Lipa Cathedral: De Metropolitan Cathedral of San Sebastian


Ik moest mijn onderkaak met mijn hand duwen. Ik herkende niet dat ik de hele tijd dat ik opkeek, de enorme, ingewikkeld geschilderde cirkelvormige koepel die de Lipa -kathedraal bekroond, dat mijn mond wijd open was geweest van ontzag. De slechte reiziger was een van de weinige mensen binnen. Het was koud en dim in de kathedraal, zoals in de meeste grote kerken, evenals de prachtige koepel leek het meest goed verlichte deel van het gebouw te zijn. In feite verlichtte de koepel zelf de plaats, omdat het grootste deel van het licht binnenin met zijn kleine ramen kwam en wonder toevoegde aan zijn al grote ontwerp.

Maar zoals een gezegde zegt, deze koepel is slechts het topje van de ijsberg.

Wat wordt er in deze gids behandeld?

Geschiedenis van de Lipa -kathedraal
Architectuur en ontwerp
Paseo de San Sebastian
Tophotels en resorts in Batangassearch voor meer hotels!

Meer tips op YouTube ⬇️⬇️⬇️ Gerelateerde berichten:

Geschiedenis van de Lipa -kathedraal

De grootstedelijke kathedraal van San Sebastian in Lipa, vaker begrepen als San Sebastian Cathedral of meer Just Lipa Cathedral, heeft een lange geschiedenis van constructie, vernietiging en restauratie.

De grootstedelijke kathedraal van San Sebastian, of gewoon Lipa -kathedraal
De prachtige koepel van de lipa -kathedraal
Volgens de Lipa City Tourism Council kan de geschiedenis van de kathedraal worden teruggevoerd tot tot op 30 april 1605, toen het werd beheerd door de Augustinianen onder de titel “Convent of San Sebastian in Comintang.” Het oorspronkelijke gebouw was gemaakt van alleen lichte materialen.

Maar de bouw van de kathedraal die we vandaag zien, begon in 1779. Sindsdien heeft het een reeks renovaties ondergaan en een aantal aspecten was opgeteld totdat het uiteindelijk werd voltooid van 1865 tot 1894, onder de administratie van Fray Benito varas. In de 19e eeuw, nog steeds volgens de Lipa City Tourism Council, streden de steden Lipa, Taal, Batangas, Tanauan, evenals Bauan om te worden geselecteerd als de zetel van het nieuwe bisdom van de zuidelijke Tagalog -regio. Dit heeft de mensen van deze steden beïnvloed om enorme en extravagante kerken te ontwikkelen. In 10 april 1910 werd Lipa echter geselecteerd als de See (officiële zetel van de bisschop) en het nieuwe bisdom werd opgericht. Ze stellen dat het geweldige klimaat van Lipa een enorme impact had op de beslissing van de meesten. Eerwaarde Joseph Petrelli, de allereerste bisschop van het bisdom. Sindsdien is de kathedraal ook begrepen als de kathedraal van het bisdom Lipa. Tegenwoordig is Lipa nu een aartsbisdom dat veel van de kerken en parochies in naburige gemeenten en steden bedekt.

Lipa City was een van de zwaarst vernietigde steden in de regio na de Tweede Wereldoorlog. Samen met veel van Lipa’s voorouderlijke huizen die werden vernietigd, ervaren de kathedraal ook uit de wreedheden van de oorlog. Mgr. Alejandro Olalia leidde echter de restauratie van deze extreem speciale kerk in de jaren 1950. Veel aspecten waren toegevoegd en teruggebracht met de jaren.

Maar de geschiedenis is niet het enige interessante van de kathedraal.

Architectuur en ontwerp

De lipa -kathedraal werd gebouwd in de romaanse traditie. Het heeft een enorme cirkelvormige koepel, gigantische muren en kolommen, balkons en bogen. Trots voor de kerk staan ​​is een klokkentoren, die, net als de koepel, is verfraaid met lijstwerk.

De primaire hal is omgeven door een reeks bogen. De zorgvuldig gerangschikte banken type een zee van houten lineair patroon dat onder de kroonluchters ligt, die de kerk verlicht. Het gangpad dat de banken scheidt, leiden naar het altaar, badend in de schijnwerpers van de clerestory van de koepel hierboven. Het plafond – inclusief de hangende en intrados – is geschilderd met foto’s van heiligen.

In een hoek van de primaire hal staat een tableau dat het Paschal -mysterie weergeeft. In de tegenovergestelde hoek bevindt zich een kronkelende trap die de begane grond met het balkon verbindt, waar het koor blijft.

Het primaire altaar
Een orgel bij het transept
Paseo de San Sebastian

Er zijn ook een aantal opmerkelijke aspecten buiten. Ga met de deuren naar rechts en je zult een tuinachtige doorgang ontdekken genaamd Paseo de San Sebastian. De Paseo scheidt de kathedraal van de administratiekantoren. Aan het uiteinde staat een figuur van de Maagd Maria, omgeven door sierplanten. Terwijl we daar waren, zouden we misschien niet helpen om echter onder de schaduw van de omliggende gebouwen te blijven en het grote ontwerp van de kerk bewonderen, met name de koepel die er prachtig uitzag tegen de rollende wolken op de achtergrond.

De koepel van Lipa -kathedraal gezien vanuit de Paseo.
Nog een ruimte in de kerk
Banken en kroonluchters
Zelfs de primaire toegangsdeur [verdient een vermelding]. Zestien gesneden foto’s die de geschiedenis van redding evenveel weergeven als het fantastische jubileum van 2000 groeten toegewijden en toeristen. De deur zou veel recenter zijn geïnstalleerd.

TDe San Sebastian -kathedraal is echt een van de belangrijkste kerken in Batangas en een reis naar Lipa zouden niet totaal zijn zonder naar deze kerk te gaan. Het biedt niet alleen een spiritueel centrum en onderdak voor de Lipeños, het biedt ook een glimp van de geschiedenis van de oudste stad in Batangas.

Tophotels en resorts in Batangas

Volgens AGODA -evaluatiescores.

Oyo 120 Balai Sofia. Inspecteer tarieven en beschikbaarheid! ✅

Acuaverde Beach Resort & Hotel Inc. Inspecteer tarieven en beschikbaarheid! ✅

Virgin Beach Resort. Inspecteer tarieven en beschikbaarheid! ✅

NDN Grand Hotel. Inspecteer tarieven en beschikbaarheid! ✅

Palm Beach Resort. Inspecteer tarieven en beschikbaarheid! ✅

Cintai – Coritos Garden Hotel. Inspecteer tarieven en beschikbaarheid! ✅

Zoek naar meer hotels!

Meer tips op YouTube ⬇️⬇️⬇️

Gerelateerde berichten:

12 batangas toeristische gebieden waar je snel naar kunt gaan vanuit Manilla

Miguel Malvar Museum, Batangas: van gevechten en overgeven

Apolinario Mabini Shrine: een onsterfelijke geest in Tanauan, Batangas

Taal Basilica, Batangas: de grootste katholieke kerk van Azië

San Sebastian Cathedral van buiten de poorten: Bacolod City, Filippijnen

Bulalo: de kenmerkende soep van Batangas, Filippijnen

Mt. Carmel Church en de toegenomen bloemblaaddouche in Lipa City, Batangas

Laoang Church evenals het Almuraya Fortress: Northern Samar, Filippijnen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *