Waarom het uitstekend is om te reizen zonder een plan


Laatst bijgewerkt: 01/10/2018 | 10 januari 2018

Tijdens mijn allereerste reis rond de wereld in 2006 heb ik vooraf alles georganiseerd. Ik begreep waar ik heen ging, bleef precies hoe lang, evenals precies hoe ik daar zou komen. evenals toen halverwege het plan werd gedumpt en met de stroom ging. In de loop der jaren is precies hoe ik plan dat mijn reis is veranderd. Nu ben ik een last-minute planner en reist u zelden met elk type set-reisschema. Jaren van langdurige reizen heeft me veel beter gemaakt in het gaan met de stroom. Wanneer plannen aanpassing of dingen fout gaan, rol ik er gewoon mee. Het leven op de weg werkt uiteindelijk, evenals ongelukken zijn slechts een deel van de reis.

Reizen zonder een plan biedt u ongelooflijke flexibiliteit. Omdat niets ver van tevoren is geboekt, ben je niet gebonden aan één reisschema en kun je naar iets anders draaien wanneer je je geest wijzigt of iets veel beters komt. De dag willekeurig laten zich ontvouwen kan leiden tot interessante als niet -geplande avonturen. Ik heb mijn plannen gewijzigd om een ​​goede vriend op een eiland in Thailand te bevredigen en een maand te blijven. Nog een keer was ik tevreden met een vrouw in Cambodja, vertraagde mijn vertrek een paar dagen, evenals we eindigden en daten gedurende vijf maanden.

Ik zou die of vele andere ervaringen niet hebben gehad als ik star tot mijn georganiseerde reisschema en schema had bewaard.

De meeste nieuwe reizigers zijn echter het tegenovergestelde – ze plannen hun reizen over. Hun hele pad is gepland, soms tot het specifieke uur. Twee dagen hier, drie dagen daar. Ik begrijp waarom mensen dat doen. Talloze routes verschijnen in mijn inbox van mensen die proberen heel Europa te zien in drie weken of Zuidoost -Azië in twee maanden. Als je de tijd hebt beperkt, wil je zoveel mogelijk zien. Je wilt geen enkele seconde verkwisten. Dat is waar, of je nu twee weken of twee maanden reizen voor je hebt. Weinig mensen reizen voor altijd, dus er is altijd een oppervlaktelijn die groot opdoemt. Het is een race tegen de klok.

Maar tijdens het reizen is minder meer. Kost meer tijd op één locatie, stelt u in staat om een ​​veel beter gevoel te krijgen voor het ritme van het leven. Hiermee kunt u in een meer ontspannen tempo zien, meer dan alleen de hoogtepunten bekijken, en uw routine openen voor de gelukkige ongelukken van reizen. Vertragen kan een aanzienlijk verschil maken.

Zoals Boeddha zei, de middelste methode is op de juiste manier, evenals de middelste methode om te reizen, is door gewoon je algemene pad te plannen en de lege plekken onderweg in te vullen.

Wanneer ik allereerste routes naar nieuwe bestemmingen produceer, begin ik overdreven te zijn en probeer wat er in te proppen. Dan haal ik diep adem, herken dat het onrealistisch is, en herzien mijn plan om de een tot twee dingen te schetsen die ik wil die ik wil Kijk elke dag en gebied wat er ook uitkomt. Het is een belangrijke les om te leren.

Ik geloof dat de allerbeste “reisplanning” is om het algemene pad te achterhalen dat je wilt volgen, de allereerste nachten van je reis boeken, en je reizen van daaruit te laten ontvouwen. Blijf omhoog gaan totdat u wilt stoppen of wijzigingsaanwijzingen. Deze methode bent u nooit opgesloten in een specifieke locatie als uw gevoelens veranderen.

Ga met de stroom mee.

Er is geen magische kogel om een ​​route te plannen, of het nu met een stad of een land is. Ga gewoon vooruit in een constante lus en voorkom het verdubbeling terug. Die methode die u uw transportkosten laag kunt houden en u begrijpt waar u naartoe gaat, maar uw plan is voldoende veelzijdig dat u langer in uw bestemming kunt blijven of eerder kunt vertrekken als u dat wilt.

Het enige dat elke reiziger je zal vertellen, is dat onvoorziene dingen op de weg plaatsvinden, een aapsleutel in de best geplande route gooien (van het breken van je been of het verliezen mensen die je net hebt ontmoet). Als je niet flexibel bent, ga je stress over elk type wijzigingen in je reisschema. Je haast je van de aantrekkingskracht naar aantrekkingskracht in een gespannen specificeren, terwijl je jezelf nooit echt laat genieten van het moment, omdat je je zo goed zorgen maakt over het missen van wat de volgende keer zou moeten vinden.

Dus hoe zou ik je precies vertellen om je reis te plannen?

Stap 1: Plan je droomreis in zoveel detail als je wilt.
Stap 2: Knip de helft van het spul.
Stap 3: Bedenk uw lijst van uw top twee tot vijf dingen om uit te voeren in elk van de bestemmingen die u nog hebt.
Step 4: Take that listing as well as fail to remember about whatever else. Do the things you truly want to do as well as let serendipity fill in the rest!

The finest travel plan provides you a great concept of where you are going with the versatility to adapt to modifications on the road. It’s important to provide yourself wiggle space for locations you like or dislike, or if you get stressed out as well as just want to take a travel time-out as well as relax for a few days. choose where you want toGa zo goed als wat je wilt zien, maar leg jezelf niet zo goed veel datums vast.

Reizen zonder plan is een uitstekend idee. Reizen met slechts een schijn van één is nog beter.

Gerelateerde artikelen voor reisplanning:

Het gebruik van uw sociale media -netwerk om de wereld rond te reizen

Waarom u instelling moet voorkomen om de wereld rond te reizen

17 eenvoudige stappen voor het plannen van uw volgende reis

Hoe u de wereld overreis op $ 50 per dag

Mijn New York Times, zeer populaire paperbackgids voor wereldreizen, leert je precies hoe je de kunst van het reizen kunt beheersen om ervoor te zorgen dat je van de gebaande paden komt, geld bespaart en een diepere reiservaring hebt. Het is uw A tot Z -planningsgids die de BBC de “Bijbel voor budgetplanreizigers” noemde.

Klik hier om meer te ontdekken en begin het vandaag te lezen!

Boek je reis: logistieke tips en trucs
Boek uw vlucht
Zoek een betaalbare vlucht door Skyscanner te gebruiken. Het is mijn favoriete bladermotor, omdat deze zowel websites als luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld doorzoekt, zodat je altijd begrijpt dat er geen steen ongemoeid blijft.

Boek uw accommodatie
U kunt uw hostel boeken met hostelworld. Als je ergens anders dan een hostel wilt blijven, gebruik dan Booking.com, omdat ze consequent de goedkoopste tarieven voor gasthouses en hotels retourneren.

Onthoud geen reisverzekering
De dekking van de reisverzekering beschermt u tegen ziekte, letsel, diefstal en annuleringen. Het is een uitgebreide beveiliging in situatie dat er iets misgaat. Ik ga nooit op reis zonder dat ik het in het verleden vele malen moest gebruiken. Mijn favoriete bedrijf dat de allerbeste service en waarde biedt, zijn:

Safetywing (het beste voor iedereen)

Verzeker mijn reis (voor die ouder dan 70)

MedJet (voor extra evacuatiedekking)

Klaar om uw reis te boeken?
Bekijk mijn resource -pagina voor het allerbeste bedrijf om te gebruiken wanneer u reist. Ik vermeld alle mensen die ik gebruik als ik reis. Ze zijn het allerbeste in de klas en je kunt niet fout gaan met behulp van ze tijdens je reis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *