10 opmerkelijke dingen die ik leuk vind aan Sydney, Australië


Mensen geloofden altijd dat Sydney de financiering van Australië is sinds van de centrale sfeer, nou ik kan ze niet de schuld geven! Canberra (de hoofdstad van Oz) kan elegant zijn, ook saai en vermoeiend als je in actie bent. Sydney is altijd op mijn containerlijst geweest, bood zijn gestalte als een van de meest leefbare steden in de hele wereld. Ik ben opgewonden om de tien dingen die ik leuk vind in Sydney, Australië te delen.

Foto door Jason Tong CC door 2.0
Bekijk een paar van de geweldige en betaalbare rondleidingen die je zou kunnen uitvoeren in Sydney.

Inhoudsopgave

1. Sydney Opera House
2. Sydney Harbour Bridge
3. Dubbeltrein
4. Kathedraal van Saint Mary
5. Bondi Beach
6. Nachtleven in Sydney
7. Rijden op de veerboot
8. Universiteit van Sydney
9. Royal Botanic Gardens
10. Darling Harbour About the Writer

1. Sydney Opera House

Dit iconische monument weerspiegelt de innovatieve en technische prestaties van Australië. Het is alsof je nog nooit in Australië bent geweest als je deze niet hebt gezien. Het is het allereerste toeristengebied dat ik heb bezocht na de treinreis van 15 minuten vanaf de luchthaven. Je kunt eerder enkele toeristen overal zien; Sommigen gingen zelfs voor de binnenreis.

Foto door Nicki Mannix CC door 2.0
Bekijk een paar van de geweldige en betaalbare tours die je zou kunnen uitvoeren in Sydney Opera House.

Travel Jock Tip: als je de geschiedenis achter architecturale wonderen zoals deze leuk vindt, neem dan elke dag om 10.30 uur aan de gratis wandeltocht en 14.30 uur. Het wordt een tour van 3 uur die de bezienswaardigheden en hoe zit het zal presenteren. Natuurlijk kun je nieuwe goede vrienden tevreden stellen als je naar een groep gaat.

Gerelateerd artikel: Op zoek naar betaalbare accommodatie? Inspecteer onze ultieme lijst van beste hostels in Australië

2. Sydney Harbour Bridge

Afgezien van het Opera House, is Harbor Bridge een van de prominente en meest gefotografeerde bezienswaardigheden van Australië. Er is ook een “brugklim” die je naar de top van de brug kan brengen waar een adembenemend uitzicht op je wacht. Ik kreeg geen mogelijkheid om het zelf te proberen sinds van de ijskoude winter, maar ze stellen dat het een van de must-do’s is die je niet mag missen. Harbor Bridge is ook prominent aanwezig op oudejaarsavond; Dit is waar ze het vuurwerk locaties locatie om het nieuwe jaar te beginnen.

Foto door Navin Sigamany CC door 2.0
Bekijk een paar van de geweldige en betaalbare tours die je zou kunnen uitvoeren in Sydney Harbour Bridge.

Reis jock tip: nog een optie, als je een uitstekende panoramische opname van Sydney Harbour Bridge wilt hebben, is om de pyloon te zien uitkijken voor slechts $ 11 en een beeld-perfecte uitzichten te krijgen en de geschiedenis van de brug te ontdekken.

3. Dubbeltrein

Ik was zo verbaasd over het treinsysteem van Sydney, met name de dubbeldekkercoach, die me in slechts 15 minuten naar de stad bracht. Een van mijn favoriete ding om op mijn reizen te doen, is om te pendelen en de lokale bevolking in hun dagelijks leven te observeren. Sydney heeft een geweldig land voor het leveren van land uit deze dubbeldekker-treinen; Ze hebben ook lightrailtreinen naar sommige gebieden in de binnenstad en van het programma Effectieve bus.

Foto door Ken Kum CC door 2.0
Reis jock tip: plan je reis en krijg een opaalkaart die kan worden gebruikt in al hun openbare leveringssysteem, dus minder gedoe in het kopen van tickets nu en dan. Vang ook de vrije CBD -shuttle (Route 555) draait om de 10 minuten op een lus van centraal station naar cirkelvormige kade via Elizabeth en George Streets.

4. Kathedraal van Saint Mary

Een van de allereerste dingen waar ik tijdens mijn reizen naar op zoek ben, zijn de kerken, zodat ik een gebed kan vermelden en de Heer bedanken voor de zegen van reizen. Ik moet zeggen, er zijn mooie katholieke kerken in Australië; In het bijzonder is de St. Mary’s Cathedral naast Hyde Park.

Foto door Jason Tong CC door 2.0
Bekijk een paar van de geweldige en betaalbare rondleidingen die je zou kunnen uitvoeren in Hyde Park.

Reis jock tip: loop over de weg om het open milieuvriendelijke gebied van Hyde Park te inspecteren en te genieten van het uitzicht op mensen die hun picknick- of lunchpauze hebben.

5. Bondi Beach

Golverd gouden zand, surfergolven, evenals kristal verwijderen wateren … Bondi Beach verwelkomt je het hele jaar door om je een (of meer!) Dag met een relaxte Aussie-dag te laten ervaren. Ik hield van mijn wandeling van Bondi naar Bronte Coastal Walk die no-minder dan spectaculaire bezienswaardigheden bood. Natuurlijk had ik hier in de zomer moeten zijn (en beloof ik dat ik terug moet zijn en mijn zwembroek meenam), maar toch geniet ik nog steeds van het uitzicht in het winterseizoen, maar maak je geen zorgen als je wilt zwemmen zoals ik weinig mensen zag die zwemmen, surfen en genieten van de golven. Er is ook de ijsberg -poolclub aan de kant waar u kunt genieten van zwembadfaciliteiten.

Foto door Kristina D.C. Hoeppner CC BY-SA 2.0
Bekijk een paar van de geweldige en betaalbare rondleidingen die je zou kunnen uitvoeren in Bondi Beach.

Travel Jock Tip: struikelen de oostelijke buitenwijken naar Bondi Junction en verbindt vervolgens met bussen naar Bondi Beach.

6. Nachtleven in Sydney

Het Kings Cross wordt nagedacht over het roodlichtdistrict van Sydney. Sinds tnull

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *