Waar te blijven aan de kustlijn van Amalfi om de echte Amalfi


te zien. De kustlijn van Amalfi is extreem prominent met toeristen over de hele wereld. evenals terecht. Het is snel een van de mooiste locaties op aarde. Waar blijf je echter aan de kustlijn van Amalfi en hoe zie je er precies het allerbeste te zien?

Iedereen heeft gehoord van de kust van Amalfi. Sociale media, reisbladen en zelfs kookprogramma’s hebben dit sensationele deel van Zuid -Italië op een bepaald moment in het recente verleden gekenmerkt.

En het is over het algemeen logisch.

De hele opmerkelijke kustlijn van de baai van Napels evenals het schiereiland Sorrento is tenslotte hartverscheurend mooi. Ergens die er zo geweldig uitziet als dit zal altijd de aandacht trekken. Evenals de 10 miljoen + bezoekers per jaar verifiëren het.

Met zo veel bezoekers zijn menigten onvermijdelijk. Zwermen van vakantiegangers veranderen de heerlijke terrasvormige straten van Positano en de slaperige kustlijn van Amalfi in vakantievallen die de natuurlijke aantrekkingskracht van het gebied deuken.

Maar toerisme heeft de neiging om dat te doen, nietwaar? het item van zijn genegenheid schaden?

Gelukkig zijn er een paar locaties tussen de hotspots van de kustlijn van Amalfi, waar je niet alleen een echt gevoel krijgt van waar dit prachtige deel van Campania over gaat, maar ook waar je niet alle methode betaalt met je neus om daar te blijven.

We hebben een snapshot -video van de kustlijn van Amalfi samengesteld en een paar van de hoogtepunten van dit buitengewone schiereiland. De kliffen, de stranden, de steden, de foodfestivals …

Klik hier om te genieten van de video op YouTube.

Waar te blijven aan de kustlijn van Amalfi om de echte amalfi te zien

Vico Equense

De allereerste stad waar je op komt op het schiereiland Sorrento, evenals de kustlijn van Amalfi is Vico Equense. Het wordt vaak over het hoofd gezien door reizigers die rechtstreeks op weg zijn naar beter bekende Sorrento langs de kust.

Deze Cliffftop-stad heeft niet de terrasvormige rode tegel dak esthetiek van Sorrento of Positano. Wat het echter mist in die ader van design maakt het goed met Castellos en kathedralen die over kliffen wankelen die ver beneden in de zee turen.

Vico Equense is huis van een behoorlijk beetje strand en de haven, evenals de stad zelf heeft een rijkdom aan restaurants, bars en cafés. Onze geliefde is Ristorante Cerase, die uitzicht heeft op de Golf van Napels, evenals een menu met regionale creatie en zeevruchten die je hongerig maken, zelfs als je je vol voelt.

We hadden ook veel geluk voldoende om ons te timen om volledig te gaan met de jaarlijkse voedselviering van de stad – Festa Vico – die bijna elke straat wordt gesloten voor webverkeer en geopend is voor foodies. Star-chef-koks uit de hele regio komen om hun geliefde gerechten te delen bij kraampjes die rond de stad zijn bezaaid. Het is een goed moment om hier te zijn!

Om te komen is vooral eenvoudig van Vico Equense, dat zijn eigen treinstation heeft. Verbindingen met de rest van het schiereiland, evenals eveneens met Napels en Pompeii geven aan dat deze stad een perfect gebied is om jezelf te baseren om de Amalfi -kust te bekijken.

Praiano

Aan de andere kant van het schiereiland naar Vico Equense, gebruikt Praiano een paar van de allerbeste uitzichten op dichtbij Positano vanuit de ondiepe baai. Het is een schattige stadje met een paar winkels, bars en restaurants langs de primaire weg die rond de kust loopt.

Het strand van Praiano is een lange wandeling langs de kliffen, evenals een nog langer die weer omhoog komt. Het is het echter waard. Dingen worden samen geholpen met een goed ingestelde bar halverwege. Wees echter bereid om te wachten, want het is begrijpelijkerwijs overpopulair en overweldigend onderbezet.

Onze allereerste stop toen we in Praiano kwamen opdagen, was Trattoria San Gennaro, die uitkijkt over een piazza met exact dezelfde naam gekoppeld aan een prachtige barokke basiliek op exact dezelfde naam – evenals het startpunt voor deze eponymie.

De trattoria die een bezoek waard zijn, evenals het uitzicht op de Piazza is een juweeltje voor mensen kijken. Vooral wanneer de lokale bevolking evenals hun jongeren komen voetballen en ‘s middags beschikbaar zijn.

De bar Del Sole is geweldig voor drankjes en trekt zowel bezoekers als de lokale bevolking, evenals voor een fantastische bar op het dak, naar boven in het Hotel Le Fioriere.

Voor zowel Praiano als Vico Equense ontdekten we uitzonderlijke eigenschappen op Airbnb. Ze waren veel veel budgetvriendelijker dan hotels in het gebied. Naast beide steden zijn ook betaalbaarder om in te blijven dan Positano, Sorrento of Amalfi.

Ravello

Toen we terugkwamen van onze reis naar de kust van Amalfi, vroegen vrienden in de reiscomponerende buurt ons of we omgingen met Ravello. Helaas hebben we het deze keer niet gehaald, maar we zullen een punt maken als we de mogelijkheid hebben om terug te keren.

Ravello is hoog in de heuvels terug uit de stad Amalfi en heeft een spectaculair uitzicht over de kust. Evenals omdat het is teruggezet van de primaire weerstand, heeft Ravello een neigingom minder hectisch te zijn dan veel andere steden in het gebied.

Een culturele hotspot, deze stad heeft veel fantastische dichters, schilders en protagonisten achtervolgd. De wil van Winston Churchill, Greta Garbo, D H Lawrence en Virginia Woolf hebben hier allemaal doorgebracht.

De geavanceerde villa’s en aantrekkelijke restaurants bewijzen de wanneer hoogvlucht aristocratie die Ravello thuis noemde. Tegenwoordig is het het beste gebied voor een veeleisende reiziger. Je kunt hier meteen uit de weg gaan van de gokgelende menigten en het leven ervaren dat echt Amalfi is.

Geen disconteringsvoet Napels

Napels heeft de afgelopen jaren veel kwaad gedaan en heeft een trackrecord ontwikkeld als ruw, gevaarlijk en vies. Natuurlijk is elk type enorme stad zowel zijn donkere kant als Napels niet immuun.

Maar met zijn beroemde warmbloedige locals, evenals boeken, evenals films zoals Gamorrah die het ergste van Zuid-Italië toont, is het trackrecord van Napels begrijpelijk.

Maar wanneer Christina en ik in Napels ben geweest, hebben we ontdekt dat het een fascinerende, vriendelijke, prachtige stad is. Evenals absoluut niet veel gevaarlijker of beangstigend dan Londen of Parijs, of een andere vorm van andere grote Europese stad echt.

Napels is een uitstekende stad om uit te checken en, als de dichtstbijzijnde reishub naar de kust van Amalfi, is het beste lanceerplatform (of landingsstip) voor een reis daar.

Treinen lopen rechtstreeks van het treinstation van Napoli Garibaldi rechtstreeks naar Vico Equense of zelfs tot Sorrento. Naast daar brengen bussen je overal mee naartoe dat je langs de kust wilt.

Voor onze laatste reis naar Napels verbleven we in Hotel Piazza Bellini, dat centraal gelegen, comfortabel, betaalbaar, evenals verrassend leuk en eigentijds voor zo’n oud gebouw is. Inspecteer hier onze evaluatie van Hotel Piazza Bellini.

Als u zowel naar Napels als de kust van Amalfi reist, moet u absoluut tijd ontdekken om naar Pompeii te gaan. Hier zijn enkele van onze geliefde artikelen over de vergeten stad:

10 dingen die je moet zien in Pompeii
Vereist u een excursiegids in Pompeii?
Diy pompeii excursie – precies hoe je het allerbeste uit pompeii kunt halen
En voor veel meer van onze verhalen over Italië in het algemeen, inspecteer onze Italiaanse bibliotheek hier.

Natuurlijk, overal waar je naar binnen gaat, evenals rond de kust van Amalfi, een prachtig uitzicht, een smakelijke maaltijd of een fascinerende regionaal zal niet ver weg zijn.

Dat is het geweldige van reizen in Italië: zelfs op de meest toeristische plaatsen is het echte leven nooit zo ver onder het oppervlak of buiten de horizon.

Ben je naar de kust van Amalfi geweest? Waar verbleef je? Had je een geliefd deel? Vertel het ons in de reacties!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *