Bandelier National Monument: Tsankawi Village Trail


omhuld binnen Bandelier National Monument en gelegen in de buurt van de stad Los Alamos, het Tsankawi Village Trial is een leuke optie voor bezoekers die op zoek zijn naar een minder gestructureerde – en mogelijk minder drukte – en het begrijpen van de levensstijl van de voorouderlijke Tewa Pueblo -mensen. Op weg naar Santa Fe na het ervaren van het hoofdpark, stopten we bij het Tsankawi Village Trail met nauwelijks genoeg tijd om de volledige 1,5 mijl -lus te maken voordat de zon voor de dag ondergaat.

Mesa Trail met drop -off.

De gasten eisen dat ze drie houten ladders beklimmen en navigeren van smalle depressies die diep in vulkanische tufsteen worden gedragen, is de Tsankawi Village Trial niet mogelijk voor rolstoelen of kinderwagens of iemand met beperkte mobiliteit. Houd op de daglichtwaarschuwingen, omdat veel van de wandeling zich binnen de voet van steile drop-offs bevindt (die je niet in het donker zou willen navigeren). Zorg ervoor dat je de toiletten bij de trailkop gebruikt en koop een trailgidsboekje voor $ 1; Het pad is niet gemarkeerd, behalve de twintig verklarende referentie in het boekje.

Een van de drie houten trappen.

Gelegen op het pyjarito-plateau, zijn overblijfselen van het leven van zeshonderd jaar geleden gekenmerkt door rotstekeningen en pictogrammen, fragmenten van aardewerk en cavates (kleine kamers gesneden in de zijkant van de mesa). Het gidsboekje vertelt ons dat Tsankawi betekent “dorp tussen twee canyons bij de klomp van scherpe, ronde cacti.”

Toen we de bovenkant van de Mesa en het spectaculaire uitzicht op de Jemez Mountains, Sangre de Cristo Mountains en de Rio Grand Valley naderden, zagen we fragmenten van aardewerk langs het pad. Met een gemiddelde van 15-inch regenval elke regio werden aarden potten gebruikt om water te verzamelen uit een nabijgelegen stroom voor het drinken en cultiveren van gewassen maïs, bonen en pompoen. We merkten op dat een breed scala aan “rockkunst” in de zijkant van de kliffen werd uitgehouwen. Zoals je op deze foto kunt zien, begon de zon echt onder te gaan.

Het vermelden waard is het idee om een langere broek te dragen voor deze excursie. Tegen het einde van de wandeling waren mijn benen redelijk bekrast uit langdurige periodes die door de vulkanische tufsteen navigeerden. Ik ben er ook vrij zeker van dat ik enkele van de “scherpe, ronde cactussen” heb tegengekomen waarnaar werd verwezen in de definitie van het woord tsankawi.

Erosie van mensen is de belangrijkste reden waarom delen van het pad vandaag zijn gesloten. Sommige cavates staan open voor verkenning, met een notitie in het Trail Guide -boekje om voorzichtig en respect te zijn voor hun oude geschiedenis. Eén trailbord herinnert ons eraan: “Deze belangrijke ruïne en de grotkamers in deze omgeving zijn beschermd voor toekomstig wetenschappelijk onderzoek. Neem alsjeblieft niets anders dan foto’s en laat niets anders achter dan tracks. ”

Eén groep onderzoekte verder dan de borden “niet binnenkomen”, een gedurfde zet die sommigen van ons redelijk geïrriteerd en overstuur maakte. Ik weet niet zeker hoe ik deze specifieke situatie na het feit moet behandelen, behalve om op te merken dat parkregels bedoeld zijn om alle bezoekers veilig te houden en om onze nationale parken en monumenten voor de komende generaties te behouden.

Gelukkige paden!

Verwant

Pipestone National Monument Tijdens het passeren van de zuidwestelijke hoek van Minnesota eerder deze zomer, is een onmiskenbaar bruin en wit bord gereserveerd voor nationale monumenten in zicht: Pipestone National Monument in de stad Pipestone, Pipestone National Monument is de site waar generaties Amerikaanse Indianen hebben Kwarden en ga door met steengroeve, …
29 augustus 2014 in “Geschiedenis en monumenten”

Familie -activiteiten in Sunriver en Bend, Oregonset op de oostelijke helling van de Cascade -bergketen, de hoge woestijn van Central Oregon is een plaats van rauwe, natuurlijke schoonheid, vol met dieren in het wild en overvloedige recreatie. Gescheiden door vijftien mijl, zijn de steden Sunriver en Bend het hele jaar door populaire vakantiebestemmingen voor gezinnen die de regio bezoeken. Terwijl het ultieme …
2 maart 2016 in “Oregon”

Hoe u Amerikaanse nationale parken kunt verkennen: solide advies van ervaren Family Travel Bloggersif Je hebt plannen om een van de nationale parken te bezoeken die verspreid zijn over de VS, de Amerikaanse Samoa of de Maagdelijke eilanden, neem een minuut om deze lijst te scannen en te kijken of je park ( s) staat op de lijst. Geschreven door enkele van de meest doorgewinterde familiebloggers en journalisten van …
3 juli 2015 in “National Parks”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *