konden we naar een Milonga gaan), en substantiële pleinen met niet veel gaan Aan.

Voor ons had Buenos Aires gewoon niet de charme die we hoopten dat het zou doen.

Mooie bomen hielpen het anders gebrek aan charme goed te maken

Dingen die ons verbaasden

Het is niet zoals de ansichtkaarten

Ken je die foto’s van Buenos Aires en zijn kleurrijke gebouwen? Nou ja, er is het gebied met kleurrijke gebouwen, maar het is alleen in de wijk La Boca, en het is slechts in een zeer kleine straat. De rest van de buurt is “te gevaarlijk” voor toeristen om rond te lopen.

De andere foto’s die we hadden gezien, waren van prachtige Europese gebouwen die over de straten torenhoog waren. En nogmaals, ja, er zijn een aantal echt mooie gebouwen, maar ze zijn echt alleen rond het Centro- en Recoleta -gebied en zijn er maar weinig tussen.

De prachtige Plaza Mayo in Centro had zeker een aantal mooie gebouwen, maar niet tal van andere gebieden
Dit verbaasde ons echt omdat we dachten dat er veel meer gebieden zouden zijn zoals we op de foto’s hadden gezien voordat we aankwamen. Het bleek dat fotografen slim de goede gebouwen hadden geselecteerd om te fotograferen, wat de stad echt niet correct illustreert.

De lage kosten

Buenos Aires was niet zo duur als iedereen had gezegd. Ons huis was niet de meest betaalbare ($ 1.200 USD / maand), maar we konden maaltijden hebben in een restaurant voor minder dan $ 10. Boodschappen waren zeer betaalbaar, Carry was $ 0,50 / reis en flessen echt goede rode wijn konden worden verkregen voor minder dan $ 15 – en ik impliceer echt goede, Gran Reserva -flessen.

Voor een grote stad, en een met een geloofwaardigheid om duur te zijn, vonden we het eigenlijk behoorlijk betaalbaar.

Een biefstukdiner met voorgerecht en rode wijn zou kunnen worden verkregen voor $ 15 (voor ons allebei)

Niemand in de buurt voor de vakantie

We keken er echt naar uit om kerst en oudejaarsavond in zo’n bekende stad door te brengen! Maar toen de dagen kwamen, was er niemand in de buurt. Blijkbaar onticht iedereen de stad tijdens de vakantie met hun families en gaat het naar het strand.

We gaan de straat op op oudejaarsavond omdat er toeristen moesten zijn, toch? We verlieten het huis om 23.30 uur en de straten waren dood. Het was zo griezelig. We gingen op weg naar het Serrano Plaza in Palermo en vonden veel toeristen die in de restaurants zaten en er ongelooflijk verveeld uitzagen. Aan de bar waren we in feite, Nick en ik waren de enige die het aftellen naar het nieuwe jaar deden.

Gelukkig nieuwjaar!! Wij waren de enige die aftellen tot middernacht … maar ach nou ja

Dit was niet de viering waar we helemaal naar op zoek waren.

Maar de reddende gratie was toen een groep Candombe -dansers en drummers uit Uruguay op straat begonnen te spelen en we een paar uur daalden. De onderstaande foto schetst een behoorlijk leuke foto van Nieuwjaars in Buenos Aires, en voor het uur dat de drummers daar waren, was het leuk … maar voor de rest van de tijd was het dood.

Gelukkig kwamen deze dansers en muzikanten uit op oudejaarsavond !!
De Italiaanse invloed is prominent aanwezig

In 1857 tot 1940 was er een enorme instroom van Italianen die naar Argentinië emigreren, en in het bijzonder Buenos Aires.

Volgens Wikipedia, 25

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *