Top Travel Tip-Off: Corrour Station, Schotland


Houd er rekening mee dat die scène van Trainspotting? Wanneer ze het Schotse platteland in gaan naar dat echt geïsoleerde treinstation? Nou dat is een echte plek. Het wordt Corrour Station genoemd, en het is een beetje verborgen truc – een diamant tussen de distels.

Onze lieve goede vriend Jimmy, die bijna elk jaar thuis naar Bonnie Scotland gaat, ontdekte deze locatie terwijl hij vorig jaar de Highlands of Inverness-Shire verkende.

Corrour Station House is de droom van een wandelaar. Het is een van de meest afgelegen treinstations, gevonden op Rannoch Moor. Wat meer is, op 408m boven zeeniveau is het het grootste station van het VK en het is omgeven door Lochs en bergen en dat opvallende Schotse Highland -landschap.

Ik heb geen concept precies hoe Jimmy deze locatie tegenkwam – het is zo ver van iets. Het is alleen te voet of met de trein toegankelijk – de dichtstbijzijnde weg ligt meer dan 27 km afstand.

Jimmy bleef de nacht in het Ossian hostel voor de weg, maar had die avond in het Home Restaurant van Corrour Station. Het was toen dat hij zich realiseerde dat er naast wat hij ons vertelde, het allerbeste voedsel dat hij ooit heeft gegeten, onder de aandacht was gebracht.

En Jimmy begrijpt lekker eten: hij besteedt het grootste deel van zijn werkende leven in het clubniveau vier seizoenen in Sydney.

Corrour Station Home werd overgenomen door een jong stel-Ollie Bennett evenals Lizzie Mackenzie-in 2012. Ze renoveerden dit iconische bitstation thuis van het hostel dat het in een mooi gasthuis met vier kamers was. Elke ruimte heeft een en-suite badkamer en ze zijn meestal 4 maanden van tevoren geboekt!

Jimmy kon die nacht geen ruimte krijgen, maar hij is geboekt voor volgend jaar. Hij bleef echter nog een nacht in het hostel. Hij veranderde zijn reisplannen toen hij Ollie, die een deskundige chef -kok is, ontdekte, die aan iets uit de rug werkte.

“Wat doe je daar?” Vroeg Jimmy.

Ollie rookte zijn eigen zalm, gevangen in een van de hechte rivieren, voor het avondeten die avond. Het was een no-brainer voor Jimmy, en er waren geen spijt van hem voor zijn aanpassing in plan.

We hebben het moeilijk geprobeerd om de frisse, schone lucht, het ongelooflijke uitzicht te stellen; De ongerepte lochs, de indrukwekkende bergscape, de enigmatische Moren … zelfs de foto’s die we hebben gezien lijken de locatie echter niet te doen.

Corrour Station Home Restaurant en Guesthouse

Openingstijden: Corrour Station Home is gesloten tijdens de wintermaanden en de ruimtes zijn van tevoren een lange methode geboekt. £ 100 per nacht (£ 70 voor enkele bezetting) inclusief ontbijt.

Het restaurant: open altijd voor inwoners van het pension: 8.00 uur – 22.00 uur. Niet-ingezetenen: 18.30 uur-22.00 uur voor het diner.

Corourse landgoed
Door Fort-William
Inverness-shire
PH30 4AA

P: +44 1397 732236 / +44 7786 216 350
W: Curour-Station-House-Restaurant.co.uk
FB: @CorrourstationHouserestaurant

Dit is absoluut een locatie voor containerslijst voor ons. Wat geloof je erover? Bent u een landelijke uitje of een stadsonderzoekstype?

Afbeeldingen met dank aan Courrour Station Guesthouse.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *