ACI Trezza: Een relaxte kustplaats in Sicilië


Avontuurlijke Kate bestaat uit gelieerde links. Als u via deze links een aankoop doet, verdien ik een commissie zonder extra kosten voor u. Bedankt!

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Deel op Pinterest
Deel op e -mail

Ik vind het heerlijk om een ​​nieuwe plek volledig bij toeval te ontdekken. Ik had van tevoren veel onderzoek gedaan naar Sicilië, maar een van mijn favoriete plekken [bleek een kleine kustplaats te zijn waar ik nog niet van had gehoord tot de dag dat mijn moeder, mijn zus en ik bezocht.

Het was onze tweede ochtend op Sicilië en we voelden ons niet te energiek, maar we wilden naar buiten en ergens zien.

“Waarom ga je niet naar Aci Trezza?” Onze Agrriturismo -gastheer Maria stelde voor.

Hmm. Daar had ik nog nooit van gehoord. Mijn mama en Maria begonnen de stad over te gaan toen ik afwezig door Snapchat scrolde en zo nu en dan fragmenten van hun toespraak hielden.

Een klein stadje op zee? Zeker.

“Wat is die stad, alweer?” Ik vroeg de echtgenoot van Maria, Franz.

“Aci Trezza. Het ligt dicht bij Catania. ”

“Aci Trezza,” mompelde ik toen ik de routebeschrijving op Google Maps stopte. “Zal het moeilijk zijn om te parkeren?”

‘Niet overdag. Er komen ‘s nachts veel meer mensen om vis te eten.’

Hmmm. kan goed zijn.

Zonder iets te weten dat verder gaat dan het getuigenis van Maria en Franz, vertrokken we naar dat kleine dorp aan zee – een dorp dat ik je graag op foto’s zou laten zien.

Aci Trezza is de thuisbasis van de Isole Ciclopi of Cyclops ‘eilanden, rotsen die uit de zee opstijgen.

Net als veel eilanden in de Middellandse Zee, beweert Sicilië een van de bestemmingen in de Odyssey te zijn. Men denkt dat Cyclops namelijk onder Mount Etna heeft geleefd en toen hij rotsen naar Odysseus gooide, landden ze hier in de zee.

Aci Trezza is niet de thuisbasis van zandstranden – in plaats daarvan zul je rotsachtige gebieden vinden om te zitten en te zonnebaden.

Beter nog, kies een strandclub gebouwd op een dek op palen, waar je kunt ontspannen onder een paraplu en een trap in de zee kunt lopen.

Natuurlijk gaat er niets boven deze strandclub, waar je je kunt voelen als de koning van de rotsen!

U kunt een boot of stand-up paddleboard huren en de eilanden verkennen, inclusief deze, het grootste eiland van allemaal.

De jachthaven? Behers druk voor zo’n ingehouden stadje.

Dus hebben we veel gedaan in Aci Trezza? Nee! Het was een glorieuze dag van het eten van Granita, crashen op stoelen in de Ghenea Beach Club en de dag af te ronden met gigantische oesters en Prosecco, de lokale 10 Euro Aperitivo.

Terwijl de zon langzaam onderging, wist boten in de baai langzaam goud, ik wist dat we iets speciaals hadden gevonden – een onderbreking van de constante gekte van een wild en onvoorspelbaar eiland.

Het was vrij van korte duur. We namen wat leek op een veel gemakkelijkere route naar huis en belandden in een geitstampede. Omdat het nog steeds Sicilië was.

Essentiële info: ACI Trezza is een paar steden ten noorden van Catania. Er is een goedkope parkeergarage (volg de borden voor Parcheggio) in de hoofdstraat die door de stad loopt.

We brachten onze dag door in de Ghenea Beach Club. Het kostte slechts 5 euro ($ 6) per persoon en u krijgt een stoel, paraplu, tafel en toegang tot badkamers en veranderende faciliteiten.

We verbleven in een suite met twee slaapkamers in Agriturismo La Rocca della Rosa in Zafferana Etnea, die hier ook op Airbnb kan worden geboekt, voor $ 115 per nacht plus Airbnb-vergoedingen. Dit is een geweldig agriturismo met een zwembad, lekker eten, en de vriendelijkste eigenaren, Maria en Franz. Je zult het hier geweldig vinden. Het ligt op een beste locatie voor het verkennen van Mount Etna en Noordoost -Sicilië; De stad Zafferana is ook prachtig (mis Blue Gel Gelato niet!).

Als hotels veel meer jouw ding zijn, kun je hier de beste prijzen vinden voor hotels in Zafferana Etnea.

Zorg ervoor dat u voor uw reis een reisverzekering koopt. Ik gebruik en beveel wereldnomaden aan.

Waar is je favoriete badplaats die niemand kent?

Ontvang e -mailupdates van Katenever, mis een bericht. Afmelden op elk moment!

Voornaam
Laatste naam Namelast
Uw e -mail uw e -mail
Indienen

Delen op Twitter
Delen op Facebook
Deel op Pinterest
Deel op e -mail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *