Kun je Riesling verouderen en wat is een verticale proeverij? Museum releases uit Howard Park -wijnen, WA


Crisp, levendig, flintig en verfrissend. Dat evenals een grappige gevormde fles is wat te denken is als je gelooft van Riesling. Wat gebeurt er echter als u er een paar jaar op legt? Ons beste antwoord: u vereist een verticale proeverij!

Wanneer het betrekking heeft op verouderende wijnen, die ze in een ondergrondse den opbergt om stof te verzamelen en er veel duurder uit te zien, is het normaal gesproken met rode wijn.

En dat is eerlijk genoeg. In de fles wordt veel witte witte wijn niet veel beter of aanpassing met de tijd. Er zijn echter een paar.

Semillon doet buitengewone dingen na een paar jaar cellaring, het opzetten van eikenachtige smaken die er niet waren in zijn jeugd.

Maar Riesling transformeert ook als je het een tijdje laat rusten. Die scherpe smaken leveren zich op, evenals terwijl er nog steeds een toepassing is, zowel helderheid als helderheid voor de wijn, structuur, nuttigheid, honing en stro -tonen beginnen te vinden.

De beste methode om deze verschillen en wijzigingen echt op te merken, is om een ​​verticale proeverij te hebben.

Wat is een verticale witte wijnproeverij?

Er zijn drie primaire methoden voor het proeven van witte wijn en elk hebben zijn eigen doel.

Wanneer u een kelderdeur ziet, probeert u waarschijnlijk verschillende variëteiten uit exact dezelfde wijngaard. Dit is zodat u een concept van de producten van het wijnhuis krijgt om ze te krijgen. Het is veel plezier.

Een horizontale proeverij is waar u een verscheidenheid aan wijnen uit exact dezelfde regio en vintage proeft, evenals ook exact hetzelfde bereik, maar van verschillende wijngaarden.

We hebben een van deze in de Hunter Valley gedaan om hun beste Shiraz te vergelijken van de legendarische vintage 2014 tegen de Penfolds Grange van exact hetzelfde jaar. Dit was uitstekend leuk.

Maar een verticale proeverij is ronduit fascinerend.

Een verticale proeverij stelt u in staat om de effecten van tijd op een reeks witte wijn uit exact dezelfde wijngaard te ervaren – in werkelijkheid vanuit exact dezelfde wijnstokken. Je bent in wezen tijdreizen.

En omdat je alleen echt van hoge kwaliteit van hoge kwaliteit kunt verouderen, zal een verticale smaken je op zijn minst garanderen van het drinken van echt dingen op topniveau.

Howard Park -wijnen – een snelle intro

In het hart van de grootste witte wijnregio van Australië-de uitstekende zuidelijke-is een subregio genaamd Install Barker. Howard Park -wijnen begonnen hier in 1986, maar groeide alleen Riesling en Cabernet -druiven.

Howard Park heeft gezien dat zijn vleugels zich verspreidt naar de prestigieuze Margaret River -regio van WA, waar de kelderdeur is, maar zijn ziel, geschiedenis en de meerderheid van zijn wijnstokken zijn nog steeds in uitstekend zuidelijk in het uiterste zuidwesten van West -Australië, ongeveer 50 kmm ten noorden van Albany.

Howard Park Riesling en het Museum Release -programma

Ik heb het gevoel dat Howard Park -wijnen me echt begrijpen. Ze begrijpen dat ik gewoon niet kan worden vertrouwd. Ik probeer echt zoveel witte wijn te verouderen als ik kan, maar ik drink het op de een of andere manier in plaats daarvan!

De variëteit van het museum van Howard Park bespaart me van mezelf door wijn vast te houden, het verouderen in de beste cellaring -omstandigheden en het vervolgens vrij te geven wanneer het op zijn minst de mogelijkheid had om zijn ding te doen.

Daarom hebben we drie verschillende jaargangen van Howard Park’s uitzonderlijke installatie Barker Rieslings kunnen vergelijken in een verticale smaken zonder alle vertering van ze in ons huis te hebben.

Verticale proeverij van de installatie van Howard Park Wines ’Barker Riesling

Howard Park Installeer Barker Riesling 2019

Beginnend met de ‘Control’ – de nieuwste vintage van de drie – toont deze Riesling van 2019 alle aanwijzingen van een spritely jonge wijn. Lichte milieuvriendelijke kleuren passen bij milieuvriendelijke appel en limoenaroma’s, evenals het gehemelte is zowel helder als citrusachtig.

Die kenmerkende flintiness van een top Riesling vestigt zich hier nog steeds, maar heldere droge tonen van Nashi Pear, evenals veel onderliggende structuur tonen de belofte van een witte wijn die zich zo goed zal vestigen met de cellaring van 20 jaar.

$ 34 RRP van alle grote flessenhops nationaal

Howard Park Installeer Barker Riesling 2014 Museum Release

Die groenachtige tintelingen die we in 2019 zagen, zijn zowel de heldere appel als de citrus vervangen door een stoness en diepere fruitigheid.

De levendige structuur en de zuurgraad van de witte wijn zijn er nog steeds, maar we ontdekten ook een rijkdom en de lengte van mineraliteit die er niet was in de jongere wijn. Er is ook een nuttigheid – bijna praline – in de nasmaak.

Deze witte wijn zal nog 10-15 jaar in de kelder blijven vorderen.

$ 41 RRP

Howard Park Installeer Barker Riesling 2013 Museum Release

Wat een verschil maakt een jaar. Dingen zijn absoluut vooruitgegaan met deze wijn. Misschien waren het de ietwat heter, drogeromstandigheden van 2013, maar er zijn duidelijkere indicaties van Nougat -nuttigheid en toffeehier.

De Citrus Drive die we in de vintage 2019 hebben waargenomen, is uiteindelijk veel meer een lemon curd -smaak geworden, hoewel er nog steeds een solide ruggengraat van zuurgraad is die hier prachtig bij elkaar is. Flinty noten zijn eveneens gangbaar, evenals de benen op deze witte wijn gaan voor altijd door.

En volgens Howard Park is er nog steeds ruimte om te manoeuvreren, met een voorgestelde 10-15 jaar veel meer cellaring voor het extreem individu onder ons.

$ 41 RRP

Maar hoe geweldig zijn Howard Park Rieslings precies?

Laat me het zo zeggen. Toen we onze White Wine of the Month -serie over verschillende variëteiten liepen, hadden we suggesties van de White Wine Saints – mijn voorname goede vrienden Peter, Andrew en Paul.

De Rieslings van Howard Park stond in de top van St Paul’s topklasse.

In werkelijkheid was het Paulus die ons introduceerde op de aantrekkingskracht van een schitterende Riesling en al zijn mineraliteit, structuur en levendigheid. Het was in juli 2013 in een restaurant in Manhattan met een witte wijnlijst ontwikkeld door Tolstoy.

Paul koos op de een of andere manier een witte wijn uit dat boek dat we vandaag nog steeds in gedachten houden, dus zijn suggestie van Howard Park heeft gewicht.

Ik hou van het Museum Release -programma Howard Park heeft jaarlijks een deel van zijn wijnen tegengehouden om mensen te helpen de witte wijn te ervaren, zoals de makers het bedoelden.

Verre van gewoon een product van ijdelheid, is dit een doel om witte wijn als geheel te verhogen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *