Die keer ging ik naar Portugal en werd er dolverliefd op er verliefd op


Geplaatst: 24/09/12 | 24 september 2012

Ze stellen dat je gewoon begrijpt als je verliefd bent. Dat dit gevoel van zekerheid over je komt, dat het zowel in je botten komt en je volledig verandert.

Hoewel ik nog nooit verliefd ben geweest, is dat een gevoel dat ik eerder heb meegemaakt.

Ik houd in gedachten op het moment dat ik de metro uitliep op de Champs-Élysées in Parijs. Ik wist het beste dat ik van Parijs hield. Ik voel het misschien in mijn botten. Ik hield van Parijs, evenals elke dag die ik daar heb doorgebracht omdat ik dat gevoel alleen maar sterker heeft laten worden. Zowel Parijs als ik waren voorbestemd voor elkaar.

En dat is precies precies hoe ik denk over Portugal.

Lopend door de straten van Lissabon toen ik mijn weg naar het huis van mijn vriend liep, kreeg ik dat gevoel helemaal opnieuw. Ik wist snel dat ik verliefd was op Lissabon. Hoe veel meer dan dat, ik wist dat ik verliefd was op Portugal.

Ik begrijp niet precies hoe ik het wist, zoals ik deed – evenals zoals ik twee weken in Portugal doorbracht met het verkennen van Lissabon, Porto, evenals de Port White Wine Region in de Douro Valley, ik werd nog veel dieper verliefd .

Terwijl ik op die voorlopige wandeling naar het huis van mijn vriend kwam, kon ik niet helpen echter de vuilnis, graffiti en overal verlaten gebouwen op te merken. De helft van de gebouwen was beschadigd met dichtgetimmerde ramen en zag eruit alsof ze gevuld waren met krakers of medicatie-verslaafden. Maar in tegenstelling tot de Italiaanse stad Napels – die exact dezelfde externe verschijning heeft – voelde Lissabon niet vies of onveilig. Het gaf me niet het gevoel dat ik een douche nodig had. Nee, het voelde gewoon geleefd.

Ik bracht vier dagen door met het doorkruisen van de stad, evenals elke kleine, geplaveide straat die opende op een café-omzoomd en met een kerk gevuld plein, maakte me er gewoon meer van houden. Lissabon had geschiedenis. Het had diepte. Het had een persoonlijkheid.

Omdat Lissabon een zeer heuvelachtige stad is, ben je nooit verre van een ingrijpend panoramisch uitzicht op de stad en de traditionele huizen met rode dak. Het oude Alfama -gebied is een doolhof van kleine, meanderende straten, en als je het gebied tussen het Museum van Fado en het Museum of Portugese kunst bekijkt, zul je in slecht verlichte regionale restaurants evenals pretentieloze huizen waar de De lokale bevolking gaat door met hun leven ver van de vakantiegevaarder.

Ik verliet Lissabon in ontzag en ging naar het noorden naar Porto, de bekende stad aan de Douro-rivier die bekend staat om zijn havenwijn. Hoewel ik niet van Porto hield zoals ik van Lissabon hield, was het nog steeds een geweldige stad met zeer goedkope witte wijn en een prachtige rivierfront. Ik geloof dat het gebied rond de rivier sensationeel is en een waardevol panoramisch uitzicht heeft (probeer de rivier over te gaan en naar het Yeatman Hotel te gaan, waar je een drankje in de bar kunt drinken, op het terras kunt zitten, als en genot in het uitzicht zonder een gast te zijn).

Waar ik echt plezier in had, was de omliggende Douro Valley, met zijn pieken van duizend meter en dorstige wijnhuizen. De wijnhuizen zijn hoog op de heuvels, evenals een beetje rit langs kronkelende wegen, maar het is als geen wit wijnland dat ik ooit heb gezien. Zittend op het terras dat uitkijkend over deze geweldige vallei was een ademhaling.

Niet alleen was het land prachtig, maar alle lokale bevolking die ik ontmoette waren vriendelijk, warm en gastvrij. Ze namen de tijd om me te helpen, het Portugese leven te bespreken en me hun cultuur te laten zien. Ik houd er vooral rekening mee dat een vrouw die een restaurant in Lissabon heeft gerund (dat is omdat het helaas is gesloten). Het was een kleine plaats: slechts drie tafels. Ik ging erheen voor het avondeten en ze bereidde een viergangen maaltijd in combinatie met wijn. Het eten was geweldig, evenals de witte wijn geweldig, maar haar charme en uitstekend gesprek zijn wat ik me zal herinneren.

En toen was er het uitstekende personeel in Gallery Hostel dat verfijnde 10-gangen maaltijden kookte en ging zitten om met de gasten te eten.

Portugal charmeerde me, verblindde me, evenals me. Het is een tijdje geleden dat een land me zo verrast heeft. (Japan deed het een paar maanden geleden, maar ik was er al verliefd op voordat ik ging.)

Ik hou van veel landen die ik bezoek, maar weinigen laten blijvende indrukken zo sterk achter (Frankrijk, Cambodja, evenals Zweden komen in me op), evenals in mijn twee weken in Portugal, ik hield van wat ik zag.

Maar ik heb nog veel meer te verkennen: de Azoren, de Algarve, Lagos, Faro, evenals wat er tussenin is.

Portugal wordt extreem gesproken onder reizigers, evenals na de kosten daar, ik begrijp waarom. Als je dat nog niet bent geweest, stel ik voor dat je gaat. Je kunt me zelfs tegenkomen terwijl je daar bent, omdat ik, met zoveel overblijvende te zien en mijn onsterfelijke liefde, ik zal snel terugkomen.

Boek uw reis naar Portugal: logistieke ideeën en trucs
Boek uw vlucht
Gebruik Skyscanner om een ​​goedkope vlucht te ontdekken. Ze zijn mijn favoriete zoekmachine, omdat ze zowel websites als luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld doorzoeken, zodat je altijd begrijpt dat er geen steen wordt achtergelatenNed!

Boek uw accommodatie
Je kunt je hostel boeken met hozerworld omdat ze de grootste inventaris en de beste deals hebben. Als je ergens anders dan een hostel wilt blijven, gebruik dan Booking.com, omdat ze consequent de goedkoopste tarieven voor gastenhuizen en goedkope hotels retourneren.

Onthoud geen reisverzekering
De dekking van de reisverzekering zal u beschermen tegen ziekte, letsel, diefstal en annuleringen. Het is uitgebreide beveiliging in situatie dat er iets misgaat. Ik ga nooit op reis zonder dat ik het in het verleden meerdere keren heb moeten gebruiken. Mijn favoriete bedrijven die zowel de beste service als waarde bieden, zijn:

Veiligheidsvleugel (voor iedereen onder de 70)

Verzeker mijn reis (voor die ouder dan 70)

MedJet (voor extra repatriëringsdekking)

Op zoek naar de beste bedrijven om geld mee te besparen?
Bekijk mijn resource -pagina voor de beste bedrijven om te gebruiken wanneer u reist. Ik vermeld alle mensen die ik gebruik om geld te besparen als ik onderweg ben. Ze zullen je geld besparen als je ook reist.

Op zoek naar veel meer informatie over het bekijken van Portugal?
Bekijk zeker onze robuuste bestemmingsgids voor Portugal voor nog veel meer planningstips!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *