10 ideeën voor fulltime werknemers: precies hoe je goedkoper en wijzer


kunt reizen tijdens mijn carrière als reisblogger, de bezorgdheid die mij het meest wordt gevraagd, is: “Hoe krijg je zo vaak te reizen?”

Tegenwoordig reageer ik gewoon met: “Reizen bloggen is mijn taak.” Er was echter een groot aantal jaren dat mijn soortgelijke voor advertenties me in de wereld van vergaderingen en oververstanden hielden, een wereld waar ik toestemming moet vragen om langer dan drie dagen te reizen. Destijds was reizen lastig. Reizen was de uitzondering, niet de regel. Het was een beloning, iets waar ik aan het einde van de week naartoe keek.

Veel reisblogschrijvers zijn ook fulltime werknemers. Er is vaardigheid voor nodig om de kunst van vakantiebladeren en lange weekenden onder de knie te krijgen. Gelukkig is het mogelijk om de vele prachtige dingen die deze wereld te bieden heeft te ervaren, ondanks mijn fulltime nadeel. Het is mogelijk om een ​​gezond evenwicht van de twee te behouden. Hier zijn een paar tips.

1. Neem de weekenden voor korte reizen.

Beschouw uw weekends uw routinematige tijdvaluta. Je hebt 52 weekenden per jaar. Gebruik ze voor een nacht- of twee-nachtuitstapjes. Je zult verrast zijn door precies hoeveel prachtige bestemmingen er zijn binnen slechts een paar uur van waar je bent. Als je bijvoorbeeld in Manila bent gevestigd, rijd of neem je de bus gewoon naar Batangas, Zambales, Quezon of Pangasinan. Als je in Washington DC bent, wacht het platteland van Virginia op je.

Meer informatie: 15 goedkope Maar ongelooflijke bestemmingen in de buurt van Manila

De sleutel hier is om niet zoveel uit te geven aan transport. Het is niet logisch om een ​​dure vlucht te boeken naar ergens waar je nog maar een dag of twee naartoe gaat. Zet uw zuurverdiende geld opzij voor langere reizen en verder bestemmingen. Maximaliseer in plaats daarvan de tijd die u hebt. U kunt kiezen om op vrijdagavond of vroege zaterdagochtend te vertrekken en zondagavond terug te keren. Je bent niet verplicht om lang te blijven. Omdat deze locaties dichtbij zijn, als je er uiteindelijk van houdt, kun je op nog een weekend terugkeren.

2. Routine uw vakantiebladeren rond niet-werkende feestdagen en lange weekends.

Kijk er op deze manier naar: vakantiebladeren zijn waardevoller omdat het zowel veelzijdig als wanneer ze moeten worden gebruikt, zoveel is als jij. Gebruik uw waardevolle vakantiebladeren verstandig door ze te reserveren voor langere reizen en meer verre bestemmingen. Hoe? Routine ze rond niet-werkende feestdagen of lange weekends.

Bijvoorbeeld 24, 25, 30, 31 en 1 januari zijn vakantie in de Filippijnen. Al deze datums herfst op weekdagen. 26-27 december en 2-3 januari herfst in een weekend. De enige werkdagen tussen 24 december-januari 3 zijn 28-29 december. Als u een gegevens over deze twee ingeklemd dagen geeft, gebruikt u slechts twee vakantiebladeren, maar kunt u genieten van een algemeen van 11 dagen.

Een ander voorbeeld voor degenen die op de Filippijnen zijn gevestigd, verklaarde de regering ook op 18-19 feestdagen. Ze herfst op woensdag-donderdag. Als u één verlof gebruikt voor 20 november, wat een vrijdag is, kunt u vijf dagen genieten (inclusief het komende weekend). Je zult veel vergelijkbare situaties ontdekken die precies hebben opgeleverd hoeveel vakanties we hier in de Filippijnen hebben.

3. Denk aan niet-zo populaire bestemmingen.

Ik begrijp dat je graag naar Parijs, Tokyo, Bali of Boracay gaat, en het is helemaal goed. Er zijn echter veel andere verdienstelijke locaties beschikbaar die u kunt genieten voor een veel lagere prijs. Prominente bestemmingen zijn meestal duurder, evenals ook overbelast tijdens de vakantie en het hoogseizoen. Als er een promo is voor een bestemming, zelfs als deze niet op mijn containerlijst staat, zou ik proberen te ontdekken of er iets is dat mij zou kunnen charmeren en dat het positief is, zou ik het boeken.

Toen Catarman (Noord -Samar) bijvoorbeeld te koop was, googelde ik het en ontdekte Biri Island, waarvan ik geloofde dat het nieuwsgierig was. Boekte het, evenals het was een van mijn beste reizen ooit. Ik zou precies hetzelfde kunnen zeggen over Hualien (Taiwan), Mui Ne (Vietnam), Bandung (Indonesië), evenals Zuid -Cotabato (Filippijnen). Voor mijn bezoek zou ik nooit zeggen dat het een droom voor mij was om daar te komen, maar ik was verrast verrast.

4. Profiteer van zakenreizen.

Ik begrijp dat niet iedereen voldoende gelukkig is om ergens voor officiële zaken te worden gestuurd, maar als u een van de gelukkigen bent, profiteer ervan. Als je aan het bovenstaande principe naleert, verlengt u uw verblijf om het volgende weekend te dekken of gegevens te geven voor de dagen tussen de zakenreis en het dichtstbijzijnde weekend. Op deze manier krijg je zowel je vliegtickets als een paar hotelavonden gratis.

Mijn voormalige klant zou me altijd uitnodigen voor Singapore om te tevreden zijn met het regionale team, en ik zou het altijd proberen te routineren op een vrijdag of maandag, zodat ik daar voor het weekend kan blijven.

5. Boek promo of korting op de korting.

Vaak kunnen reizen is niet alleen een kwestie van tijd, het is ook een kwestie van mOney. Hoewel de kosten van vliegen de afgelopen jaren aanzienlijk zijn gedaald, wordt nog steeds een grote fractie reiskosten besteed aan vliegtickets. Er zijn echter methoden om de goedkoopste vluchten te ontdekken. Je hebt twee opties: kortingen en aggregators.

Stalk Budget Plan Airlines op hun sociale netwerkaccounts en melden zich aan voor hun nieuwsbrieven. Op deze manier wordt u onmiddellijk geïnformeerd wanneer er een verkoop of een promotie aan de gang is. Hier in de Filippijnen worden kortingen meestal geïntroduceerd aan de vooravond van een vakantie. Cebu Pacific en Philippine Airlines onthullen bijvoorbeeld meestal een stoelverkoop om middernacht van nieuwjaarsdag, National Heroes ‘Day, evenals Pasen.

Meer informatie: precies hoe u promovliegtuigen kunt boeken
Een andere methode om lage tarieven te pakken: aggregators zoals Skyscanner. Deze bladermotoren snuffelen met luchtvaartmaatschappij en reissites om u de minst dure vluchten te bieden.

Van te voren boeken. Meestal, hoe beter de reisdata zijn, hoe duurder het wordt. Vliegtuigstoelen worden gelaagd door kosten en er zijn een plafondkosten per laag. (Dit niveau heeft niets te maken met de fysieke plaats van de stoel, behalve voor premium stoelen en business class.) Staat in de economische klimaatklasse, 30 zetels kunnen worden aangeboden voor USD100, sommige voor USD200, andere voor USD 500. De meeste boekingssystemen voor luchtvaartmaatschappijen werken in een methode die u eerst de minst dure vluchten biedt, en als ze worden aangeboden, het zal u de volgende goedkoopste, evenalszovoort bieden. Dit betekent dat hoe verder de reisdatum is, hoe groter de kans dat de goedkope beschikbaar zijn.

6. Stel een reisfonds op.

Nog een pluspunt van boeken van tevoren: je hebt tijd om te sparen voor je reis. Het is dus het beste dat u een reisfonds bewaart. Dit is een afzonderlijke bankrekening die idealiter in het buitenland kunt gebruiken. Neem een ​​deel van uw maandelijkse inkomen en stop het in uw reisfonds, evenals wat er ook gebeurt (behalve als het noodgeval is), raak het niet aan.

U vereist wijs te zijn in precies hoe u uw geld uitgeeft, al vóór de reis. Als u meer wilt reizen, moet u onnodige uitgaven verminderen. Reizen omvat een kostentag: vliegtuigtickets, transfers, accommodaties, enz. Voor u om veel van wat een locatie te bieden heeft te ervaren, u moet de middelen hebben om het te laten gebeuren. Stop met uit eten gaan, winkelen minder vaak, stop met roken. Al deze dingen eten uw budget op, wat mogelijk bijdraagt ​​aan uw reisfonds.

7. Rust uw collega’s uit.

Als je een team onder je hebt, rust ze uit door ze soms de leiderschapsrol te laten behandelen. Train ze bij het nemen van slimme beslissingen en laat ze de complexiteit van uw werk begrijpen. Kies iemand die mogelijk uw locatie inneemt en ervoor zorgt dat uw team uitstekend kan functioneren, zelfs als u er niet bent. Het is niet alleen geweldig voor hun moraal, het stelt je ook in staat om zorgeloos te zijn als je weg bent.

Als u geen team onder u hebt, treft u een contract met een medewerker om voor elkaar te dekken als een van u weg is voor een vakantie.

8. Verlaat het werk op kantoor.

Neem zoveel mogelijk geen werk met je als je reist. Het hele punt om op vakantie te zijn, is dat u wegkomt van de waanzin van het zakelijke leven. Het inspecteren van uw e -mails zo goed en dan is dan goed, maar dump het moeilijke werk. Laat het. onthouden er niet over. Geniet gewoon en ontspan. Je vereist het, evenals je het waarschijnlijk verdient.

Bezoveren met werk doodt de vreugde in reizen. Geloof me, je zult meer van de reis waarderen wanneer je geest bij je is, niet ergens anders ronddwalen. Er waren veel gevallen geweest waarin ik er niet in slaagde om uit te checken (ugh! Amsterdam. Ugh! Cairns!) Sinds ik mijn kont de hele tijd werkte, en ik er zelfs zoveel spijt van.

9. Wees beschikbaar voor mogelijkheden om uw reistijd en geld te maximaliseren.

Hier in de Filippijnen is er een prominent gezegde: “Kung Maiksi Ang Kumot, Matutong Mamaluktot.” Letterlijk betekent dit dat als de deken ook kort is, ontdek om op te krullen. Het is een meer poëtische methode om onszelf eraan te herinneren om het op te zuigen en te maken met wat we hebben. Als u zowel tijd als geld hebt, is het tijd om vindingrijk te worden.

Kies een hostel/homestay. Vijf jaar geleden, voordat ik fulltime reisde, had ik me nooit voorgesteld dat ik ergens anders dan een hotel bleef. Ik hield van zowel het comfort als de privacy. Omdat ik echter langzaam backpacking omarmde en mijn fondsen snel uitgeput waren, ontdekte ik dat zowel hostels als pensions hun eigen charme hebben. Ik moest gelijkgestemde individuen in hostels tevreden stellen, evenals het ervaren van regionale leven uit de eerste hand in homestays. Nu ik terug ben als een fulltime medewerker, bleven ik voor hostels en homestays bij me. Ze zijn ook goedkoper. (Couchsurfing is trouwens gratis.)

Vrienden maken. Het allerbeste deel van het verblijf in hostels is dat het gemakkelijker is om vrienden te maken.Naast dat je nu reisvrienden hebt, heb je nu mensen om de kosten mee te splitsen. Een eendaagse tuk-tuk tour rond Angkor in Cambodja kost bijvoorbeeld USD15 als je alleen bent, evenals USD 18 als je een groep van drie bent (elk USD6). Dat is een verschil van 9 dollar. In Cameron Highlands, Maleisië, is het goedkoper om gewoon een voertuig te leasen als er drie of vier van jullie zijn, dan om deel te nemen aan een groepstour.

Neem overnachtingsoverdrachten. Een ding dat ik graag doe, is zowel overnachtingstreinen als bussen nemen. Save Me Airto of Hotel Nights.

Fietsen weg. In veel steden is fietsen risicovrij en is het de minst dure transportmodus. Ik begreep niet precies hoe ik de fiets moest struikelen, maar ik ontdekte het in Cambodja. Sindsdien zou ik waar mogelijk fietsen.

Vroeg opstaan. Maximaliseer uw verblijf door de dag vroeg te beginnen. Idealiter, vlak voor zonsopgang wanneer de straten net levend beginnen te vinden. Het is altijd een fantastische ervaring. Vroeg opstaan ​​betekent dat je meer uren daglicht hebt, meer uren verkennen.

Vergeet dure geschenken. Het komende huis van een reis brengt tonnen geschenken (of Pasalubong), is natuurlijk extreem bewonderenswaardig. Je vereist het echter niet, maar ook als ze dat waarschijnlijk niet doen. Als ik huisgeschenken van elk van mijn reizen zou meenemen en precies zou voorzien hoe vaak ik op pad ben, zou ik blut zijn. Als u van plan bent vaker te reizen, onthoudt er dan niet over of neem genoegen met goedkopere items.

10. Wees opmerkelijk in wat je doet.

Wat je ook doet voor de kost, wees er opmerkelijk in, opmerkelijk voldoende dat je uiteindelijk onmisbaar bent. Hoewel dit niet voor iedereen geldt, kan excellentie een hoger loon (groter reisfonds) betekenen en, als je het voor elkaar kunt krijgen, meer vakantiebladeren (langere reizen). Als uw plan contractueel is en dat uw contract wordt verlengd, kunt u onderhandelen over meer bladeren. Als u een routinematige medewerker bent, kunt u er met uw superieur voor spreken. (Resultaten variëren afhankelijk van hoe geweldig u precies bent of precies hoeveel van een douche uw manager is.) Als ze uw waarde zien, kunt u echter een redelijke deal sluiten.

Meer ideeën op YouTube ⬇️⬇️⬇️

Gerelateerde berichten:

8 methoden om te sparen tijdens het reizen in India

10 praktische ideeën waar ik aan wens dat ik heb gehoord voordat ik begon met reizen

Hoe u uw reizen kunt financieren

7 methoden om puistjes te bestrijden tijdens het reizen

Top 10 grootste reisbuzzills en precies hoe ze te voorkomen

How to book risk-free flight terminal Transfers with KiwiTaxi

Hoe u inpakt voor verschillende campingites

13 simple travel ideas for a Stress-Free Trip

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *